20/07/2016

Wikileaks: Στη δημοσιότητα 294.548 email του κόμματος Ερντογάν

Τα έγγραφα είναι κυρίως στην τουρκική και αφορούν κυρίως διεθνείς υποθέσεις και όχι «πιο ευαίσθητα θέματα εσωτερικής πολιτικής». Αφορούν την χρονική περίοδο από το 2010 έως τις 6 Ιουλίου, πριν από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Όποιος θέλει μπορεί να ξεκινήσει την δική του έρευνα εδώ: https://wikileaks.org/akp-emails/

- Ο Φετουλάχ Γκιουλέν επισκέφτηκε την Τουρκία προερχόμενος από τις ΗΠΑ το 2013 αλλά δεν συνελήφθη.  Το γιατί παραμένει άγνωστο εφόσον ο Ερντογάν τον κυνηγάει εδώ και χρόνια.

- Λαθρεμπόριο πετρελαίου από το Β. Ιράκ προς την Τουρκία

- Ο Barzani, ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ, είχε συμφωνήσει σε κοινό σχέδιο Τουρκίας-ΗΠΑ για εξόντωση του PKK.

- Το προεδρικό γραφείο της Τουρκίας παρείχε πληροφορίες προς τους Παλαιστίνιους  για το πώς θα καμουφλάρουν τις ρουκέτες τους ώστε να μην τις εντοπίζει η ισραηλινή Αεροπορία. Οι ημερομηνίες έχουν εξαιρετική σημασία καθώς αφορούν τον Αύγουστο του 2014, που το Ισραήλ θρήνησε αρκετούς νεκρούς από βροχή ρουκετών. Ένας από του όρους της επαναπροσέγγισης Ισραήλ-Τουρκίας ήταν η Τουρκία να σταματήσει να παρέχει κάλυψη και υποστήριξη στην Χαμάς.

- Η τουρκική κυβέρνηση υπό τους Νταβούτογλου και κυρίως Ερντογκάν, στα πλαίσια της εφαρμογής του πολιτικού τους σχεδίου για την αναβίωση της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας, με την καπηλεία του βαλκανικού Ισλάμ, είχαν για τα καλά διεισδύσει στον πολιτικό και εν γέννει δημόσιο βίο της Αλβανίας αλλά και των αλβανικών πληθυσμών στη Βαλκανική.

- Γερμανία και Τουρκία οι πρωταγωνιστές του... "μεταναστευτικού" με την Ελλάδα θεατή

No comments :

Post a Comment