29/04/2016

Ευθέως διεκδικεί η Τουρκία τις Οινούσσες.

Πιο φανερό δεν μπορεί να γίνει καθώς, μετά από όλες τις προκλήσεις το τελευταίο διάστημα σήμερα Μεγάλη Παρασκευή έστειλε αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου να πετάξει σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος πάνω από τα σπίτια του νησιού, τέσσερις φορές! Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 το πρωί αναστάτωσε τους κατοίκους του νησιού πετώντας σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, πάνω από τις στέγες των σπιτιών.  Το να πει κάποιος ότι η Άγκυρα έχει αποθρασυνθεί είναι λίγο. Αυτό που συμβαίνει δεν περιγράφεται με λόγια. Το αεροπλάνο πέταξε αρχικά στα 1500 πόδια (κάπου 500 μέτρα πάνω από το νησί), μετά γύρισε και πέταξε λίγο πιο χαμηλά, στα 700 πόδια (κάπου 230 μέτρα) και έκανε και πάλι στροφή για να πετάξει ακόμα πιο χαμηλά, στα 500 πόδια (κάπου 150 μέτρα).  Οι κάτοικοι έβλεπαν δηλαδή ένα αεροπλάνο να έρχεται να πέσιε πάνω στα σπίτια τους, ανήμερα Μεγάλη Παρασκευή. Πώς θα μπορούσε αυτό να περιγραφεί. Το κακό είναι ότι δεν σταμάτησε εκεί. Στην επόμενη στροφή το αεροσκάφος πέταξε στα 200 πόδια (λιγότερο από 70 μέτρα), πάνω από το νησάκι που βρίσκεται δίπλα στις Οινούσσες, τη νησίδα "Παναγιά". Πρόκειται για πολύ καλά σχεδιασμένες ενέργειες, οι οποίες δεν απαντώνται από την Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια να παρεμποδιστεί το τουρκικό αεροσκάφος, παρά μόνο αναγνωρίστηκε και καταγράφηκε ο αριθμός του. Οι προκλήσεις έρχονται να προστεθούν στην ατέλειωτη λίστα προκλήσεων με υπερπτήσεις και παραβιάσεις χωρικών υδάτων ειδικά στις Οινούσσες.

Η Τουρκία ανοιχτά πλέον κατοχυρώνει τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο με τη σφαγίδα τoυ ΝΑΤΟ που επιτηρεί και κάνει πλάτες στην τουρκική προκλητικότητα. Σήμερα όλο το μεσημέριο δυο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παραβίαζαν την θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, υπό το βλέμμα του ΝΑΤΟ. Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται κανονικά λες και πρόκειται για τουρκική περιοχή και γράφουν στα παλαιότερα των υποδυμάτων τους τα κείμενα που τους διαβάζει η Κανονιοφόρος "Αήττητος" του Πολεμικού Ναυτικού και ένα σκάφος του Λιμενικού που βρίσκεται στην περιοχή και τους καλούν να εγκαταλείψουν τα ελληνικά ύδατα. Στην περιοχή βρίσκεται και το γαλλικό πλοίο L'Αdroit, της ΝΑΤΟΪκής δύναμης SNMG2 το οποίο μόνο που δεν έχει βγάλει στα καταστρώματα τα πληρώματα να χτυπάνε παλαμάκια. Ακούει και βλέπει τα πάντα, αλλά δεν επεμβαίνει, λόγω της περίφημης ουδετερότητας του τηρεί το ΝΑΤΟ και δίνει έδαφος στην Τουρκία να αποθρασύνεται.

Κάθε λίγες ώρες η Τουρκία κάνει μια νέα πρόκληση. Το μεσημέρι στη μια και μισή σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε έλληνα ψαρά στις Οινούσσες, λέγοντάς του πως είναι σε τουρκικά ύδατα. Ο ψαράς αρνήθηκε να φύγει.  Τότε πλησίασε η κανονιοφόρος "ΚΡΑΤΑΙΟΣ" που είπε στην ακταιωρό να εγκαταλείψει τα ελληνικά ύδατα. Η ακταιωρός απομακρύνθηκε από τον ψαρά αλλά παρέμεινε στα ελληνικά ύδατα.  Ο Ψαράς ψάρεψε μια ώρα και μετά έφυγε, οπότε έφυγε και η ακταιωρός από τα ελληνικά ύδατα.

http://www.onalert.gr/

“Πόλεμο” κάνουν οι Τούρκοι στις Οινούσσες! Eδώ και μία ώρα (από τις 12.30 περίπου) σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλούν ελληνικό αλιευτικό στις Οινούσσες το οποίο βρίσκεται εντός ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ. Στην περιοχή έσπευσε πλωτό του ΛΣ το οποίο ζήτησε από το αλιευτικό μας να απομακρυνθεί ! Αυτή τη στιγμή τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, μετά από την απομάκρυνση του αλιευτικού παρενοχλούν την κανονιοφόρο του Π.Ν ΑΗΤΤΗΤΟ!

http://www.militaire.gr/

Επικίνδυνα παιχνίδια στα νερά του Αιγαίου παίζει η Τουρκία η οποία αφού παραβίασε δεκάδες φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο κι αφού δέσμευσε το μισό Αιγαίο τώρα απείλησε Ελληνα ψαρά. Συγκεκριμένα, σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής μεταξύ ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού που παρενέβη προκειμένου να αποτραπεί η σύλληψη Έλληνα ψαρά! Το πρωτοφανές επεισόδιο ξεκίνησε περίπου στη μία και μισήτο μεσημέρι όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πολύ κοντά στις Οινούσσες. Αρχικώς η τουρκική ακταιωρός ζήτησε από τον Έλληνα ψαρά να φύγει από την περιοχή λέγοντας ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Όταν ο Έλληνας ψαράς αρνήθηκε να απομακρυνθεί το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού απείλησε να συλλάβει τον Έλληνα ψαρά!  Το λιμενικό δεν μπόρεσε να αποκλιμακώσει το επεισόδιο και έτσι αποφασίστηκε να κινηθεί προς την περιοχή πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Όταν έφτασε ανοιχτά των Οινουσσών η κανονιοφόρος «Κραταιός» κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί. Αρχικώς το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού αρνούνταν, πείστηκε όμως να αποχωρήσει από τα ελληνικά χώρικα ύδατα έπειτα από διαπραγματεύσεις και αντιπαράθεση που διήρκεσε μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. Οι αξιωματικοί στο θάλαμο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και στον κλάδο επιχειρήσεων του ΓΕΝ ενημέρωναν σε απευθείας χρόνο την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το σημερινό επεισόδιο στις Οινούσσες, το οποίο αξιολογείται ως πολύ σοβαρό. Παραλλήλως με τις προκλήσεις στο θαλάσσιο χώρο, τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 έκανε συνεχείς χαμηλές πτήσεις πάνω από τις Οινούσσες παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά και πετώντας πάνω από ελληνικό έδαφος.

http://www.imerisia.gr/

Ο Έλληνας ψαρας του αλιευτικού "Άγιος Δημήτριος", ο κ. Στέφανιος Δημίδης απειλήθηκε να συλληφθεί απο τους Τούρκους είπε: "Μας πλησιασαν μπήκαν μπροστά μας και μας σταμάτησαν. Ήθελαν να μπούνε μέσα στο πλοίο δεν ξέρω. Τι να πω. Δεν ξέρω τι ήθελαν. Εμείς φωνάξαμε το λιμενικό και μετά ήρθε το πολεμικό ναυτικό. Ηρθε πρώτα το λιμενικό έκανε κάποιες κινήσεις να το απομακρύνει το τουρκικό πλοίο αυτό δεν απομακρυνόταν. Μετά κάλεσαν το πολεμικό ναυτικό που τους ζήτησε να απομακρύνουν το πλοίο. Εκείνο έφυγε. Μετα εμείς μείναμε στο ίδιο σημείο και ξαναήρθαν οι Τούρκοι. Δεν ξέρω τι ήθελαν. Μετά ήρθε ξανά το πολεμικό ναυτικό και ξαναέφυγε το τουρκικό πλοίο. Μετά τα μαζέψαμε και εμείς και φύγαμε. Κατά κάποιο τροπο ήθελαν να με συλλάβουν. Αν είχαμε όπλα θα τους ρίχναμε. Ο άνδρας απο το πολεμικό ναυτικό μου είπε να μείνω ψύχραιμος. Το πολεμικό ναυτικό ήρθε πολύ γρήγορα. Ευτυχώς που είναι εκεί και περιπολούν οι άνθρωποι. Ήμασταν μέσα στα δικά μας ύδατα και μας ζήτησαν να αποχωρήσουμε. Μπαίνουν συνέχεια οι Τούρκοι. Και χθες συνέβη αντίστοιχο επεισόδιο. Πανάθεμά τους τι γυρεύουν και προσπαθούν να κάνουν 

http://www.newsit.gr/

No comments :

Post a Comment