23.10.16

Νέοι παγκόσμιοι χάρτες οριοθέτησης της ΑΟΖ που δικαιώνουν την Ελλάδα


Η οργάνωση Marine Regions είναι δημιούργημα του Flanders Marine Institute που έχει έδρα την πόλη Ostend του Βελγίου και θεωρείται το παγκόσμιο κέντρο χαρτογράφησης θαλασσίων ζωνών. Έτσι σήμερα (21-10-2016) εξέδωσαν την 9η έκδοση με τους αναθεωρημένους χάρτες για όλα τα παράκτια κράτη του πλανήτη Γη για Χωρικά Ύδατα, Συνορεύουσα Ζώνη, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Εσωτερικά Ύδατα και Αρχιπελαγικά Ύδατα. Στον πρώτο χάρτη βλέπουμε την ΑΟΖ της Ελλάδας: http://www.marineregions.org/eezdetails.php?mrgid=5679&zone=eez Ο χάρτης αυτός είναι ταυτόσημος με τον δικό μου χάρτη που κυκλοφόρησε πριν 30 χρόνια και πολλοί τον θεώρησαν ένα είδος ελληνικής προπαγάνδας

Το Marine Regions έχει, επίσης, δημιουργήσει ένα χάρτη που δείχνει, ξεκάθαρα, την ΑΟΖ της Τουρκίας: http://www.marineregions.org/eezdetails.php?mrgid=5697&zone=eez Αυτός ο χάρτης έχει γίνει ο εφιάλτης της Τουρκίας που δέχεται μεν ότι όλα τα νησιά δικαιούνται να έχουν τις ίδιες θαλάσσιες ζώνες με τις ηπειρωτικές ακτές, πλην όμως ότι τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν μια «ειδική περίπτωση», στερούμενα του δικαιώματος αυτού. Αλλά η Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας αναφέρει ρητά (Άρθρο 121, παράγραφο 2) ότι όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ ενός νησιού καθορίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζεται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. Και ο χάρτης αυτός είναι ταυτόσημος με τον δικό μου χάρτη που τόσο πολύ πολέμησαν οι Τούρκοι και κάποιοι Ελληνοαμερικανοί στην Ουάσιγκτον.

Τέλος, ο χάρτης που ακολουθεί δείχνει τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας με βάση τα 12 ν.μ. που είναι το όριο που έχει καθορίσει το UNCLOS. Όπως ήδη αναφέραμε, η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος στον κόσμο που δεν διαθέτει 12 ν.μ. χωρικά ύδατα: http://www.marineregions.org/eezdetails.php?mrgid=5679&zone=eez_12nm Ο χάρτης αυτός είναι ταυτόσημος με αυτόν του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και με αυτόν που χρησιμοποιώ εγώ που ανήκει στο Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών των ΗΠΑ:

Θεόδωρος Καρυώτης
http://mignatiou.com/

1 comment :

Anonymous said...

"Ο χάρτης αυτός είναι ταυτόσημος με αυτόν του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και με αυτόν που χρησιμοποιώ εγώ που ανήκει στο Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών των ΗΠΑ"

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΥΩΤΗ....ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ...
6 ΜΙΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΜΑΣ ΥΔΑΤΑ...ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙ...ΠΕΡΑΝ ΤΟΝ 6 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ....ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ...ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΑ 6 ΜΙΛΛΙΑ...ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ,ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ ΓΥΡΙΣΜΑ...ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ 56,ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΜΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ:"ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΩΝ ΚΙΝΟΥΜΕΘΑ".

ΠΕΡΑΝ ΟΜΩΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ...ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ;;

ΧΧΧΧ.