03/08/2016

ΙΑΠΩΝΙΑ: Νέα υπουργός άμυνας - Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων απο την Β. Κορέα - Νέα κάλυψη της Β.Κορέας από την Κίνα

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε διόρισε σήμερα την συντηρητικό πολιτικό σύμμαχό του, Τομόμι Ινάντα στη θέση του υπουργού Άμυνας. Η εξέλιξη αυτή, αναμένεται ότι θα προκαλέσει εκνευρισμό στην Κίνα, αλλά και τη Νότια Κορέα, ενώ οι βασικοί υπουργοί διατήρησαν τα χαρτοφυλάκια τους, στο πλαίσιο κυβερνητικού ανασχηματισμού. Ο νέος υπουργός Άμυνας, έχει τις ίδιες απόψεις με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό για την αναθεώρηση του μεταπολεμικού (ειρηνευτικού) συντάγματος της χώρας, που μεταφράζεται από την Κίνα και τη Νότια Κορέα ως ένδειξη περιφερειακής στρατικοποίησης της περιοχής από το Τόκιο.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστή η τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς, που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.Ο πύραυλος αυτός, κατευθύνθηκε για πρώτη φορά προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, πετώντας πάνω από θαλάσσια ύδατα τα οποία βρίσκονται υπό ιαπωνικό έλεγχο. Η εξέλιξη αυτή, σημειώθηκε μετά από μια σειρά διαδοχικών εκτοξεύσεων από τη Βόρεια Κορέα, παραβιάζοντας τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το κύριο τμήμα της ατράκτου του πυραύλου, προσγειώθηκε εντός της ζώνης αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλλευσης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Άμυνας στο Τόκιο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε χαρακτήρισε ως “σοβαρή απειλή” κατά της χώρας του την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς, που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι το Τόκιο “διαμαρτύρεται έντονα” για την ενέργεια αυτή. Ο πύραυλος αυτός, κατευθύνθηκε για πρώτη φορά προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, πετώντας πάνω από θαλάσσια ύδατα τα οποία βρίσκονται υπό ιαπωνικό έλεγχο. Η εξέλιξη αυτή, σημειώθηκε μετά από μια σειρά διαδοχικών εκτοξεύσεων από τη Βόρεια Κορέα, παραβιάζοντας τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για την εκτόξευση των δύο βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, καταδικάζοντας τις εκτοξεύσεις. “Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο και ν’ αντιδράσουμε στις προκλήσεις τις Βόρειας Κορέας. Παράλληλα, είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας από κάθε πρόκληση ή επίθεση,” δήλωσε η Τζούλια Μέισον εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας τις δύο τελευταίες πυραυλικές εκτοξεύσεις. Η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας σημείωσε ότι οι εκτοξεύσεις αυτές “θα ενισχύσουν την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας ν’ αντιμετωπίσει τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας.” α

Οι δύο εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ κλιμακώνουν την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο σε μία περίοδο ευαίσθητων αμυντικών ισορροπιών, σημειώνει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Η Κίνα από τη μεριά της, προσδίδει στις δύο εκτοξεύσεις ένα χαρακτήρα διαμαρτυρίας από τη Βόρεια Κορέα κατά της προγραμματισμένης εγκατάστασης του  αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, στην Νότια Κορέα. Παράλληλα, το Πεκίνο θεωρεί ότι η Σεούλ θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή της, για την εγκατάσταση του, στο πλαίσιο διατήρησης των σχέσεών της, με τις γειτονικές χώρες της Νότιας Κορέας. Σημειώνεται ότι σε διπλωματικό και γεωπολιτικό επίπεδο η ανάπτυξη του THAAD στο νοτιοκορεατικό έδαφος έχει προκαλέσει την οξεία αντίδραση της Κίνας, καθώς το Πεκίνο εκτιμά ότι το αναφερόμενο σύστημα απειλεί την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του, στην περιοχή.

Το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας απέρριψε την κριτική που ασκεί η Κίνα, για την απόφαση της Σεούλ να προχωρήσει στην εγκατάσταση του προηγμένου αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος (Terminal High Altitude Area Defence -THAAD) στο έδαφος της. Η Νότια Κορέα συνιστά στην Κίνα ν’ αναλάβει έναν ουσιαστικό ρόλο κατά των προκλήσεων της Βόρειας Κορέας στην Κορεατική Χερσόνησο. Η ανακοίνωση του γραφείου της προέδρου Παρκ Γκούν-χιε, γίνεται σε μία περίοδο διπλωματικής έντασης στις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Νότιας Κορέας και της Κίνας, καθώς το Πεκίνο ασκεί έντονη κριτική στην κοινή απόφαση της Σεούλ και της Ουάσιγκτον για την εγκατάσταση του συστήματος THAAD σε νοτιοκορεατικό έδαφος.Η ανάπτυξη του αναφερόμενου αντιπυραυλικού συστήματος γίνεται στο πλαίσιο υλοποίηση στρατηγικής αποτροπής κατά των πυραυλικών δοκιμών που πραγματοποιεί η Βόρεα Κορέα.

ΑΜΠΕ

5 comments :

  1. Anonymous3/8/16 19:48

    Ας ελπίσουμε κορέα και κίνα να χτυπήσουν ξαφνικά τους αμερικάνους, να εισβάλουν και να τους γενοκτονήσουν όλους(και τους προδότες φιλοεβραίους, ελληνοαμερικάνους, που μόνο έλληνες δεν είναι). Δεν καταλαβαίνω τον φιλοαμερικανισμό και τον φιλονατοισμό κάποιον ελλήνων(αν είναι έλληνες βέβαια), ο απόλυτος εχθρός σε πρώτη φάση που μας απειλεί με φυλετική-πολιτιστική γενοκτονία, είναι ο αμερικανοεβραισμός, και αν είναι σε πρώτη φάση να συμμαχήσουμε και με τους ερπετοσίννες για να φάμε τον βασικό εχθρό, να το κάνουμε. Μετά ξεκαθαρίζουμε και με αυτούς.

    ReplyDelete
  2. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

    ΤΑ ΔΙΣ (ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ-ΣΤΗΦΗ) ΤΩΝ ΑΛΛΟΦΥΛΛΩΝ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ. ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΤΕ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ, ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΙΣΧΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΦΑΞΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΟΤΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΨΥΧΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΦΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΦΕΛΟΣ ΑΛΛΗΣ ΦΥΛΗΣ. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΒΠΠ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΟΠΟΥ ΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΗ ΔΙΠΟΔΑ, ΑΦΕΘΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΣΦΑΓΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ. ΑΦΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΡΟΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. ΑΦΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous3/8/16 20:13

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ "ΙΣΧΥΣ". ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΧΩ ΜΕ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΦΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΩ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ. ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΕΙΤΕ ΗΠΑ ΕΙΤΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΠΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.

    |||

    ReplyDelete
  4. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΝΩΡΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΣΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. Η ΓΑΛΛΙΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΗΔΗ ΗΤΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ Η ΣΩΦΡΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous3/8/16 20:19

    Ο ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑΣ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete