09/10/2016

Μυτιλήνη: Κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο, από τους γονείς των παιδιών - Ωραιόκαστρο: "Κανένα προσφυγόπουλο στο σχολείο αλλιώς θα απέχουν τα δικά μας παιδιά"

Στα δημοτικά σχολεία της Μυτιλήνης οι γονείς κινητοποιούνται προκειμένου να αποτρέψουν την εισαγωγή σε αυτά, των παιδιών των λαθρομεταναστών που επιβάλλει η Κυβέρνηση. Αποκορύφωμα της γενικευμένης αντίδρασης ήταν το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο, από τους γονείς των παιδιών. Οι γονείς των μαθητών κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα. Καταγγέλλουν ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε για αυτό που πρόκειται να γίνει στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους. Απλά και μόνο, μετά την προσευχή της Παρασκευής στο σχολείο τους, ο διευθυντής είπε στους μαθητές ότι από τη Δευτέρα θα έρχονται στο σχολείο τους και «προσφυγόπουλα». Η όλη διαδικασία είναι σκιώδης και εξελίσσεται κυριολεκτικά στα κρυφά, υπό τον φόβο των αντιδράσεων των πολιτών. Οι κυβερνώντες αποσκοπούν σε μόνιμη εγκατάσταση των λαθρομεταναστών, αντίθετα με όσα θέλει η ελληνική κοινωνία, και έτσι οι γονείς εντείνουν τις προσπάθειες τους για να προστατέψουν τουλάχιστον τα παιδιά τους!

http://www.elkosmos.gr/

Συνέλευση πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι του δήμου Ωραιόκαστρου έξω από το 1ο Δημοτικό σχολείο, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα προσφυγόπουλο να ενταχθεί σε σχολείο του δήμου. Μετά την συγκέντρωση και τις ομιλίες, έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο και έκαναν έπαρση της σημαίας. Όπως λένε τα δικά τους παιδιά αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί, όπως το ότι κάνουν μαθήματα σε λυόμενα. Οι κάτοικοι, μάλιστα, προειδοποιούν πως αν παιδιά προσφύγων παρακολουθήσουν μαθήματα στα σχολεία του Ωραιόκαστρου, τα δικά τους θα απέχουν από το μάθημα.Παράλληλα, τάσσονται υπέρ της κίνησης γονέων να τοποθετήσουν λουκέτα σε σχολείο της Μυτιλήνης, ώστε να δηλώσουν έτσι την αντίθεσή τους για το θέμα. Δεν διστάζουν, δεν, να δηλώσουν ότι κι εκείνοι θα προχωρήσουν σε ανάλογη πράξη και θα υποστηρίξουν παρόμοιες ενέργειες στη Θεσσαλονίκη.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment