03/09/2016

Τουρκία: Θα επαναφέρουν απόστρατους και θα επανεκπαιδεύσουν πιλότους ιδιωτικών εταιριών για να επανδρώσουν την Τ.Π.Α - Μετονομασίες βάσεων και μετακομίσεις μέσων.

Είναι τέτοια η κατάσταση που το επιτελείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο για χρησιμοποίηση πιλότων …από ιδιωτικές εταιρείες. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο για την τουρκική αεροπορία, αλλά το σύστημα αυτό λειτουργεί σε ΗΠΑ και Ισραήλ. Οι Τούρκοι θέλουν να το αντιγράψουν, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι για τις ανάγκες που έχουν μπορεί να λειτουργήσει. Τι προβλέπει με απλά λόγια αυτή η περίεργη “ιδιωτικοποίηση”; Πιλότοι που πετούν σε ιδιωτικές εταιρείες -πολλοί προέρχονται από την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας- θα ενταχθούν ξανά στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών πτήσεων και θα αποτελέσουν την “ρεζέρβα” σε μια “δεξαμενή” πιλότων που θα χρησιμοποιούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή. Στη θεωρία ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά στην πράξη είναι μάλλον δύσκολο να λειτουργήσει στην Τουρκία!

60 αεροσκάφη F-16 άλλαξαν βάση. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης έχει να κάνει με την μετονομασία της βάσης που εγκατέλειψαν. Το καθεστώς Ερντογάν μετονόμασε την 4η κύρια αεροπορική βάση του AKINCI που σημαίνει “Επιδρομέας” σε αεροπορική βάση Mürted που σημαίνει “Αποστάτες”! Από εκεί είχαν απογειωθεί αεροσκάφη που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος. Οι Μοίρες 141-142 και 143 με συνολικό αριθμό περίπου 60 Α/Φ F-16 μεταφέρθηκαν σε Κonya, Merzifon και Eskişehir.

http://www.militaire.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": "...αλλά το σύστημα αυτό λειτουργεί σε ΗΠΑ και Ισραήλ...".ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ "ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ" ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΕ ΖΩΝΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΟΣ. ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ Π.Α ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.... ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.

2 comments :

  1. Anonymous3/9/16 20:56

    Κι αν είναι ευκαιριάρα για τους πάρεις πίσω τον ΕΑΧ! Αλλά που, ο κοτζιάς θα το κάνει?

    12G

    ReplyDelete
  2. Anonymous4/9/16 07:02

    ΜΠΛΟΦΕΣ ΤΙΣ ΜΙΤ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ,ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΟΛΟΒΗ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥΣ;;

    ReplyDelete