03/05/2016

Οι Ελληνοκύπριοι δεν θα χρειάζονται πλέον βίζα για να επισκεφθούν την Τουρκία...

...μετά τη συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ για απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισοδυναμεί με αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε την Τρίτη Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε την άρση των θεωρήσεων για τους πολίτες της ΕΕ από τη στιγμή που η ΕΕ φιλελευθεροποιήσει τις προϋποθέσεις για βίζα για τους Τούρκους πολίτες, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα. Κάτι τέτοιο είναι ένα από τα 72 κριτήρια που απαιτούνται από τις Βρυξέλλες. Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει επίσης και για τους Ελληνοκύπριους. "Αυτό δεν σημαίνει την αναγνώριση της Κύπρου. Εάν η ΕΕ καταργήσει τις θεωρήσεις για τους Τούρκους πολίτες, τότε και εμείς θα καταργήσουμε τη βίζα για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ", Αυτή τη στιγμή, ήδη οι οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να ταξιδεύουν στην Τουρκία, αλλά εμείς εκδίδουμε τη βίζα τους σε ξεχωριστό χαρτί. Με τη νέα αυτή ρύθμιση δεν θα χρειάζονται θεώρηση," δήλωσε ο αξιωματούχος. Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα περιμένει αύριο την επίσημη έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα.

http://www.newsit.com.cy/

Σχόλιο "ΙΣΧΥΣ": Έχει δίκιο ο Τούρκος πως η κατάργηση της θεωρήσεως για τους Ελληνοκυπρίους δεν σημαίνει πως αναγνωρίζει η Τουρκία την Κύπρο ως κρατική οντότητα. Σημαίνει πως αναγνωρίζει τους Ελληνοκυπρίους ως ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, (όπως ακριβώς και τους κρητικούς παπάδες) καθώς και όλη την Κύπρο ως τουρκική επικράτεια και κτήση.

2 comments :

  1. "(όπως ακριβώς και τους κρητικούς παπάδες)"

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ;

    ReplyDelete
  2. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΩΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΚΛΟΓΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΟΙ ..."ΚΡΗΤΕΣ" ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ.

    ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ..."ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ" ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΦΕΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣ. ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ "ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ" (ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤ ΕΥΦΗΜΙΣΜΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ.

    ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ "ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ" ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΛΕΜΕ ΠΩΣ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΕΞΩΧΩΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ (ΠΑΠΑΣ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥΕΖΙΝΗΣ, ΤΗ ΣΑΡΑ, ΤΗ ΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ). ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ "ΕΛΕΓΚΤΕΣ" ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΜΗ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

    ReplyDelete