08/09/2016

Παραλίγο εναέρια σύγκρουση ρωσικού μαχητικού με αμερικανικό P-8

Σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε αμερικανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) τύπου P-8 Poseidon σημειώθηκε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, με τους Ρώσους να απογειώνουν από τη βάση της Κριμαίας μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-27 για να το αναχαιτίσει… Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν με εξαιρετικά επιθετικό τρόπο την αναχαίτιση, αφού αν πιστέψει κανείς την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου, το μαχητικό πέρασε από το αμερικανικό αεροσκάφος σε απόσταση μόλις 10 ποδών, με τους Αμερικανούς να κάνουν ξανά λόγο για «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική» συμπεριφορά. Η Ρωσία κάνει λόγο για αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη που πλησίασαν επικίνδυνα στον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, πετώντας με κλειστούς αναμεταδότες, με αποτέλεσμα να καταστεί αναγκαία η αναχαίτισή τους. Μη κατονομαζόμενος Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters, υπό δήλωσε πως το περιστατικό διήρκεσε περίπου 19 λεπτά! Τα δε αμερικανικά αεροσκάφη φέρονται να βρίσκονταν στον αέρα επί 12 ολόκληρες ώρες, σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο.

http://www.defence-point.gr/news/?p=160014

Αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο, δύο φορές προσπάθησε να εισέλθει στο ρωσικό εναέριο χώρο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, με απενεργοποιημένο το σύστημα εντοπισμού, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος ‘P-8 Poseidon’ προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα της Ρωσίας δύο φορές έχοντας απενεργοποιημένους τους αναμεταδότες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ. Το κατασκοπευτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ πετούσε σε τακτική πτήση περιπολίας στη Μαύρη Θάλασσα και ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος εκτέλεσε «ανασφαλείς και αντιεπαγγελματικούς» ελιγμούς, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείυ Άμυνας των ΗΠΑ, όπως δημοσίευσε το Reuters. Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει στην ανωνυμία, δήλωσε ότι τα δύο αεροπλάνα στον ουρανό κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους προέβησαν σε διάφορες μανούβρες, από τις οποίες μία χαρακτηρίσθηκε ως μη ασφαλής. Ανέφερε ότι το ρωσικό αεροσκάφος προσέγγισε το αμερικανικό στα τρία μέτρα και το περιστατικό διήρκεσε 19 λεπτά.

Ρώσοι αξιωματούχοι διέψευσαν τους ισχυρισμούς αυτούς δηλώνοντας ότι οι Ρώσοι πιλότοι ακολούθησαν τους διεθνείς κανόνες. «Οι Ρώσοι πιλότοι ενήργησαν τηρώντας με αυστηρότητα τους διεθνείς κανονισμούς περί πτήσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Πενταγώνου ότι το ρωσικό αεροσκάφος αναχαίτισε επικίνδυνα το αμερικανικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team
ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ P8 ΕΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. ΑΛΛΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ P8 ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ. ΚΟΙΝΩΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ. ΠΟΙΟΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙ, ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ (ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ) ΜΕ ΠΟΙΑ "ΛΟΓΙΚΗ" ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ; 

No comments :

Post a Comment