11/10/2015

Αντιρατσιστική παράνοια εναντίον… Playmobil!

Και εκεί που λέμε ότι τα έχουμε δει όλα στην αντιρατσιστική βιομηχανία, όλο και κάτι νέο έρχεται να μας εκπλήξει. Η είδηση αυτή τη φορά έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου μια μητέρα από την Καλιφόρνια διαμαρτυρήθηκε στην Playmobil στην σελίδα της εταιρίας στο facebook, κατηγορώντας την για ρατσισμό στα παιδικά παιγνίδια. Ο λόγος;

Σε παιγνίδι που αγόρασε η Ήντα Λόκετ για τον υιό της, και το οποίο είναι το γνωστό πειρατικό πλοίο των playmobil, υπάρχει μια φιγούρα εγχρώμου άνδρα με αλυσίδα στο λαιμό. Η μαντάμ λοιπόν θεώρησε ότι αυτό είναι ρατσιστικό καθώς μειώνει την αφρικανική φυλή θυμίζοντας την εποχή του δουλεμπορίου στις ΗΠΑ! Η υπόθεση έλαβε γρήγορα διαστάσεις μέσω του facebook των επαγγελματιών «αντιρατσιστών», παίρνοντας μάλιστα και πολιτικές διαστάσεις καθώς ο επικεφαλής του Εθνικού Συνδέσμου για την Προώθηση θεμάτων των Εγχρώμων στο Σακραμέντο (!), Στίβεν Γουέμπ, συντάχθηκε με την Λόκετ, ζητώντας από τα καταστήματα παιχνιδιών να αφαιρέσουν το καραβάκι από τα ράφια τους!

Μάλιστα η ίδια η εταιρεία φοβούμενη το διαδικτυακό αντιρατσιστικό bulling, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απολογείται και ζητά συγγνώμη (!!) καθώς όπως τονίζει: «Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να μειώσουμε τους έγχρωμους συνανθρώπους μας. Η φιγούρα είναι αρχετυπικό σχέδιο πειρατή του 17ου αιώνα. Δεν έχετε παρά να κοιτάξετε στις εικόνες του κουτιού για να διαπιστώσετε ότι το ανθρωπάκι αποτελεί ισότιμο μέλος του πληρώματος».

Δεν ξέρουμε τελικά τι είναι πιο γελοίο: η «καταγγελία» της «αντιρατσίστριας» ή η «απάντηση» της Playmobil…

http://www.elkosmos.gr/antiratsistiki-parania-enantion-playmobil/

No comments :

Post a Comment