15/10/2016

Ελλάδα - Σλαβοταταρία: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για το φυσικό αέριο

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ  H ΒΟΘΡΟΧΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΣΤΙΠ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΑΣ "ΕΘΝΙΚΙΣΤΑΡΑΣ" ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Χ.Α ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΩΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΓΑΜΗΣΑΤΕ.

Ο ‘MER Ad Σκόπια’ που διαχειρίζεται τους ενεργειακούς πόρους και η ελληνική εταιρεία ΔΕΣΦΑ, υπέγραψαν σήμερα στα Σκόπια, μνημόνιο συμφωνίας για την κατασκευή της γραμμής διασύνδεσης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από τη Νέα Μεσήμβρια της Μακεδονίας, μέχρι την πόλη Στιπ του νοτιοσλαβικού κράτους. Πρόκειται για μια γραμμή μήκους περίπου 160 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τον διευθυντή της σκοπιανής εταιρείας Κρίστε Μιλοντίνοφ, ο αγωγός θα έχει διάμετρο 700 χιλιοστά, πίεση 54 έως 65 bar και ετήσια δυναμικότητα μεταφοράς πάνω από ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ο διευθυντής του ελληνικού φορέα για τη μεταφορά φυσικού αερίου, Σωτήρης Νίκας, δήλωσε ότι η ενέργεια είναι μια γέφυρα που συνδέει τους ανθρώπους και τις χώρες. Ο Έλληνας πρέσβης στα Σκόπια, Δημήτρης Γιανακάκης, με την υπογραφή του μνημονίου αυτού, τόνισε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων που πραγματοποιούνται μέσω των μέτρων για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΡΕ ΝΙΚΑ, ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ. ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ (ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ) ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΓΕΦΥΡΕΣ, ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ" ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ.  ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΞΙΜΟ.  ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΩΛΟΒΑΡΟΥΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΕΣ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ;

No comments :

Post a Comment