22/10/2015

Κίνα: Χρηματοδοτεί με 8δις πυρηνικούς σταθμούς στο ...Η.Β !!!

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΚΙΝΑ "ΕΠΕΝΔΥΕΙ" ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ...Η.Β;;; ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ; ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, Η ..."ΥΨΗΛΗ" ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 1/3 ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 8 ΔΙΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ, ΔΗΘΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ...Η.Β.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επισφράγισε μια συμφωνία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπει την χρηματοδότηση πυρηνικών σταθμών στη Βρετανία, τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης που ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ελπίζει ότι θα αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς επενδύσεων με την υπογραφή της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας της υφηλίου. Έπειτα ένα 24ωρο μεγαλοπρεπών εκδηλώσεων προς τιμήν του, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Σι συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κάμερον στη Ντάουνινγκ Στριτ όπου ανακοινώθηκε η σημαντικότερη μέχρι σήμερα συμφωνία αυτής της επίσκεψης. Η κινεζική επένδυση σε πυρηνικούς σταθμούς. Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται μια τόσο σημαντική επένδυση της Κίνας και αφορά πυρηνικές εγκαταστάσεις χώρας της Δύσης.

Βάσει της συμφωνίας η κινεζική CGN (China's General Nuclear Corporation) δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει κατά το ένα τρίτο το σχέδιο κατασκευής δύο αντιδραστήρων τύπου EPR στο πυρηνικό εργοστάσιο Hinkley Point C, ένα γιγαντιαίο σχέδιο ύψους 24,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (18 δισεκατομμυρίων λιρών) που έχει αναλάβει η γαλλική EDF. Η κινεζική εταιρεία θα συμβάλει με το ποσό των 8,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η CGN θα χρηματοδοτήσει επιπλέον τα δύο τρίτα του πυρηνικού σταθμού του Μπράντγουελ στο ανατολικό Λονδίνο, όπου σκοπεύει να κατασκευάσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, και το ένα πέμπτο σε ένα σχέδιο της Areva, που προβλέπει τον σχεδιασμό αντιδραστήρων στο εργοστάσιο Sizewell. «Η Κίνα επενδύει περισσότερο στη Βρετανία τώρα σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες» είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο China Central Television. Το εργοστάσιο Hinkley Point στην κοινότητα Σόμερσετ στη νοτιοδυτική Αγγλία είναι το πρώτο εργοστάσιο που οικοδομείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία το 2011.

http://www.onalert.gr/stories/i-kina-xrimatodotei-me-dis-pyrinika-ergostasia-sti-britania/45674

No comments :

Post a Comment