06/05/2016

Σε κορυφαίο σύμμαχο της εξουσίας έχει εξελιχθεί το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων...

Τόσο πολύ που σε κάνει να σκέφτεσαι εάν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι για να υπάρξουν εξαιρέσεις της τελευταίας στιγμής. Φροντίζει να απαξιώσει το ίδιο το επάγγελμα, απέχοντας από το καθήκον την πιο κρίσιμη ώρα, με πρόσχημα την προώθηση των …κλαδικών αιτημάτων, αντί να υποχρεώσει τους πάντες να εργαστούν το Σαββατοκύριακο… και μάλιστα διπλές βάρδιες, στην προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος, για το πραγματικό περιεχόμενο του εκτρωματικού νόμου Κατρούγκαλου που από κάποια άποψη κάνει όλους όσοι παράγουν στη χώρα, υποχρεωτικούς… χορηγούς του άθλιου Δημοσίου τους. Ενός Δημοσίου που έχει αναλάβει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να συντηρήσει με κάθε θυσία, κλέβοντας ό,τι χρήματα έχουν απομείνει στην ιδιωτική οικονομία. Μετά τους προηγούμενους ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, με όλες τις αλητείες που γίνονταν διαχρονικά (για πληροφορίες απευθυνθείτε και στο προεδρικό μέγαρο) ανέλαβαν ετούτοι εδώ, για να αποδειχθούν σε χρόνο ρεκόρ χειρότεροι όλων. Και όλα αυτά παρότι γνωρίζουν καλά (αλλιώς είναι απλώς ΗΛΙΘΙΟΙ) ποια θα είναι η κατάληξη…

Το πρόβλημα δεν θα λυθεί, διότι κανείς δεν θα τους δώσει δανεικά για το τάισμα του κομματικού τους Στρατού και για να συντηρούν ένα άχρηστο Δημόσιο που μόνο εμπόδια βάζει στους πολίτες και τους ταλαιπωρεί. Θα καταλήξει στο να μην υπάρχει κανείς να τραβήξει το «κάρο» να πάει μπροστά όταν θα έρθει η ώρα, διότι δεν προχωράει το ρημάδι πίσω από τα πλούσια σε σφραγίδες γραφεία του Δημοσίου με υπάλληλους που ξινίζουν όταν χειρίζονται τα μηχανήματα του διαβόλου (βλ. υπολογιστές). Κάπου εκεί θα χαθεί και ο έλεγχος, αφού νομοτελειακά θα επαναστατήσουν οι αδικημένοι νεολαίοι που δεν θα ανέχονται για πολύ να μην έχουν στον ήλιο μοίρα για να τρέφεται το κηφηναριό δεκάδων χιλιάδων -ή και περισσότερων- υπαλλήλων του δημοσίου τομέα σε βάρος τους. Τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον συρφετό των ανεπάγγελτων που παίρνουν χρήματα από τον κοσμάκη να βολέψουν Καρανίκες και τις παρέες του σχολείου, ενώ οι επιχειρήσεις που ταΐζουν τον κοσμάκη κλείνουν η μια πίσω από την άλλη. Μάλλον εφαρμόζουν πολιτική τους απόφασης οι άνθρωποι –δεν εξηγείται αλλιώς– να βολέψουν πρώτα τους «προοδευτικούς» κοπρίτες που παρασιτούσαν τις δυο-τρεις περασμένες δεκαετίες κάνοντας «αντίσταση» στο σύστημα, (για να αποδειχθούν στη συνέχεια ό,τι πιο λεπρό γέννησε πολιτικά ο τόπος) και μετά με το κεφάλι ήσυχο, αφού όλοι αυτοί θα μονιμοποιηθούν αντί να εκδιωχθούν κακήν κακώς (διότι έχουν και οι άλλοι κομματικό κηφηναριό μπόλικο…) να αφήσουν τη βόμβα να σκάσει.

Σε αυτούς βάζει πλάτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), που αποφάσισαν να μην κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα και να μην μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι προφανές ότι δεν είναι καλύτεροι. Υποτίθεται, ότι ο «εχθρός» που μάχονται οι «αγωνιστές» του επαγγέλματος είναι ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό. Και αντί να βρεθούν στις επάλξεις να εξηγήσουν στον κόσμο αυτά που έχουν να πουν, αφήνουν τους πάλαι ποτέ… αντιμνημονιακούς κυβερνητικούς να τελειώσουν τη δουλειά στα μουλωχτά! Χωρίς να «ανοίξει μύτη»! Ούτε καν στα τέσσερα! Και εξακολουθούν να υποστηρίζουν, ανερυθρίαστα, ότι «κάνουν αγώνα»! Δεν θα τους χαρακτηρίσουμε, αν και μας χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να κατανοήσουμε ότι και το δικό μας σινάφι, στην επίσημή του έκφραση τουλάχιστον, δεν διαφέρει σε πολλά με όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς κουραμπιέδες που «αγωνίζονταν», για να απολαύσουν τα παιδιά τους τώρα τον καρπό του παραλογισμού τους, αφού έμαθαν να φωνάζουν για «κεκτημένα» των οποίων επεδίωκαν τη διεύρυνση. Δεν έμαθαν όμως ποτέ, ούτε καν από την πείρα της ζωής, ότι για να έχουν νόημα τα οποιαδήποτε «κεκτημένα» πρέπει να αντιστοιχούν στα έσοδα του ταμείου, διότι απλά αποδεικνύεται ότι δεν υπήρξαν ποτέ νοικοκύρηδες. Ένα ταμείο που πλέον δεν εισπράττει όσα χρειάζεται και αντί να προβληματιστεί… ο ταμίας, απλώνει και χώνει το βρωμόχερό του προς κάθε κατεύθυνση.

Όσον αφορά τον δημοσιογραφικό κλάδο, έχουμε εκφράσει πολλάκις σοβαρές διαφωνίες για ορισμένα από τα αιτήματα, όπως π.χ. για το αγγελιόσημο, αφού αν θέλεις σύνταξη και περίθαλψη κύριε και κυρία δημοσιογράφε, της κακιάς ή της καλής ώρας (υποκειμενικό), ΕΣΥ θα πληρώσεις γι’ αυτά στη διάρκεια του επαγγελματικού σου βίου, ΟΧΙ η κοινωνία, δεν σου χρωστούσε ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ και απλά όλα αυτά τα χρόνια συμπεριφερόσουν ως απατεώνας, βάζοντας το χέρι σε όποιες τσέπες μπορούσες, για να απολαμβάνεις προνόμια για τα οποία ουδέποτε πλήρωσες. Καταληκτικά, θα ήμασταν διατεθειμένοι να δεχθούμε οποιαδήποτε περικοπή, αρκεί να την ακολουθούσε μια λογική δικαιοσύνης και να βλέπαμε φως στην άκρη του τούνελ. Όχι όμως για να εξυπηρετήσει ο κάθε Κατρούγκαλος και η κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων την εκλογική τους πελατεία, που βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στο Δημόσιο, το οποίο κατέστησε ο πολιτικός κόσμος το μεγαλύτερο καρκίνωμα του τόπου, που κανένας πολιτικός χώρος δεν τόλμησε να του βάλει χέρι. Από εκεί θα τη βρουν όμως, διότι το αντίτιμο του να τους κρατήσει όλους μέσα είναι να τους πετσοκόψει τις αποδοχές. Αλλιώς είχαν μάθει όμως όλοι αυτοί οι κομματικοί μουτζαχεντίν. Και θα ψάξουν να βρουν αλλού στέγη.

Μέχρι να φύγει τουλάχιστον μια γενιά από τη μέση, μαζί με την παρασιτική της νοοτροπία την οποία ενστάλαξε και στην πάλαι ποτέ νέα γενιά που είχε υπό την κηδεμονία της, θέλουμε ακόμα χρόνο. Μετά κάτι θα αλλάξει, αφού ο πανέξυπνος νεαρούλης της διπλανής πόρτας θα επιστρατεύσει το μυαλό του για να επιβιώσει… προς το παρόν θα ασχολούμαστε με τα τετριμμένα: Τι θα γίνει ρε Τσίπρα με όσους Οργανισμούς αρνούνται να απογραφούν; Θα πάνε οι διοικήσεις στον εισαγγελέα να τους εξηγήσει ότι δεν είναι δικό τους το μαγαζί ούτε αυτοχρηματοδοτούμενο; Πόσα λεφτά πληρώνει το κράτος για εκατοντάδες Οργανισμούς που βολεύετε όλοι διαχρονικά τους κηφήνες των κομματικών σας γραφείων. Έμαθε κανείς από τους πολιτικούς αλήτες και εθνικούς εγκληματίες που δεν τολμούν να τα «σκουπίσουν» όλα αυτά μπας και γλιτώσει καμιά γιαγιά κανένα πενηντάρικο να έχει να πάρει ψωμί και γάλα; Ψεύτες που δεν λέτε ότι και με νέο κούρεμα χρέους, πάλι το πρόβλημα δεν λύνεται! Με δημοσιογραφική συνυπαιτιότητα και ανοχή…

http://www.defence-point.gr/news/?p=151607

No comments :

Post a Comment