16/08/2016

Αφιέρωμα: Η «Στέγη Αστέγων Βοτανικού» ανοίγει τις πόρτες της

* ΠΡΟΣΘΗΚΗ 25/8/16:
Ποιός κρύβεται πίσω ἀπό τήν «Στέγη Ἀστέγων» Βοτανικοῦ;
Λευκὰ παραβάν…
* ΠΡΟΣΘΗΚΗ 17/8/16: Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ στην "ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ" και μια συνέντευξη που ...δημιουργεί ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ... και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ... (βιντεο)

Στις 11 Ιουλίου, μια κίνηση ελπιδοφόρα και «διαφορετική» έλαβε χώρα και συνεχώς εξελίσσεται εποικοδομητικά. Ενεργοί Έλληνες πολίτες, αντίθετοι στην ιδιωτεία και τον ατομισμό, αντίθετοι στην μοιρολατρία και την απαισιοδοξία που θέλει να μας κλείσει στο καβούκι μας, αφήνοντας έτσι χώρο στους ολετήρες κάθε είδους, προχώρησαν σε μια κίνηση αξιοποίησης του χώρου στον Βοτανικό που προοριζόταν να γίνει τζαμί, ώστε να περιθάλψουν, να στεγάσουν και να παράσχουν κάθε μορφής υλική και ψυχολογική βοήθεια, καθώς και δημιουργικής ένταξης στο κοινωνικό σύνολο, σε άστεγους συμπολίτες μας. Έλληνες δηλαδή που οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις τόσων χρόνων τους έφεραν στην κυριολεξία στον δρόμο.

Έτσι ζήτησαν να τους δοθεί ο χώρος αυτός, με το νόμιμο σκεπτικό ότι όποια δημόσια κτήρια παραμένουν χωρίς χρήση επί μακρόν χρονικό διάστημα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελείς κοινωνικές δραστηριότητες και σε συνεννόηση με τους διοικητικούς φορείς. Μόλις δύο μέρες αργότερα, στις 13 Ιουλίου, φάνηκε πόσο ενόχλησε η κίνηση αυτή εκείνους που νοιάζονται για τις ανάγκες και τα δικαιώματα οποιουδήποτε άλλου(«πρόσφυγες», μειονότητες») εκτός από τους Έλληνες που πάσχουν. Έτσι έγινε μια αποτυχημένη «αντισυγκέντρωση» που μόνο αποτέλεσμα είχε το να πεισμώσει τους φορείς της κίνησης αλληλεγγύης υπέρ των αστέγων. Οι δραστηριότητες το επόμενο διάστημα συνεχίστηκαν για τις αναγκαίες διαδικασίες προκειμένου να επιτελεστεί ο σκοπός της πρωτοβουλίας.

Στις 23 Ιουλίου διεξήχθη ομιλία για την ιστορικότητα της περιοχής. Η «Στέγη Αστέγων» του Βοτανικού, είναι ένα εγχείρημα με ουσιαστική πρωτοτυπία και δυνατότητες να μετεξελιχθεί σε ένα κινηματικό πλαίσιο που θα συνδράμει τους συμπολίτες μας που πραγματικά χρειάζονται έμπρακτη αλληλεγγύη. Είναι ο Πατριωτισμός στην πράξη, χωρίς καπελώματα και χειραγώγηση. Είναι μια εξαιρετική δυνατότητα, όχι μόνο για ανιδιοτελή προσφορά που θα καλυτερέψει ζωές ανθρώπων εμπερίστατων τους οποίους του Ελληνικό Κράτος έχει ξεγραμμένους, αλλά και για όλους τους Έλληνες ένα γόνιμο πεδίο, μια ζωντανή σπίθα, η καλλιέργεια της οποίας θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην επανακατάκτηση της Πατρίδας μας και των δικαιωμάτων μας, ως Ελλήνων πολιτών. Εκεί που οι Αρχές κλείνουν τα μάτια, οι Πατριώτες δείχνουν αληθινή φροντίδα!

Ο Ελεύθερος Κόσμος επικοινώνησε με ανθρώπους που στήριξαν με την συμμετοχή τους αυτήν την πρωτοβουλία και σας μεταφέρει τις απόψεις, το κλίμα που επικρατεί και τις εντυπώσεις.

No comments :

Post a Comment