06/05/2016

Η HQ AIRCOM παρουσιάζει τις αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ

Μονάδες πυραύλων της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας PATRIOT και SAMP / T   του Αμερικανικού στρατού στήθηκαν στην AIRCOM Ramstein στις 27 Απριλίου στα πλαίσια μιας Αμερικανικής άσκησης άμυνας αέρος και στην άσκηση άμυνας με τη χρήση πυραύλων του ΝΑΤΟ(BMD) με όνομα Steadfast Alliance, οι οποίες διεξήχθησαν στην βάση HQ AIRCOM.
- Η στρατιωτική μονάδα των ΗΠΑ PATRIOT αποτελείται από τρία οχήματα που μεταφέρουν τον έλεγχο μάχης, ένα ραντάρ και τον εκτοξευτή. Η μονάδα παραχωρήθηκε από το 10ο τάγμα αεροπορίας και Διοίκησης Άμυνας Πυραύλων με βάση το Baumholder περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από το Ramstein.
- Η μονάδα μεσαίας ακτίνας βολής SAMP / T της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας έχει αναπτύξει το ίδιο set-up των τριών φορτηγών με με τις ίδιες μονάδες. Η βάση του βρίσκεται στη γαλλική βάση Αγίου Dizier κοντά στο Nancy. Οι βαλλιστικές μονάδες αναπτύχθηκαν με πλήρωμα 6-7 χειριστών η κάθε μια.
Ενώ το μεγάλου βεληνεκούς, όλων των υψομέτρων, παντός καιρού σύστημα αεράμυνας PATRIOT βασίζεται σε ένα στατικό ραντάρ με κάλυψη 120°, το μέσο εύρος του συστήματος SAMP / T εκμεταλλεύεται ένα περιστροφικό ραντάρ που επιτρέπει την παρακολούθηση και την ανίχνευση των απειλών υψηλής ταχύτητας με κάλυψη 360°. Και οι δύο μονάδες είναι πιθανές εθνικές συνεισφορές στις δοκιμές του BMD του ΝΑΤΟ.

Το BMD είναι ένα σύνολο συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών αισθητήρων και των οπλικών συστημάτων που συνδέονται με το σύστημα διοίκησης και ελέγχου του ΝΑΤΟ. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων των συμμάχων και η HQ AIRCOM βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του BMD του ΝΑΤΟ. Η HQ AIRCOM φέρνει νέα συστήματα διοίκησης και ελέγχου αέρα για να τρέξει όλα τα επιχειρησιακά και τακτικά μέρη. Περισσότερα θα ακολουθήσουν κατά την άσκηση του ΝΑΤΟ Steadfast Alliance η οποία επικεντρώνεται στην αξιολόγηση ολόκληρης της δομής του BMD, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε διάφορα επίπεδα.

https://ac.nato.int/archive/2016/hq-aircom-exhibits-allied-missile-defence-capabilities-
http://www.viadiplomacy.gr/

No comments :

Post a Comment