22/10/2015

Η Μαρί Λεπέν, σε δίκη

Η Μαρί Λεπέν, η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, η οποία δικάζεται σήμερα επειδή συνέκρινε τους μουσουλμάνους που προσεύχονται στον δρόμο με τη ναζιστική κατοχή της Γαλλίας, υποστήριξε ότι δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα.
Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, που πρόσφατα διέγραψε τον πατέρα της από το κόμμα με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες φραστικές παρεκτροπές του, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και σε πρόστιμο 45.000 ευρώ εφόσον κριθεί ένοχη για "υποκίνηση μίσους". Η κατηγορία αφορά δηλώσεις που είχε κάνει το 2010, κατά την περίοδο της εκστρατείας της για να διαδεχτεί τον πατέρα της στην ηγεσία του κόμματος, τον ιστορικό ηγέτη της ακροδεξιάς Ζαν-Μαρί Λεπέν. Σε μια δημόσια συγκέντρωση ενώπιον υποστηρικτών του κόμματος στη Λιόν συνέκρινε τους μουσουλμάνους που προσεύχονται στον δρόμο επειδή δεν έχουν ένα τζαμί στην περιοχή τους για να πάνε, με τη ναζιστική κατοχή της Γαλλίας μεταξύ 1940-44. "Πρόκειται για μια κατοχή εδάφους, για συνοικίες στις οποίες εφαρμόζεται ο θρησκευτικός νόμος, είναι μια κατοχή. Ασφαλώς, δεν υπάρχουν τεθωρακισμένα, ούτε στρατιώτες όμως παρ' όλ' αυτά είναι μια κατοχή που καταπιέζει τους κατοίκους" είχε δηλώσει τότε.

Σήμερα, η Λεπέν υπεραμύνθηκε των δηλώσεων αυτών. "Οι προσευχές στον δρόμο είναι παράνομες. Είναι ένας τρόπος καταπάτησης εδάφους για την επιβολή ενός θρησκευτικού νόμου. Είναι δικαίωμά μου, ως πολιτικού, να αναφερθώ σε αυτό το θεμελιώδες ζήτημα. Είναι καθήκον μου", κατέληξε. Κατά την άφιξή της στο δικαστήριο της Λιόν κατηγόρησε τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας για το γεγονός ότι δικάζεται τώρα. "Δεν σας κάνει εντύπωση αυτός ο χρόνος; Έναν μήνα πριν από τις τοπικές εκλογές ενώ αυτή η υπόθεση χρονολογείται πριν από πέντε χρόνια;" Η Λεπέν, που είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Εθνικού Μετώπου στην περιφέρεια Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδίας στις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο, θεωρείται φαβορί για τη νίκη σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις.  Αυτή είναι η πρώτη φορά που δικάζεται η Μαρίν Λεπέν για υποκίνηση μίσους. Ο πατέρας της είχε καταδικαστεί κατ' επανάληψη για τις ρατσιστικές ή αντισημιτικές δηλώσεις του.

http://www.onalert.gr/stories/i-lepen-se-diki/45645

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑ-ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ;;; ΑΣ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝΩΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΔΙΟΤΙ Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΛΟΣ ΒΙΟΣ ΤΗΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ. ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΤΡΑΒΗΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΗΤΑΝ, ΗΤΑΝ...

No comments :

Post a Comment