12/07/2016

ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ: "Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης 2016 στις αμυντικές δαπάνες"

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΡΕ ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ; ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ; ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ; Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΟΥ 2% ΤΟΥ ΑΕΠ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ.
1) ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ. ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΙΚΤΙΚΑ ΩΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥ 2% ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΙΓΜΑΤΑ 65(ΛΟΙΠΕΣ)-45(ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ) ΕΩς 45(ΛΟΙΠΕΣ)-65(ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ) ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 99,5(ΛΟΙΠΕΣ)-0,5% (ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ) !!!
2) ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΕΠ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ/ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΨΗΛΗ Η ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΗ (ΛΟΓΩ ΜΙΣΘΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ) ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ. ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΔΑΠΑΝΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ;

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΣΕΧΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΥΣΤΡΙΑ ΟΥΤΕ ΑΛΛΗ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΧΩΡΑ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2η ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΦΙΛΙΚΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ

Το πιο "καλό παιδί του ΝΑΤΟ" αναδεικνύεται η Ελλάδα, καθώς είναι πρωταθλήτρια στις αμυντικές δαπάνες ως ποσοστό επί του ΑΕΠ της. Η χώρα μας με βάση τα επίσημα στοιχεία της Συμμαχίας έρχεται δεύτερη, μετά τις ΗΠΑ, πρώτη ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, όσον αφορά στο ποσοστό επί του ΑΕΠ που αντιστοιχεί στις αμυντικές δαπάνες για το 2016. Πιο συγκεκριμένα, οι αμυντικές δαπάνες της χώρας μας είναι στο 2,38% και των ΗΠΑ είναι 3,61%. Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως το προτεινόμενο ποσοστό από το ΝΑΤΟ είναι οι αμυντικές δαπάνες να φθάνουν το 2% του ΑΕΠ. Στην χώρα μας φαίνεται πως παρά τις τεράστιες περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών και τις περικοπές ακόμα και στα κονδύλια για τη συντήρηση, οι αμυντικές δαπάνες παραμένουν αρκετά υψηλές σε σχέση με το ΑΕΠ. Στον αντίποδα, πολλές από τις πλουσιότερες χώρες της Συμμαχίας, παρουσιάζουν αμυντικές δαπάνες μικρότερες κατά πολύ του ποσοστού που προτείνει το ΝΑΤΟ. Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ιταλία, Ισπανία κλπ βρίσκονται πολύ κάτω από το 2% που προτείνει το ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η Τουρκία, της οποίας οι αμυντικές δαπάνες αντιστοιχούν στο 1,56% του ΑΕΠ, ενώ Βέλγιο και Λουξεμβούργο βρίσκονται στο 0,85% και 0,44% αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις απόλυτες τιμές των αμυντικών δαπανών, οι δαπάνες των ΗΠΑ για εφέτος ανέρχονται στα 664 δισ. δολάρια. Οι αντίστοιχες ελληνικές είναι στα 4,155 δισ. ευρώ (4,5 δισ. δολάρια) ενώ της Τουρκίας στα 33,8 δισ. τουρκικές λίρες (περίπου 11,5 δισ. δολάρια).

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
http://www.onalert.gr/stories/amyntikes-dapanes-h-ellada-prwtathlitria-evropis-2016/50832

No comments :

Post a Comment