08/07/2016

Στρατιωτικό πανωφόρι ενισχυμένο με φωτοβολταϊκά για να παρέχει ενεργειακή ανεξαρτησία.

Το καινοτομικό προϊόν παρουσιάζεται μεταξύ άλλων στη 13η έκθεση NANOTECHNOLOGY 2016. Το εκθεσιακό πολυγεγονός στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 σύνεδροι από όλο τον κόσμο, βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, δρ. Στέργιο Λογοθετίδη «με το παραπάνω τζάκετ ένας στρατιώτης που βρίσκεται για παράδειγμα στο βουνό είναι ενεργειακά ανεξάρτητος και δεν χρειάζεται να κουβαλά μπαταρίες για να μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο ή να επικοινωνήσει με τους δορυφόρους». Όπως δήλωσε ο «γκουρού» της Νανοτεχνολογίας στην χώρα μας η αντικατάσταση των φωτοβολταϊκών πάνελ με νέα μικρά, εύκαμπτα, ελαφριά και εκτυπωμένα φωτοβολταϊκά μπορεί να αλλάξει σημαντικά την καθημερινότητα των ανθρώπων. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τα νέα φωτοβολταϊκά βρίσκουν εφαρμογή σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινής ζωής και μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε τσάντες, τέντες, υπαίθρια μπαρ που δεν έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα κ.α. «Οι εφαρμογές των werables ηλιακών πάνελ είναι άπειρες. Για παράδειγμα για το παραπάνω τζάκετ συνεργαστήκαμε με εταιρίες που δουλεύουν για τον στρατό. Πρέπει τώρα οι εταιρίες αυτές να προχωρήσουν στην μαζική παραγωγή τέτοιων τζάκετ» καταλήγει ο κ. Λογοθετίδης.

http://www.ka-business.gr/pages/innovation/12033/kainotomiko-stratiwtiko-tzaket-poy-paragei-energeia-made

Σχόλιο "ΙΣΧΥΣ": Η ...είδηση αναπαράγεται κι από εμάς για έναν μόνον λόγο. Ως κακό παράδειγμα στρατιωτικής καινοτομίας.  Από ένα στρατιωτικό ένδυμα περιμένουμε κατά σειρά τα εξής: Προστασία, απόκρυψη και  αντοχή.  Επιτυγχάνει κάτι από τα παραπάνω το συγκεκριμένο; ΟΧΙ. Η ιδιότητά του είναι πάρα πολύ χρήσιμη αλλά από μόνη της δεν λέει πολλά για στρατιωτικό ένδυμα. Κρίνοντες από σειρά άλλων στρατιωτικών ενδυμάτων που ήδη χρησιμοποιούνται σε  άλλες χώρες θα επιθυμούσαμε τα εξής:
- Ενσωμάτωση στην ύφανση αντιβαλιστικών χαρακτηριστικών. (Η ελληνική εταιρεία Elmon έχει την τεχνολογία)
- Χρήση υφαντικών ινών με χαρακτηριστικά φυσικής "αορατότητος". (Ελληνικές δοκιμές έχουν ήδη γίνει https://isxys.blogspot.com/2011/08/blog-post_9171.html)
- Ενσωμάτωση νανο-υλικών για μείωση/εξαφάνιση του θερμικού-μαγννητικού αποτυπώματος. (είδη εμπορίου με αυτό το χαρακτηριστικό, πωλούνται ήδη στο Η.Β, παντελόνια, φουτερ κ.λ.π)
- Ενίσχυση της μυικής δύναμης και της κίνησης (https://isxys.blogspot.com/2016/06/superflex.html).
Σε αυτό το τελευταίο η ενέργεια είναι απαραίτητη οπότε μεγιστοποιεί και την χρησιμότητα των φωτοβολταικών της είδησης που πάλι όμως θα χρειαστεί να αποθηκεύεται για χρήση αυτών των δυνατοτήτων και την νύχτα.

Για πιό ...εξωτικά χαρακτηριστικά ρίξτε μια ματία στην σχετική συλλογή μας: https://isxys.blogspot.com/p/blog-page_5.html

5 comments :

  1. Anonymous8/7/16 20:12

    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑ'Ι'ΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΗ.ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΘΕΛΗΣΕΙ Ο ΜΑΧΗΤΗΣ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ "ΠΩΛΟΥΝ" ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous8/7/16 20:39

    ΔΛΔ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ...ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ...Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ!ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΘΕΛΕΙ ΔΛΔ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΤΡΩΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ;;;ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ Σ'ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.ΟΙ Ε.Δ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΣΑΞΙΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. Η ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΑΛΛΑ...ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΆΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  4. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ:

    Τι έγιναν εκείνες οι αρβύλες “νέας τεχνολογίας” που θα φορούσαν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες; Εκείνες που θα παράγονταν από την σύγχρονη και ακριβοπληρωμένη μηχανή που είχαμε αγοράσει από τη Γερμανία αλλά “κάποιοι” με ασήμαντη αφορμή έκριναν ότι δεν ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές και την κράτησαν κλειστή;

    http://www.militaire.gr/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B2%CF%85%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CF%89/

    ΟΥΔΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΜΥΝΑ / ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΤΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΙΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΗΘΙΚΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ/ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ/ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΡΩΤΟΙ, ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous8/7/16 21:10

    ΑΠΟ ΠΟΥ Ν'ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ!ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ.(http://espekm.gr/home/?p=18336)ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete