28/09/2016

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: ΝΑΙ με δύο "ΠΑΡΩΝ" στην εγκατάσταση εισβολέων. ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ: ΕΠΙΣΗΣ "ΝΑΙ" ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΑΛΛΩΝ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΘΥΜΙΑ

Υπέρ της απόφασης της Π.Ε.Δ Κρήτης ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου, το οποίο συνεδρίασε για το θέμα του μεταναστευτικού εν μέσω σοβαρών επεισοδίων που είχαν ξεκινήσει τουλάχιστον 2,5 ώρες νωρίτερα. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν 30 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ υπήρξαν και 2 «παρών».
Συμπλοκές προκλήθηκαν έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου ενόψει της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο την υποδοχή μουσουλμάνων εισβολέων στην Κρήτη. Ομάδα ατόμων που διαφωνούν με την άφιξη και εγκατάσταση στο νησί *μουσουλμάνων εποίκων ήρθαν σε αντιπαράθεση με ομάδα που στέκεται στο πλευρό των εισβολέων, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν μεταξύ τους και να προκληθούν επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τα μέλη των διαφωνούντων με την υποδοχή εισβολέων στην Κρήτη προέρχονταν από γειτονικές πόλεις του νησιού. Στις συμπλοκές επενέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, που χώρισαν τις δύο ομάδες. Ο όγκος των διαδηλωτών συνεχώς αυξάνεται και στις δύο πλευρές που βρίσκονται σε θέση μάχης και ανταλλάσουν συνθήματα και απειλές ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται ανάμεσα τους. Μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έχουν τραυματιστεί τρία άτομα.

"Στις 26 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρίου, μετά από πρόταση του Δημάρχου Παντελή Μουρτζανού, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (δύο αρνητικές εκ μέρους της αντιπολίτευσης), ότι εναρμονίζεται με τις αποφάσεις της Π.Ε.Δ. Κρήτης. Αποδέχεται την προσωρινή φιλοξενία των 2.000 προσφύγων στην Κρήτη και του ποσοστού που αναλογεί στο Δήμο μας. Στη συνέχεια και μετά από διευκρινίσεις από το Συντονιστικό του προσφυγικού της ΠΕΔ, θα προχωρήσει σε Δήλωση-Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος της προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων σε κατοικίες στα χωριά του Δήμου μας."

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
ΕΔΩ: http://rethemnosnews.gr/2016/09/
ΕΔΩ:  http://rethemnosnews.gr/2016/09/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": * ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΜΕΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ...." των ξενιτεμένων ανθρώπων". ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΔΛΔ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΡΕΘΥΜΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΧΑΝΙΩΤΕΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΑΜΑΡΙ (ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ 4 ΚΥΡΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΥΠΕΡΒΑΛΛΩΝ ΖΗΛΟΣ; ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Ε ΡΕ ΧΑΛΙΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΥΠΗΡΞΕ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ
Δήμος Ηρακλείου: ΝΑΙ κατά πλειοψηφία στην εγκατάσταση εισβολέων.
Δήμος Χανίων: ΝΑΙ κατά πλειοψηφία στην εγκατάσταση εισβολέων.

No comments :

Post a Comment