28/11/2015

Έτοιμο για ενεργοποίηση το πρώτο εδαφικό αντιβαλλιστικό σύστημα AEGIS στην Ρουμανία

"Η πρώτη εδαφική βάση του αντιβαλλιστικού συστήματος AEGIS στην Ρουμανία πρόκειται να είναι έτοιμη το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου", ανακοίνωσε ο Αμερικανός αντιναύαρχος Jon Hill του γραφείου «ολοκληρωμένων συστημάτων μάχης». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η προεδρική εντολή είναι πως το σύστημα πρέπει να είναι ενεργό πριν το τέλος του 2015 και τόσο το αμερικανικό Ναυτικό όσο και η Υπηρεσία Αντιβαλλιστικής Άμυνας (MDA) βρίσκονται σε καλό δρόμο για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Ο Hill πρόσθεσε πως το AEGIS είναι ήδη πιστοποιημένο και έτοιμο να δεχθεί τα βλήματα."Το μεταχειριζόμαστε όπως ένα πλοίο. Η πρώτη αυτή εγκατάσταση στην ξηρά έχει ήδη περάσει από επιθεώρηση INSURV (Board of Inspection and Survey) και όλες οι υπολειπόμενες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και μετά την τελευταία και οριστική επιθεώρηση INSURV η εκγατάσταση θα ενεργοποιηθεί. Μετά την ενεργοποίηση η MDA θα προβεί σε διακήρυξη τεχνικής ικανότητας (TCD) κάτι που ισοδυναμεί με το IOC (initial operational capability)" είπε ακόμη ο Αμερικανός αντιναύαρχος. Οι βάσεις του εδαφικού AEGIS είναι δύο: Η πρώτη στην Ρουμανία –εντός του 2015- και η δεύτερη στην Πολωνία η οποία αναμένεται να γίνει επιχειρησιακή το 2018. Μερικά από τα ραντάρ (SPY-1) του συστήματος πρόκειται να τοποθετηθούν και στην Τουρκία. Το σύστημα είναι κατεξοχήν ναυτικό, καθώς στηρίζεται σε σκάφη Αrleigh Βurke να εμπλέκουν βαλλιστικούς πυραύλους με το βλήμα RIM-161 Standard Missile 3 ή SM-3 για συντομία, ενώ αυτό θα συνεπικουρείται και από τα εδαφικά του τμήματα. Βέβαια το σύστημα δεν είναι σε θέση να αναχαιτίζει ICBM κάτι που σχεδιάζεται για το μέλλον.

http://www.pronews.gr/

1 comment :

  1. https://www.youtube.com/watch?v=7343nXyGS0s

    ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ..ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ...ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΑΜΠΝΤΑΛΑ Β'ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΙSIS ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ :" "οδεύουμε προς ένα γ΄παγκόσμιο πόλεμο"....ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ.

    "Τα μέλλοντα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος όμοια με όσα έχουν γίνει"
    ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΠΤΡΟΥ-ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΤΕ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ ...ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ...ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ....Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ.!!!ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ...ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΘΕΙ ΗΜΙΕΟΣ η ΗΡΩΑΣ .....ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΛΛΑΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΝ.

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ

    ReplyDelete