03/08/2016

Παραγωγός του Χόλιγουντ άνοιξε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα

Ο δισεκατομμυριούχος κινηματογραφικός παραγωγός και ιδιοκτήτης του κινηματογραφικού στούντιο Lionsgate (του στούντιο πίσω από τη σειρά ταινιών Hunger Games) άνοιξε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. Ο Φρανκ Τζιούστρα και το ίδρυμα Radcliffe άνοιξαν το κέντρο φιλοξενίας, όπου θα μένουν αρχικά 160 άτομα, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά που έχουν φύγει από εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής. Θέλοντας να κάνει γνωστό το προσφυγικό ζήτημα, ο Τζιούστρα προσφέρει το ποσό των 20.000 δολαρίων στον νικητή του διαγωνιστικού τμήματος -που αποτελείται από ταινίες μικρού μήκους- «Call to Action» στο φεστιβάλ του Βανκούβερ.  Ο Καναδός Τζιούστρα έστρεψε τα βέλη του κατά του Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτή τη ρητορική και συμπεριφορά». Μιλώντας στο The Hollywood Reporter, ο παραγωγός ταινιών όπως το σίκουελ του Blade Runner, λέει: «Αποφασίσαμε να εμπλακούμε για να δείξουμε στους ανθρώπους ότι μπορεί να γίνει κάτι. Υπάρχουν λύσεις. Πρόκειται για συνεργασία ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα. Πρόκειται για το μέλλον του ανθρωπιστικού έργου». Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας, το Ίδρυμα Radcliffe του Τζιούστρα σκοπεύει να φιλοξενήσει έως 800 πρόσφυγες στη δομή φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα και ελπίζει ότι και άλλοι θα ακολουθήσουν τα βήματά του. «Γνωρίζουμε πόσο ισχυρό μέσο είναι το σινεμά για εκπαίδευση και έμπνευση και θέλουμε να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα οι κινηματογραφιστές για να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν τους πολίτες, καλώντας σε δράση» τόνισε.

http://news.in.gr/features/article/?aid=1500092499

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΛΕΥΚΩΝ. (ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ, ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ). ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ . 

Σχόλιο Geopolitics and Daily News: Η εταιρεία παραγωγής του Φρανκ Τζιούστρα είναι η Lion Gate,μια καναδο-αμερικάνικη εταιρεία ψυχαγωγίας που ιδρύθηκε το 1997. Η εταιρεία, αν και μικρό διάστημα στο χώρο του θεάματος, είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν, καθώς μετείχε στη ταινία Twilight, στα τέσσερα μέρη του Hunger Games, ενώ αποτελεί και την εταιρεία διανομής της νέας κινηματογραφικής τρέλας στις ΗΠΑ, Divergent Trilogy. Ιδρυτής της εταιρείας είναι ο καναδικής καταγωγής επιχειρηματίας Frank Giustra. O Giustra δεν είναι ένας τυχαίος επιχειρηματία. Το όνομα του φιλοξενείται στις σελίδες του Forbes, του Stock House και του Gold Editor. Ο ίδιος δηλώνει ακτιβιστής, έχει ενεργό πολιτική δράση μέσα από την ενασχόλησή του με μη κυβερνητικές οργανώσεις και διατηρεί άριστες επαφές με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Bill Clinton. H σχέση τους ξεκίνησε το 2004 όταν ο Giustra μέσω του ιδρύματος Radcliffe Foundation συνέβαλε οικονομικά στη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τους πληγέντες από το τσουνάμι κατοίκους της Αϊτής. Στη συνέχεια έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του think tank που διατηρεί μέχρι και σήμερα ο πρώην αμερικανός πρόεδρος μαζί με τη σύζυγό του Hilary και την κόρη τους Chelsea, ενώ παρείχε στον ίδιο τον Clinton ιδιωτικά τζετ για τα ταξίδια του.

Μάλιστα, το 2005 πέταξε μαζί με τον Bill Clinton μέχρι το Καζακστάν. Δυο ημέρες μετά τη συνάντηση Clinton με τον πρόεδρο του Καζακστάν Nursultan Nazarbayev, η μόλις ιδρυθείσα εταιρεία ουρανίου του Giustra υπέγραψε προσύμφωνα που της έδιναν το δικαίωμα να αγοράσει τρία έργα ουρανίου που ελέγχονταν από το κρατικό πρακτορείο ουρανίου Kazatomprom. Η συμφωνία τέρας εξέπληξε τον εξορυκτική βιομηχανία, μετατρέποντας μια άγνωστη εικονική εταιρεία σε έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ουρανίου στον κόσμο. Ο Giustra υπήρξε, επίσης, και από τους χορηγούς του σημερινού προέδρου Barack Obama κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας, ενώ συνέχισε τις επαφές και συνεργασίες του με το ίδρυμα Clinton καθώς και με τον Μεξικανό επιχειρηματία και μεγιστάνα Carlos Slim. Σήμερα είναι διευθυντής του International Crisis Group, ενός διεθνούς, μη-κυβερνητικού οργανισμού, η αποστολή του οποίου είναι να αποτρέψει και να επιλύσει θανάσιμες συγκρούσεις ανά τον πλανήτη μέσω διαπραγματεύσεων σε υψηλό επίπεδο. Παράλληλα, συνεργάζεται στενά με την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

No comments :

Post a Comment