30/09/2016

Ταϊβάν: Ναυπήγηση ενός αποβατικού δεξαμενόπλοιου…

Τη ναυπήγηση ενός αποβατικού δεξαμενόπλοιου (LPD: Landing Platform Dock) ως απαρχή υλοποίησης ενός φιλόδοξου προγράμματος ναυπηγήσεων εγχώριας σχεδίασης συνολικού προϋπολογισμού 13,2 δις ευρώ, αποφάσισε η Ταϊβάν. Με βάση τις μέχρι σήμερα διαθέσιμες πληροφορίες το νέο LPD θα παρουσιάζει ομοιότητες με τα αμερικανικά τύπου San Antonio (στη συνημμένη φωτογραφία απεικονίζεται το USS Somerset LPD25) ενώ θα ενσωματώνει και χαρακτηριστικά του αποβατικών πλοίων τύπου Endurance που επιχειρεί το Ναυτικό της Σιγκαπούρης. Η ναυπήγηση του αποβατικού δεξαμενοπλοίου εξυπηρετεί τον αμυντικό σχεδιασμό της Ταϊβάν, που καθώς η επικράτεια της περιλαμβάνει αρκετά νησιά σχετικά πλησίον των ακτών της Κίνας, επιβάλλει υψηλού επιπέδου επιχειρησιακό συντονισμό μεταξύ του Ναυτικού και των Πεζοναυτών για την ενίσχυση–ανεφοδιασμό των νήσων και φυσικά τη διάθεση υψηλών δυνατοτήτων στόλου αμφιβίων πλοίων. Επίσης, το νέο LPD θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των συμφερόντων της Ταϊβάν στην νότια Κινεζική Θάλασσα, όπου πολλές χώρες διεκδικούν δικαιώματα αλλά και για την υποστήριξη επιχειρήσεων ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού.

Το εκτοπίσματος 10.000 τόνων LPD, μήκους 153 μέτρων, πλάτος 23 μέτρων και βυθίσματος 6 μέτρων, θα μπορεί να φιλοξενήσει συγκρότημα αποβατικού τάγματος και στα δύο υπόστεγα του ελικόπτερα βάρους μέχρι 10 τόνων. Το προωστήριο σκεύος θα αποτελείται από τέσσερις πετρελαιοκινητήρες και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες ισχύος 1.100 kW που θα παρέχουν μέγιστη ταχύτητα πλεύσης 21 κόμβων. Η εμβέλεια του θα ανέρχεται σε 7.000 ναυτικά μίλια. Ο οπλισμός του πλοίου θα περιλαμβάνει δύο συστήματα κάθετης εκτόξευσης, το καθένα με τέσσερα βλήματα Hai Chien II (ναυτική έκδοση του βλήματος Tien Chien που βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης της ανάπτυξης της), δύο συστήματα εγγύς αντιβληματικής – αντιαεροπορικής προστασίας και ναυτικό πυροβόλο διαμετρήματος 76 χλστ. σε πύργο χαμηλής παρατηρησιμότητας. Την ολοκλήρωση του συστήματος διαχείρισης μάχης αλλά και την ανάπτυξη του συστήματος Ηλεκτρονικού Πολέμου (που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έξι εκτοξευτές αναλωσίμων) θα αναλάβει το National Chung-Shan Institute of Science and Technology (NCSIST). Σε υπηρεσία το πλοίο θα λάβει την ονομασία «Hong Yun», σε ανάμνηση της αμφίβιας επιχείρησης που διεξήχθη κατά τη δεύτερη κρίση των Στενών της Ταϊβάν, το 1958. Όπως έγινε γνωστό, τον περασμένο Αύγουστο, το πρόγραμμα ναυπήγησης του αποβατικού δεξαμενοπλοίου απεστάλη προς έγκριση το κοινοβούλιο της Ταϊβάν και η διαγωνιστική διαδικασία για τη ναυπήγηση του αναμένεται να προκηρυχθεί πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους.

http://www.defence-point.gr/news/?p=161806

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":  "που καθώς η επικράτεια της περιλαμβάνει αρκετά νησιά σχετικά πλησίον των ακτών της Κίνα". ΠΟΙΑ ΝΗΣΙΑ; ΜΟΝΟ Η ΤΑΙΒΑΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΥΤΑ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ. ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ . ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΠΥΜΕ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΙΝΑΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ Η ΤΑΙΒΑΝ ΕΧΕΙ ΤΑΧΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΤΑΙΒΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ. ή ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

No comments :

Post a Comment