28/05/2016

Νέο ρωσικό σχέδιο για αγωγό φυσικού αερίου Βουλγαρίας-Ελλάδας

Συνεργάτης του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, επέλεξε την προηγούμενη ημέρα της άφιξης του Ρώσου ηγέτη στην Ελλάδα για να αναφερθεί στο ενδεχόμενο αναβίωσης σχεδίου που θα αφορά τη σύνδεση της Βουλγαρίας με την Ελλάδα με έναν αγωγό φυσικού αερίου, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο… Πρόκειται για τον Γιούρι Ουσάκοφ, ο οποίος μίλησε για αγωγό που θα τοποθετηθεί στον πυθμένα της Μαύρης Θάλασσας, θα εξέρχεται σε κάποιο σημείο της βουλγαρικής επικράτειας και θα συνεχίζει μέχρι το ελληνικό έδαφος, από όπου θα συνεχίσει την πορεία του προς την Ιταλία… “Τον Φεβρουάριο στη Ρώμη οι επικεφαλής της Gazprom, της ιταλικής εταιρείας Edison και της ελληνικής ΔΕΠΑ υπέγραψαν το Μνημόνιο Κατανόησης για τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του βυθού της Μαύρης Θάλασσας και τρίτων χωρών προς την Ελλάδα και Ιταλία”, αναφέρει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του ρωσικού Sputnik που κάνει λόγο για σχέδιο νέου αγωγού που θα αγορά την παράδοση φυσικού αερίου στην Ελλάδα και την Ιταλία, «μέσω τρίτων χωρών», μέσω του εδάφους κάποιας χώρας που βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα, «προφανώς της Βουλγαρίας»!

http://www.defence-point.gr/news/?p=152930

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΟΘΕΙΣΗΣ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΡΩΤΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΦΑΝΗΣ. ΤΙΠΟΤΑ. ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

1 comment :

  1. Anonymous28/5/16 18:54

    Τελικά ο Πούτιν αποδεικνύεται πολύ μεγαλύτερος ηγέτης από ότι φαινόταν, ίσως ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών στον κόσμο, αφού μπόρεσε και άντεξε για τόση ώρα να συνομιλεί με τον Τσίπρα. Όσο για τους δημοσιογράφους, αυτοί μας λένε και προσπαθούν να μας πείσουν για το πόσα οφέλη θα αποκομίσουμε από αυτή την επίσκεψη, αλλά όλοι μας θυμόμαστε τι είχε γίνει κατά την διάρκεια της πρώτης εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι υπουργοί πηγαινοέρχονταν στην Ρωσία κοροϊδεύοντας τους Ρώσους, αλλά και τους αφελείς, ή τουλάχιστον όσους από πίστευαν ότι ο Τσίπρας θα αλλάξει εκ διαμέτρου την ελληνική πολιτική που ακολουθεί το ελληνικό κράτος από την ίδρυσή του.

    Για να έρχεται μετά από τόση κοροϊδία ο Ρώσος Πρόεδρος στην χώρα μας πρέπει τα οικονομικά συμφέροντα να είναι τεράστια, πέραν φυσικά της προβολής του σαν ηγέτης των Ορθοδόξων μέσα από την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι όλοι οι άλλοι πρώτα εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και φυσικό είναι. Και αν κάποιος με κοντή μνήμη θα έλπιζε ότι οι κυβερνώντες θα λειτουργούσαν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας χωρίς λεονταρισμούς και μεγάλα προκλητικά βήματα, να του θυμίσουμε την περίπτωση Καραμανλή την ατολμία που επέδειξε αλλά και τα όσα ακολούθησαν.

    ReplyDelete