17/06/2016

Μήνυση στο Twitter, Facebook και Google για υποστήριξη στο ISIS - Αυστρία: Φυλάκιση για ..."ξενοφοβικό" σχόλιο στο Facebook

Η κόρη του Reynaldo Gonzalez, Nohemi, ήταν μεταξύ των 130 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις τρομοκρατών στο Παρίσι το περασμένο έτος. Τώρα ο R. Gonzalez μηνύει το Twitter, το Facebook και τη Google για τη διευκόλυνση της διάδοσης της «εξτρεμιστικής προπαγάνδας» καθώς όπως ισχυρίζεται τα τρία κοινωνικά δίκτυα επιτρέπουν «εν γνώσει τους» στον ISIS να προσλάβει, να συγκεντρώσει τα χρήματα και να διαδώσει το μηνύματά του σε κάθε μία από τις παραπάνω πλατφόρμες. Ο Gonzalez ισχυρίζεται ότι χωρίς το Twitter, το Facebook και το YouTube της Google, οι εξτρεμιστές δεν θα είχαν την υποδομή να περάσουν το μήνυμά τους στις μάζες. Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου: «Για χρόνια, [οι εταιρείες Twitter, Facebook και Google] έχουν γνώση και επιτρέπουν στην τρομοκρατική ομάδα ISIS να χρησιμοποιεί τα κοινωνικά τους δίκτυα σαν εργαλείο για τη διάδοση της εξτρεμιστικής προπαγάνδας, την άντληση κεφαλαίων και την προσέλκυση νέων μελών. Αυτή η στήριξη έχει συμβάλει στην άνοδο του ISIS, που έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των επιθέσεων στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου του 2015, όπου περισσότεροι από 125 άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένης κα της Nohemi Gonzalez.»

Αγωγές όπως αυτές είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, καθώς κάθε εταιρεία μπορεί να φτάσει στα άκρα αστυνομεύοντας τα μέλη της και αφαιρώντας προσβλητικό περιεχόμενο. Έχοντας μια μεγάλη ομάδα διαχειριστών για να επιβλέπουν εκατοντάδες εκατομμύρια δημοσιεύσεις και γενικά νέο περιεχόμενο κάθε μέρα είναι κάτι που οι μεγάλες εταιρείες δυσκολεύονται το κάνουν. Η δυσκολία φυσικά έγκειται στον όγκο του περιεχομένου, αλλά και στο γεγονός ότι καμία εταιρεία δεν μπορεί να στηριχτεί στην κρίση του κάθε mod καθώς mod δεν σημαίνει παντογνώστης. Προς το παρόν, οι εταιρείες χρησιμοποιούν τυχαίο μη αυτόματο έλεγχο, επισημαίνοντας προσβλητικό περιεχόμενο για να βελτιώσουν τον αλγόριθμο των bots με την τεχνητή νοημοσύνη. Όμως οι σαρώσεις των bots που συχνά ανακαλύπτουν ακατάλληλο περιεχόμενο, απαιτούν και πάλι ανθρώπινο έλεγχο. Φυσικά καθώς η τεχνολογία AI συνεχίζει να βελτιώνεται, θα βλέπουμε λιγότερες περιπτώσεις εξτρεμιστικών και άλλων προσβλητικών δημοσιεύσεων.

https://iguru.gr/2016/06/16/59382/facebook-twitter-google-sued-for-paris-isis/

Δικαστήριο της αυστριακής πόλης Ίνσμπρουκ επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών σε έναν 33χρονο, ο οποίος είχε αναρτήσει στον Facebook, σχόλια με ξενοφοβικό περιεχόμενο. Στα αξιόποινα σχόλια που ο ίδιος είχε αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αναφέρονταν, μεταξύ άλλων: "Χρειαζόμαστε έναν Χίτλερ για να τους εξαφανίσει", "Σκοτώστε αυτά τα εκτρώματα", "Σκοτώστε κάθε μαύρο Μουσουλμάνο", "Αγοράστε όπλα". Στη διάρκεια της δίκης ο 33χρονος δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες και παραδέχθηκε την ενοχή του, ισχυρίστηκε ωστόσο πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους ξένους, ενώ ανέφερε πως στις αναρτήσεις αυτές προέβη έπειτα από ένα βαρύ εργατικό ατύχημα του. Όπως είπε στο Δικαστήριο, μετά το ατύχημα είχε πολύ χρόνο για να γράφει "απερίσκεπτα" τα κείμενα αυτά, για τα οποία εξέφρασε τη λύπη του, ενώ χαρακτήρισε και "απέραντη βλακεία" την παλαιότερη ανάρτηση φωτογραφίας του Αδόλφου Χίτλερ στον προσωπικό λογαριασμό του. Ο δικαστής εξήγησε στον κατηγορούμενο --του οποίου ο συνήγορος, μετά την ανακοίνωση της ποινής, κατέθεσε έφεση -- πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ελαφρά αδικήματα και πως ο νομοθέτης τιμωρεί για μία τέτοια "αφέλεια" με ποινή φυλάκισης από ένα έως δέκα χρόνια.

AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ FACEBOOK, ΠΙΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.  ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ: ΔΟΜΗΣΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΙΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΑΚΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ. ΑΥΤΑ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΤΑ ΠΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ  ΤΟΥ Reynaldo Gonzalez ;;;

No comments :

Post a Comment