28/10/2016

Στρατιωτικοί γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και κτηνίατροι του Γ' Σ.Σ σε δράση ενημέρωσης... ενάντια στην προκατάληψη κατά των "προσφύγων"

Στην πρωτοβουλία αυτή του ΚΙΟΛΘ αρωγοί είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι στρατιωτικοί γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και κτηνίατροι του Γ’ Σώματος Στρατού, καθώς και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με το αντίστοιχο προσωπικό του, πάντοτε ως εθελοντές, καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. 

Παρακινούμενοι από τα όσα θλιβερά έγιναν στο Ωραιόκαστρο και στον Προφήτη για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία, γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) για μια ευρύτατη εκστρατεία ενημέρωσης του κατά τόπους ντόπιου πληθυσμού για το προσφυγικό και τη δημόσια υγεία, με στόχο να αποφευχθούν φαινόμενα προκατάληψης σε βάρος αυτών των ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας. “Γνωστό τοις πάσι είναι πως η άγνοια γεννά τον φόβο και αυτός με τη σειρά του την προκατάληψη” τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπεύθυνος του ΚΙΟΛΘ Αλέξανδρος Σταυράκης, σημειώνοντας ότι τα γεγονότα στον Δήμο Ωραιοκάστρου επιβεβαίωσαν την πρόβλεψη που είχαν κάνει οι άνθρωποι του Κοινωνικού Ιατρείου από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να συρρέουν πρόσφυγες στη χώρα μας για την ανάγκη ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού.


Η εκστρατεία θα εστιάζει στην εμβολιαστική κάλυψη και την πρόληψη νοσημάτων και οι 100 γιατροί - μέλη του ΙΣΘ (κατά κύριο λόγο γενικοί γιατροί, παθολόγοι και παιδίατροι) θα πηγαίνουν είτε σε ενημερωτικές συναντήσεις είτε σε σχολεία και γειτονιές, έπειτα από σχετική πρόσκληση της Αυτοδιοίκησης, διευθυντών σχολείων, διοικήσεων Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων ή τοπικών φορέων. Οι γιατροί θα απαντούν σε όλα τα ερωτήματα των πολιτών που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία, ενώ από τις 15 Νοεμβρίου ο ΙΣΘ θα ξεκινήσει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για τα ίδια θέματα, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στα κατά τόπους δημαρχεία. “Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προσφέρει την αρωγή σε δήμους και σχολεία της περιοχής για την ενημέρωση πάνω σε ιατρικά θέματα, τα οποία πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να προσεγγίζονται με επιστημονική αρτιότητα και γνώση” ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προσθέτοντας ότι “ο κόσμος θα ενημερώνεται σχετικά με τις εμβολιαστικές πολιτικές και την ανάγκη εμβολιασμών για όλο τον πληθυσμό ανεξαρτήτως προέλευσης”. Η Ρία Φελεκίδου και η Σμαρώ Χιονιά από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης διαβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι όλα τα προσφυγόπουλα που πάνε στο σχολείο έχουν εμβολιαστεί και πως η συνεργασία υπουργείων Παιδείας και Υγείας σε αυτό το θέμα είναι άριστη. Για τα όσα έγιναν στο Δημοτικό σχολείο του Προφήτη υποστήριξαν ότι η κατάσταση εκεί πλέον εξομαλύνεται και πως τα μαθήματα παρακολουθούν 120 από τους συνολικά 130 μαθητές. Πρόσθεσε επίσης ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία υπεύθυνοι συντονιστές που θα συμβάλουν στο να αρθούν οι φόβοι γονέων προσφύγων ώστε να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

http://kranosgr.blogspot.gr/2016/10/blog-post_327.html

1 comment :

  1. ''Παρακινούμενοι από τα όσα θλιβερά'':
    ''Θλιβερά'' χαρακτηρίζει ο γαμημένος ιστότοπος την ελάχιστη αντίδραση λιγοστών Ελλήνων...Το χείριστο όμως είναι οι ένστολοι καραγκιόζηδες που υπηρετούν και χαριεντίζονται με τους μπολσεβίκους, ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ...ΣΙΧΑΜΑΤΑ.

    ReplyDelete