4.10.16

Πρόεδρος Τσεχίας: Σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά οι εισβολείς με αντάλλαγμα τη μείωση του χρέους

Μία πρόταση που προκάλεσε αίσθηση έκανε ο πρόεδρος της Τσεχίας, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Ο Μίλος Ζέμαν ουσιαστικά πρότεινε να σταλούν σε ακατοίκητα ελληνικά, με αντάλλαγμα τη σταδιακή μείωση του χρέους. Ο Τσέχος ηγέτης, που βρέθηκε στη Ρόδο για να μιλήσει σε φόρουμ, ζήτησε να απελαθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες που έφτασαν στην Ευρώπη από τις αρχές του 2015 και υποστήριξε ότι η κουλτούρα των Μουσουλμάνων μεταναστών είναι θεμελιωδώς ασύμβατη με την ευρωπαϊκή κοινωνία. Ο Ζέμαν πρότεινε οι λαθρομετανάστες να μετεγκατασταθούν σε «άδεια μέρη» στη βόρεια Αφρική ή σε «ακατοίκητα ελληνικά νησιά», με το ελληνικό χρέος να μειώνεται σταδιακά, ως αντάλλαγμα γιατί η χώρα μας θα αναλάβει το κόστος. Ακόμη, προειδοποίησε ότι υπάρχει ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στις προσφυγικές ροές και τα κύματα τζιχαντιστών που φτάνουν στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι οι μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθούν από τους εξτρεμιστές που βρίσκονται ανάμεσά τους, όπως οι Γερμανοί από τους Ναζί το ’30.

Μιλώντας στους Financial Times, ο Ζέμαν τόνισε ότι η μόνη λύση για την προσφυγική κρίση είναι η απέλαση εκείνων που δεν έρχονται από εμπόλεμες περιοχές. «Είμαστε στην Ελλάδα και η Ελλάδα έχει πολλά ακατοίκητα νησιά και μεγάλο χρέος. Οπότε, αν γίνουν hotspot σε ελληνικά νησιά, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα είδος αποπληρωμής για το ξένο χρέος», είπε ο Ζέμαν, δηλώνοντας υπέρ της απέλασης όλων των οικονομικών μεταναστών. «Σαφώς σέβομαι τη βαναυσότητα του πολέμου στη Συρία, το Ιράκ και αλλού. Ομως δεν μιλάμε για αυτούς τους ανθρώπους, αλλά για οικονομικούς μετανάστες», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, λιγότερο από το 1/3 των περίπου ένα εκατομμύριο ατόμων που έφτασαν στην Ευρώπη πέρυσι ήταν πρόσφυγες. Παράλληλα, κατηγόρησε την Ανγκελα Μέρκελ ότι έκανε το απόλυτο λάθος με την πολιτική του «καλωσορίσματος» των προσφύγων, καθώς η Ευρώπη δεν μπορεί να τους απορροφήσει. «Δεν είμαι ενάντια στους μετανάστες από την Ουκρανία, το Βιετνάμ, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τη Σερβία στη χώρα μου. Είμαι μόνο ενάντια στην ισλαμιστική μετανάστευση, γιατί είναι μία ασύμβατη κουλτούρα», τόνισε ο Ζέμαν.

http://www.eleftherostypos.gr/ellada/40589-apisteuti-proklisi-toy-tsexou-proedrou-steilte-prosfyges-se-akatoikita-ellinika-nisia-gia-na-meiothei-to-xreos/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ , ΣΧΕΔΟΝ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΗΛΕΓΧΕ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΕ, ΤΕΡΜΑΤΙΖΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣ ΖΕΜΑΝ ΦΥΣΙΚΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ (ΚΕΝΤΡΟ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΧΩΡΕΣ, ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΥΠΕΡ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ (1% ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΕΠ ΕΚΑΣΤΗΣ) ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΙΔΟΣ (ΥΛΙΚΑ-ΜΕΣΑ) ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΕΣΕΙΣ. Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ/ΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΩΡΑ. ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΕ, ΑΥΤΟΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.

No comments :