16/08/2016

Αγοράζει ρωσικά το Μαρόκο, από μαχητικά μέχρι υποβρύχια!

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ (ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ. ΕΤΣΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΤΑΚΟΣ. Η ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ; ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ, (ΑΓΓΛΟΙ, ΓΑΛΛΟΙ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΡΩΣΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ) ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Β.ΑΦΡΙΚΗΣ (ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ) ΣΕ ...ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΛΟΥΣ; ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΙΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ; ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΟ ΣΟΥΕΖ!!!

Σημαντικές εξοπλιστικές προμήθειες από τη Ρωσική Ομοσπονδία έχει στα σκαριά το Μαρόκο, με τη χώρα της βόρειας Αφρικής να συζητά την πώληση των βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-34 (κωδικός κατά NATO: Fullback) αλλά και ντιζελοκίνητα υποβρύχια τύπου Amur-1650, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Izvestia των προηγουμένων ημερών. Όσον αφορά τα υποβρύχια του τύπου, οι συνομιλίες των Μαροκινών με τους Ρώσους βρίσκονται στη φάση της διερεύνησης, καθώς η Ρωσία δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει το δικό της σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP: air-independent propulsion), οπότε και αναμένεται η έναρξη διάθεσής του στη διεθνή αγορά, κάτι που τοποθετείται περί το 2020. Όμως, επιθυμία της χώρας είναι να προμηθευτεί τα υποβρύχια, μαζί βέβαια με τη δυνατότητα να φέρουν την εξαγωγική ή έκδοση των πυραύλων Kalibr (SS-N-27 Sizzler), την αξιοποίηση των οποίων είδαμε με εντυπωσιακό τρόπο στη Συρία από το ρωσικό Ναυτικό. Πρόκειται για την εξαγωγική έκδοση του «Project 677» για τα υποβρύχια κλάσεως Lada (γνωστή και ως κλάση Petersburg). Πρέπει όμως πρώτα να ετοιμαστούν για το ρωσικό Ναυτικό, το οποίο διαθέτει ένα με το οποίο εκτελεί θαλάσσιες δοκιμές κι άλλο ένα στη ναυπηγική κλίνη.

Όσων αφορά τα αεροσκάφη Su-34 που φέρονται να απασχολούν επίσης το Ομάν και την Ιορδανία, πρόκειται για άλλη μια ατραξιόν της ρωσικής πολεμικής μηχανής στη Συρία. Η επιθυμία για την προμήθεια του συγκεκριμένου αεροσκάφους προφανώς δεν αφορά τον βολικό επικοινωνιακά… πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, αλλά η γειτονική Αλγερία που υπερεξοπλίζεται με γαλλικά, αμερικανικά και κινεζικά οπλικά συστήματα! Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι Ρώσοι θα επιδιώξουν να προωθήσουν στο Μαρόκο προς αγορά τα υποβρύχια τύπου Improved (βελτιωμένα) Kilo, του «Project 636» με μοναδικό μειονέκτημα την απουσία συστήματος AIP, με τους Ρώσους να υποστηρίζουν ότι το σύστημα αυτό είναι σημαντικό σε ωκεάνιες επιχειρήσεις…

http://www.defence-point.gr/news/?p=158471

4 comments :

  1. Anonymous16/8/16 14:27

    ΝΑΙ ΟΚ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ... ΓΙΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ...

    ReplyDelete
  2. Η ..."ΚΡΙΣΗ" ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο Γ.Π.Π ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΩΤΑ ΡΙΞΟΥΝ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΡΔΗΣ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous16/8/16 21:24

    Σε ποσα χρονια πιστευει το ιστολογιο οτι θα ξεκινησει ο Γ.Π.Π.;

    ReplyDelete
  4. Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

    ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΜΟΛΙΣ ΠΑΓΙΩΘΕΙ (ΓΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ) Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΙΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΚΙΝΑ, ΚΟΡΕΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΤΟΥΡΚΙΑ) ή ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ, ΗΠΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΩΚΕΑΝΙΑ. ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΟΝΟΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ. ΑΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΙΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ. ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΕΝ ΒΓΕΙ Η ΧΙΛΑΡΥ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. Κ.Λ.Π ΑΝ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ 1,5-2 ΕΤΗ.

    ReplyDelete