21/08/2016

Άδειασμα στους «αλληλέγγυους»: Η τοπική κοινωνία αντέδρασε στην εγκατάσταση «προσφύγων» στους Αγίους Θεοδώρους

1.100 πρόσφυγες θα «φιλοξενούνταν» σε ξενοδοχεία (!) στους Αγίους Θεοδώρους με πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, με συμβάσεις που θα υπογράφονταν με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων. Οι «αλληλέγγυοι» μαζεύτηκαν σαν τις μύγες γύρω από αυτήν την κατάσταση, αλλά απ’ ότι φαίνεται «λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο», δηλαδή τους πολίτες τις τοπικής κοινωνίας που αντέδρασαν έντονα και ανάγκασαν το δημοτικό συμβούλιο να βγάλει μια αρνητική απόφαση γα την εγκατάσταση «των προσφύγων».  Προβλεπόταν στα σχέδια να υπάρχει και να λειτουργεί ακόμα και πολυχώρος για την ψυχαγωγία των φιλοξενούμενων και πισίνα για να κολυμπούν! Άλλες 13.000 θέσεις για λαθρομετανάστες προβλέπονται ακόμα από το πρόγραμμα του ΟΗΕ, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σύριζα και «αλληλέγγυοι» προσπαθούν να δελεάσουν τους ντόπιους κατοίκους για να δεχτούν τους λαθρομετανάστες, με τις λιγοστές θέσεις εργασίας προς εξυπηρέτηση των «προσφύγων» που θα δημιουργηθούν από το άνοιγμα των «εγκαταστάσεων φιλοξενίας». Οι επαγγελματίες υπερασπιστές των «προσφύγων» κατηγορούν τους πολίτες για ξενοφοβία και προσπαθούν να τους εκφοβίσουν με τις συνήθεις μεθόδους.

«Η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων δεν δύναται να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες. Υπάρχει υποστελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας και της αστυνομίας, και το αποτέλεσμα θα είναι να χαθεί το αίσθημα της δημόσιας ασφάλειας και να δημιουργηθεί «μία υγειονομική βόμβα που θα έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων», τονίζει το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου στις 17 Ιουνίου, όπου συζητήθηκε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης. Στο έκτακτο συμβούλιο, καταχειροκροτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος που ανέφερε: «Μας ζητάνε ειρωνικά στο έγγραφο όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους περιθάλψουμε, να κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις μαζί τους, και σιγά σιγά έμμεσα ζητάνε να τους αφομοιώσουμε μέσα στην κοινότητά μας. Δεν το θέλουμε, δεν δεχόμαστε ούτε κουβέντες ούτε τίποτα. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αλλοιώνει τον πληθυσμό της περιοχής μας ούτε με 400 ούτε με 1.400 άτομα, γιατί δεν ξέρουμε αύριο τι θα γίνει»!

Αντιδράσεις υπάρχουν σε πολλές περιοχές τις Ελλάδας και οι Συριζαίοι δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση που κοντεύει να ξεπεράσει τα όρια κάθε ανοχής!

ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=0BypBzYpTv0

http://www.elkosmos.gr/

No comments :

Post a Comment