01/07/2016

Η.Π.Α: Συνεχίζονται οι διπλωματικές ηλιθιότητες αυτή τη φορά στην Αφρική - Αποδόμηση των Ε.Δ τους: Δεκτά πλέον και διεμφυλικά άτομα όπου μάλιστα θα τους πληρώνουν και τα έξοδα αλλάγης φύλου - Κυρώσεις στους πεζοναύτες που είχαν συλληφθεί από το Ιράν

Όταν δεν διαθέτεις στοιχειώδη λογική και θεωρείς ότι όλος ο κόσμος βλέπει τα πράγματα με τον τρόπο που τα βλέπεις εσύ, τότε είσαι καταδικασμένος σε μεγάλες γκάφες. Και καλά όταν βλάπτεις τον εαυτό σου. Τι γίνεται όταν θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή άλλων; Κάπως έτσι την πάτησε η αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, με τους υπευθύνους να έχουν τη φαεινή ιδέα να αναρτήσουν σε ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης στον λογαριασμό τους, φωτογραφία με μια ομάδα ανδρών που υπέγραφε το βιβλίο συλλυπητηρίων για την επίθεση του ενόπλου στο γκέι κλαμπ στο Ορλάντο των ΗΠΑ. Κάποιοι από τους εικονιζόμενους εντοπίστηκαν και κακοποιήθηκαν, τους κλάπηκαν προσωπικά αντικείμενα και γενικώς δεν τολμούν να βγουν από το σπίτι τους μην τυχόν και συμβούν χειρότερα. Η πρεσβεία των ΗΠΑ ψέλλισε μια γελοία δικαιολογία, ότι είχε ρωτήσει ακτιβιστική οργάνωση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων προτού προχωρήσει. Κι αν υπέγραφε κάποιος στο βιβλίο χωρίς να είναι καν ομοφυλόφιλος, απλά και μόνο διότι αναγνώριζε το δικαίωμα καθενός να κάνει τις επιλογές του; Θα είχαν οδηγήσει σε περιπέτειες κάποιον που συμμεριζόταν τις δικές τους αρχές και αξίες και θα κατέστρεφαν την κοινωνική του ζωή; Πολύ έξυπνος χειρισμός και προφανώς σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αρκούν οι συγνώμες… Ούτε καν να τους πλησιάσουν και να τους πουν ως απολογία, ότι θα είχαν την επιλογή να μεταβούν στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν η ζωή τους γίνει ανυπόφορη στην Ακτή Ελεφαντοστού…

http://www.defence-point.gr/news/?p=155213

ΣΧΕΤΙΚΟ: Gay men attacked in Ivory Coast after photo of them supporting Orlando victims shared by US embassy

Σχόλιο "ΙΣΧΥΣ": Ισχύει απολύτως ότι είχαμε γράψει προ μερικών ημερών. Ως φαίνεται δεκάδες στελέχη σας, βρήκαν ευκαιρία να προωθήσουν τον δικό τους τρόπο σκέψης. Μαζέψτε τους.

Σε μια ιστορική κίνηση για τον… σκληροτράχηλο αμερικανικό στρατό, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ, «άνοιξε» το δρόμο για να μπαίνουν στο στρατό από σήμερα 1η Ιουλίου τρανσέξουαλ άνδρες και γυναίκες. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Κάρτερ μετά από ειδική μελέτη. Σημείωσε πως η επιλογή για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα πρέπει να βασίζεται στην ικανότητα και όχι σε στοιχεία τα οποία άσχετα με τις υπηρεσίες και τις ανάγκες του στρατεύματος. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση σε όλα τα κλιμάκια, καθώς δεν είναι λίγοι οι αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων της χώρας οι οποίοι έχουν εκφράσει ανοιχτά τις ενστάσεις τους για την ταχύτητα με την οποία γίνονται αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις. Παρά τις όποιες αντιρρήσεις, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σημείωσε πως από την 1η Οκτωβρίου οι τρανσέξουαλ που θα έχουν καταταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και θα μπορούν να αλλάζουν το φύλο στο κεντρικό σύστημα του αμερικανικού στρατού.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της εκστρατείας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Τσαντ Γκρίφιν είχε υποστηρίξει: «Επιτέλους χιλιάδες γενναία και πατριωτικά τρανς άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να υπηρετούν το έθνος μας, ανοικτά, με το σεβασμό που τους αξίζει. Αυτή η ιστορική απόφαση, την οποία περιμέναμε εδώ και καιρό όχι μόνο θα διευρύνει, την αναγνώριση των χιλιάδων τρανς ατόμων ως μέλη του στρατού, αλλά επίσης θα ενδυναμώσει το στρατό και το έθνος μας. «Γυρίζοντας τη σελίδα» αυτής της πολιτικής των διακρίσεων, πλέον θα είμαστε σε θέση να προσλαμβάνουμε και να διατηρούμε τους καλύτερους υποψηφίους, αντί να απορρίπτουμε ένα άρτια εκπαιδευμένο και ταλαντούχο τρανς δυναμικό, μόνο και μόνο για το ποιοι είναι».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα επιβάλλει κυρώσεις στους οκτώ πεζοναύτες που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο από τις ιρανικές αρχές κοντά στο νησί Φαρσί, στον Κόλπο, καθώς "μίλησαν πολύ" κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους και έδωσαν "υπερβολικά πολλές πληροφορίες" στην Τεχεράνη. "Οκτώ πεζοναύτες θα υποστούν κυρώσεις", αλλά δεν θα τους ασκηθούν διώξεις, ανέφερε ένας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Άλλος ένας έχει ήδη απολυθεί από το Σώμα και δεν θα του επιβληθούν άλλου είδους κυρώσεις, διευκρίνισε. "Ορισμένοι" από τους 10 κατά την ανάκρισή τους αποκάλυψαν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τηλεφωνικούς αριθμούς και κωδικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην Τεχεράνη. "Είναι σαφές ότι ορισμένα, αν όχι όλα, από τα μέλη των πληρωμάτων αποκάλυψαν λεπτομέρειες στους Ιρανούς ανακριτές, πέραν του ονόματός τους, του βαθμού τους και της ημερομηνίας γεννήσεώς τους" υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Στις 12 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η πολυαναμενόμενη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δύο μικρά σκάφη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στα οποία επέβαιναν 10 άνδρες εντοπίστηκαν από τους Φρουρούς της Επανάστασης καθώς το ένα από αυτά είχε υποστεί βλάβη και έπλεε ακυβέρνητο στα χωρικά ύδατα του νησιού Φαρσί, το οποίο ανήκει στο Ιράν.  Οι 10 Αμερικανοί κρατήθηκαν λιγότερες από 24 ώρες και απελευθερώθηκαν μετά από εντατικές διπλωματικές επαφές μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ. Η έρευνα του Πολεμικού Ναυτικού για το επεισόδιο αυτό έδειξε ότι οι άνδρες των δύο πληρωμάτων ήταν κακώς προετοιμασμένοι και όχι καλά εκπαιδευμένοι ενώ δεν γνώριζαν ότι βρίσκονταν εντός των ιρανικών χωρικών υδάτων τη στιγμή της σύλληψής τους. Η έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα επιρρίπτει ευθύνες -για αμέλεια και λάθη- και στους διοικητές τους. Οι ιεραρχικά ανώτεροί τους "εμπιστεύτηκαν στους υφισταμένους τους "καθήκοντα που υπερέβαιναν τις δυνατότητες και τα όριά τους", επισημαίνεται.

http://www.thepressroom.gr/

No comments :

Post a Comment