14/10/2016

Επ’ αόριστον στη βάση Χμέιμιμ στη Συρία τα ρωσικά πολεμικά α/φ - Πτητικές δοκιμές των α/φ Su-34 στο όριο της στρατόσφαιρας

Με καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους, η οποία προφανώς οφειλόταν στην προσπάθεια του Κρεμλίνου να μην επηρεαστούν οι διαπραγματεύσεις για την πολιτική διευθέτηση του συριακού εμφυλίου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προχώρησε στην επικύρωση της συμφωνίας που είχε υπογράψει η Ρωσική Ομοσπονδία με τη Συρία για την επ’ αόριστον παραμονή των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας του στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ, κοντά στη Λατάκια. Η συμφωνία είχε υπογραφεί στις 26 Αυγούστου 2015, προβλέπει τη μόνιμη ανάπτυξη ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στη βάση, την οποία χρησιμοποιεί η Μόσχα για τις επιχειρήσεις εναντίον των αντικαθεστωτικών ανταρτών και του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους», υποστηρίζοντας τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Όπως είναι γνωστό, στη Συρία επιχειρούν περισσότεροι από 4.000 Ρώσοι, στρατιώτες και αξιωματικοί, καθώς επίσης και εθελοντές-μισθοφόροι, η πλειοψηφία εκ των οποίων υπηρετεί στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ, ενώ υπάρχει και η ναυτική βάση στον λιμένα Ταρτούς στις ακτές της Μεσογείου.

http://www.defence-point.gr/news/?p=162971

Τα πληρώματα των νέων ρωσικών βομβαρδιστικών Su-34 της Ανατολικής Ρωσικής Στρατιωτικής Διοίκησης, πραγματοποίησαν υπερηχητικές πτήσεις στο ύψος της στρατόσφαιρας, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. «Οι πιλότοι πραγματοποίησαν τις πτήσεις αξιοποιώντας τα συστήματα ναυτιλίας των αεροσκαφών, ενώ έγιναν επίσης, απογειώσεις και προσγειώσεις στη διάρκεια της νύχτας,» ανέφερε Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος. Οι πτήσεις αυτές, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος αξιολόγησης του νέου μαχητικού, που περιλαμβάνει τη διεξαγωγή πτήσεων σε όλο το φάσμα του επιχειρησιακού του φακέλου, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων αεροπορικών βομβαρδισμών, κατά χερσαίων στόχων.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment