08/06/2016

Superflex: Ολόσωμη φόρμα που ενισχύει την μυϊκή δύναμη και την κίνηση, προστατεύοντας παράλληλα από μυοσκελετικούς τραυματισμούς

Superflex ονομάζεται το κοστούμι/φόρμα με ενσωματωμένο εξωσκελετό από την εταιρεία SRI International που υπόσχεται να βοηθήσει άτομα με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένους, εργάτες και στρατιώτες ως προς την κίνηση και την αντοχή τους. Εξοπλισμένη με υπερευαίσθητους αισθητήρες, γυροσκόπια και επιταχυνσιόμετρα, η ολόσωμη φόρμα είναι σε θέση να «διαβάζει» την ταχύτητα από το βάδισμα ή το τρέξιμο του χρήστη, όπως επίσης και την θέση των ποδιών του, με αποτέλεσμα να υποβοηθά συγκεκριμένες κινήσεις και δραστηριότητες κάθε φορά. Η "φόρμα"  λειτουργεί ενισχύοντας την δύναμη των ποδιών, των χεριών και του κορμού όταν π.χ. ο χρήστης καλείται να σηκώσει μεγάλα φορτία ή ακόμα όταν θέλει να σηκώσει το δικό του σωματικό βάρος, σε περίπτωση κινητικών προβλημάτων.

Μέρος του προγράμματος της DARPA, Warrior Web Program, η εν λόγω τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη για στρατιωτικούς σκοπούς για την πρόληψη και τον περιορισμό του κινδύνου μυοσκελετικών τραυματισμών που προκύπτουν σε πεδία μάχης. Στην παρούσα φάση η εταιρεία πίσω από την φόρμα Superflex εργάζεται για την τελειοποίηση του προτύπου της, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει την αναζήτηση επενδυτών με στόχο την εμπορευματοποίηση της. Σύμφωνα με την SRI International, το τελευταίο πρότυπο παραπέμπει σε ελαστική ολόσωμη φόρμα, πράγμα που σημαίνει ότι καλύπτει τους περισσότερους σωματότυπους.

https://www.sri.com/

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:  https://www.sri.com/sites/default/files/brochures/superflex.pdf

No comments :

Post a Comment