27/10/2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

1) ΕΝΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ.
2) ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.
3) ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΟΜΟ, ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΙΚΑΝΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ) ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. Ο ΤΟΜΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.

(ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΖΙ, ΘΕΣΜΟΘΕΤΟΥΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ)

4) ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ (ΕΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ ΚΙ ΑΥΤΑ ΙΣΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ) ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 65ου ΗΛΙΚΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ. (ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΑΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ 35-40 ΕΤΗ). ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ, ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ/ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ή ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.
5) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΟΛΩΝ ΣΤΑ 300 ΕΥΡΩ. ΙΣΩΣ ΗΛΙΚΙΑΚΑ; ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 50-55 ΕΤΩΝ  ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ; ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΕΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΟΡΙΑ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑ/5 ΕΤΗ ή ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ.  ΔΛΔ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 55-60 Κ.Λ.Π, ή ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΟΛΩΝ, ΣΤΑ 250 ΕΥΡΩ.
6) ΟΥΔΕΜΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ, ΠΛΗΝ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΧΡΗΖΟΥΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΘΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
* Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ/ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. (ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ).
* ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΩΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ "ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ" ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΘΡΟΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΤΑΝ ΣΤΟ ΙΚΑ. ΟΥΤΕ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ..."ΑΝΗΛΙΚΟΣ" ΟΥΤΕ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ..."ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ (ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, Ο ΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ή ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΙ ΕΔΩ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
* ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 50-55 ΕΤΩΝ (ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ. ΠΙΚΡΟ; ΠΙΚΡΟΤΑΤΟ. ΑΝΑΓΚΑΙΟ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΕΙΣ, ΛΟΓΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ "ΠΕΡΙΕΡΓΗΣ" ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ή ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ.
* ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
* ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥΣ.
* ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΑΣΘΕΝΕΙΑ-ΑΤΥΧΗΜΑ-ΝΟΣΗΛΕΙΑ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ) ΑΠΟ 400-800 ΕΥΡΩ/ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΕΝΑ ΜΕΛΗ/ΕΤΟΣ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΑΛΛΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΠΟΥ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 5000/ΕΤΟΣ, (ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ) ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΑ. 

No comments :

Post a Comment