9.10.16

Μυτιλήνη: Κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο, από τους γονείς των παιδιών - Ωραιόκαστρο: "Κανένα προσφυγόπουλο στο σχολείο αλλιώς θα απέχουν τα δικά μας παιδιά"

Στα δημοτικά σχολεία της Μυτιλήνης οι γονείς κινητοποιούνται προκειμένου να αποτρέψουν την εισαγωγή σε αυτά, των παιδιών των λαθρομεταναστών που επιβάλλει η Κυβέρνηση. Αποκορύφωμα της γενικευμένης αντίδρασης ήταν το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο, από τους γονείς των παιδιών. Οι γονείς των μαθητών κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα. Καταγγέλλουν ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε για αυτό που πρόκειται να γίνει στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους. Απλά και μόνο, μετά την προσευχή της Παρασκευής στο σχολείο τους, ο διευθυντής είπε στους μαθητές ότι από τη Δευτέρα θα έρχονται στο σχολείο τους και «προσφυγόπουλα». Η όλη διαδικασία είναι σκιώδης και εξελίσσεται κυριολεκτικά στα κρυφά, υπό τον φόβο των αντιδράσεων των πολιτών. Οι κυβερνώντες αποσκοπούν σε μόνιμη εγκατάσταση των λαθρομεταναστών, αντίθετα με όσα θέλει η ελληνική κοινωνία, και έτσι οι γονείς εντείνουν τις προσπάθειες τους για να προστατέψουν τουλάχιστον τα παιδιά τους!

http://www.elkosmos.gr/

Συνέλευση πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι του δήμου Ωραιόκαστρου έξω από το 1ο Δημοτικό σχολείο, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα προσφυγόπουλο να ενταχθεί σε σχολείο του δήμου. Μετά την συγκέντρωση και τις ομιλίες, έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο και έκαναν έπαρση της σημαίας. Όπως λένε τα δικά τους παιδιά αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί, όπως το ότι κάνουν μαθήματα σε λυόμενα. Οι κάτοικοι, μάλιστα, προειδοποιούν πως αν παιδιά προσφύγων παρακολουθήσουν μαθήματα στα σχολεία του Ωραιόκαστρου, τα δικά τους θα απέχουν από το μάθημα.Παράλληλα, τάσσονται υπέρ της κίνησης γονέων να τοποθετήσουν λουκέτα σε σχολείο της Μυτιλήνης, ώστε να δηλώσουν έτσι την αντίθεσή τους για το θέμα. Δεν διστάζουν, δεν, να δηλώσουν ότι κι εκείνοι θα προχωρήσουν σε ανάλογη πράξη και θα υποστηρίξουν παρόμοιες ενέργειες στη Θεσσαλονίκη.

ΑΜΠΕ

1 comment :

Anonymous said...

ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ η ΘΑΝΑΤΟΥ...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ...ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΑΝ ΖΟΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο "ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ" ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..

-ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΑ ΦΙΔΑΚΙΑ/ΠΑΙΔΑΚΙΑ.
-ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.
-ΔΕΝ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ..ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΑ...ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ...ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ.
-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΙΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ,ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ,ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ (ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ/ΑΓΓΛΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ;;)
-ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ...ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΙΚΩΝ/ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ/ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ.
-ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΘΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ"...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΟΤΑΝ ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΝΑ ΖΕΙ ΑΛΛΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ...ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΟΥΣΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ η ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ...ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ;;

ΑΦΟΥ ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ...ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ....ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΟΠΛΑ.

ΧΧΧΧ.