24.10.16

ΕΛΜΕ Χανίων: "Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στα Χανιά" - Ρέθυμνο: Πολυπολιτισμική προπαγάνδα στα γήπεδα

"Ως κλάδος εκπαιδευτικών έχουμε, μυριάδες φορές, διατρανώσει την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες από όποια χώρα κι αν προέρχονται (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Παλαιστίνη κτλ). Για μας οι άνθρωποι αυτοί είναι καλοδεχούμενοι. Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε από τους κατατρεγμένους των πολέμων. Αντίθετα εξοργιζόμαστε με την παρουσία στον τόπο μας των αμερικανικών βάσεων. Δεν κινδυνεύουμε από τις γυναίκες που φοράνε μαντήλα. Αντίθετα, κινδυνεύουμε από τα μνημόνια, τη φτώχεια και την απληστία των τραπεζιτών. Οι εκπαιδευτικοί, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι οργανώνοντας τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες, με συζητήσεις και κινητοποιήσεις κατά των απελάσεων, των φραχτών, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της Φρόντεξ και την οργάνωση αντι-ιμπεριαλιστικών –αντιπολεμικών εκδηλώσεων. Γιατί η προσφυγιά και η μετανάστευση προς την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα της φτώχειας και της ασφυξίας που προκάλεσαν στον Τρίτο κόσμο οι πολιτικές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, των σφαγών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή από ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία και η διευκόλυνση από την κυβέρνηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Η έκφραση της πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει 2000 πρόσφυγες στην Κρήτη εντάσσεται στο πλαίσιο της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ–Τουρκίας. Αποτελεί τμήμα της προσπάθειας για μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς και στους ανταγωνισμούς που διογκώνονται, καθώς η κρίση στη Μέση Ανατολή και ο πόλεμος στη Συρία και το Ιράκ κλιμακώνονται. Είναι προσπάθεια διαχείρισης του εγκλεισμού των προσφύγων στα ελληνικά νησιά και ανακατανομής του πληθυσμού τους.  Στην εκπαίδευση η κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο των ξεχωριστών απογευματινών δομών, υιοθετώντας τη λογική της γκετοποίησης και της απομόνωσης των προσφυγόπουλων από τα υπόλοιπα παιδιά και των γονιών τους από τον κοινωνικό ιστό. Αυτή η πολιτική της γκετοποίησης και του αποκλεισμού είναι που νομιμοποιεί ρατσιστικές κινήσεις για αποκλεισμό αλλοδαπών παιδιών από τα σχολεία και οδηγεί στην εξάπλωση ρατσιστικών διακρίσεων μίσους και φασιστικών ιδεών.

Για εμάς τους εκπαιδευτικούς οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Χαιρετίζουμε την υποδοχή που επεφύλαξαν στα προσφυγόπουλα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές σε μια σειρά από σχολεία όπου εγγράφηκαν. Αν και ο αριθμός των προσφυγόπουλων που άρχισαν να φοιτούν στα σχολειά παραμένει μικρός, αυτό αποτελεί ένα μικρό θετικό βήμα. Είναι αποτέλεσμα της πίεσης των εκπαιδευτικών σωματείων και του κινήματος αλληλεγγύης. Παλεύουμε για την ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών σε πρωινά τμήματα με τάξεις υποδοχής και διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Άμεση εγγραφή όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά τμήματα των σχολείων τώρα!
• Δημιουργία τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης για όλα τα παιδιά.
• Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς συναδέλφων, για να στελεχώσουν αυτές τις δομές, αλλά και τις πάγιες ανάγκες των σχολείων.
• Άμεσες προσλήψεις όλων των αναπληρωτών.
• Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως τα διεκδικούμε και για μας ως εργαζόμενοι.
• Νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς.
• Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως τα διεκδικούμε και για μας ως εργαζόμενοι.
• Ελεύθερη πρόσβαση σωματείων, συλλογικοτήτων στους καταυλισμούς των προσφύγων.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Η ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10, 7:00ΜΜ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ"

http://flashnews.gr/post/289205/elme-xaniwn-kalodexoymenoi-oi-prosfyges-sta-xania

Διαβάσαμε στην “αγαπημένη” εφημερίδα των συντακτών – λες και οι άλλες δεν είναι – την παρακάτω “συγκινητική” είδηση για έναν αγώνα στη Κρήτη:
“Με σαφή τρόπο πήραν θέση στη συζήτηση ως προς την έλευση προσφύγων στην Κρήτη οι παίκτες δύο ποδοσφαιρικών ομάδων στο Ρέθυμνο. Στην καθιερωμένη φωτογραφία πριν από τον αγώνα σήκωσαν, μαζί με τους διαιτητές, πανό με τη φράση «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες» συναντώντας την μεγάλη ανταπόκριση των φιλάθλων στις εξέδρες. Πρόκειται για τις ομάδες Αετός Ανωγείων και Λίβας Ρεθύμνου, οι οποίες αγωνίστηκαν μεταξύ τους το Σάββατο για τη β’ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Κρήτης. Δύο λεωφορεία με οπαδούς της ομάδας του Λίβα μετακινήθηκαν στο γήπεδο των Ανωγείων σε ένα ματς που είχε ήδη προαναγγελθεί ως “γιορτή” ενάντια στον ρατσισμό και σε απάντηση των αρνητικών γεγονότων που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο Ρέθυμνο από ακροδεξιά στοιχεία.Για την ιστορία, το ματς έληξε με άνετη επικράτηση του Αετού Ανωγείων με 4-0.”

Τόσα χρόνια δεν μας προπαγανδίζουν το σύνθημα” έξω η πολιτική από τον αθλητισμό “; Οι ίδιοι που τα έλεγαν αυτά κάνουν τώρα προπαγάνδα… Κάντε λοιπόν το σύνθημα” έξω η πολιτική όλων των άλλων, πλην της δικής μας“ για να είσαστε και συνεπείς τουλάχιστον με τον εαυτό σας.

http://www.elkosmos.gr/polipolitismiki-propaganda-sta-ellinika-gipeda/

3 comments :

Anonymous said...

ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ,ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΑΡΗΞΗΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΘΝΟΠΟΡΤΑΣ. ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΥΠΟΨΙΝ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ.

Anonymous said...

Καταλάβατε αναγνώστες, επομένως γιατί σε κανένα σχολείο των Χανίων δεν υπάρχει αναρτημένη ελληνική σημαία;
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ...
ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ...ΕΚΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ...ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ !

Anonymous said...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ. ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ... ΟΛΟΙ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΕΛΜΕ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΣΑΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΙΣΧΥΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΙΣΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΠΑΛΙ ΣΑΣ ...ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ.

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ