01/09/2015

USS Seawolf: Ολοκλήρωση αρκτικής εκπαίδευσης για το πυρηνοκίνητο αμερικανικό υποβρύχιο

Το USS Seawolf, παρέμεινε επί έξι μήνες στον παγωμένο Βορρά και εντάχθηκε σε υπηρεσία το 1997. Είναι το πρώτο υποβρύχιο της κλάσης του. Αποστολή του είναι η καταδίωξη και εξουδετέρωση εχθρικών υποβρυχίων φορέων βαλλιστικών πυραύλων. Έχει μήκος 108 μέτρων, αναπτύσσει, σε κατάδυση, μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβων και φέρει οκτώ τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 26 ιντσών, από τους οποίους μπορεί να βάλλει τορπίλες και πυραύλους. Μπορεί να μεταφέρει, επίσης, 100 νάρκες. Το υποβρύχιο εκτέλεσε σειρά ασκήσεων, πλέοντας σε μεγάλα βάθη, αλλά και εκτελώντας προσομοιώσεις επιθέσεων, κάτω από τους πάγους. «Εκτελέσαμε δύο διελεύσεις κάτω από τον Βόρειο Πόλο, αλλά και αναδυθήκαμε στον Βόρειο Πόλο. Δέσμευση του Ναυτικού είναι η ελευθερία των θαλασσών», δήλωσε ο κυβερνήτης του σκάφους, αρχιπλοίαρχος Τζεφ Μπίρλεϊ. Το Αμερικανικό Ναυτικό επιχειρεί, εδώ και δεκαετίες, στον Αρκτικό Ωκεανό και αναμένεται να εντείνει την παρουσία του εκεί, καθώς αυξάνει και ναυτική κίνηση στην περιοχή: «Οι διελεύσεις κάτω από τους πάγους του Αρκτικού είναι σημαντικές διότι επιτρέπουν την άμεση αναδιάταξη του στόλου υποβρυχίων μας σε όλα τα σημεία του κόσμου», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός του Αμερικανικού Ναυτικού.

Οι αρκτικές διελεύσεις αποτελούν, για τους Αμερικανούς, ένα είδος επίδειξης ισχύος και σημαίας και υποδηλώνουν, προς πάσα κατεύθυνση τη θέληση και τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε όλες τις θάλασσες. Το αμερικανικό υποβρύχιο USS Nautilus (SSN 571) ήταν το πρώτο που πέρασε κάτω από τους πάγους του Αρκτικού Ωκεανού, το 1958.

http://www.defence-point.gr/news/?p=135799

2 comments :

  1. Anonymous2/9/15 10:07

    AMEΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΚΛΕΙΔΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ....Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΠΑΙΧΘΕΙ ΣΤΑ ΥΔΑΤΑ.!!!ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ..ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ...Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΟΚΟΤΡΑ...Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΝΤΙΕΓΚΟ ΓΚΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΕ ΩΚΕΑΝΟΥΣ...ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ....ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ...ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ...ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ/ΘΑΛΑΣΣΕΣ....ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ....Η ΚΡΗΤΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΡΟΛΟ.

    Υ.Γ Η ΤΗΘΥΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΤΙΣ(ΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ) ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ...ΜΕ ΤΑ ΥΔΑΤΑ..ΜΕ ΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΟ Ν.Α.Τ.Ο ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ...ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ "ΑΧΙΛΛΕΑ" ΠΑΠΑΛΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ...

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ.

    ReplyDelete
  2. Anonymous2/9/15 10:42

    ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΧΕΙΣ ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΗΣ ΤΗΘΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΠΕΡΙΕΡΓΑ" ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΩΣ,Ο ΗΧΟΣ,ΚΑΙ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ " …παγάν αενάου φύσεως…." ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΟΥΡΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΥΔΑΤΑ!!!ΝΑΙ ΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΙΝΑ ΥΔΑΤΑ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΥΔΑΤΑ..ΑΥΤΑ ΤΑ 3 ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΥΜΑΤΙΚΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΛΗ.

    Η ΤΡΙΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο Β'Π.Π ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ Γ'Π.Π ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1991 ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΥΤΗΣ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ...Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ...ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ-ΛΑΡΝΑΚΕΣ ΖΩΗΣ !!!Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ Η.Π.Α (Ο ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΩΝ) ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ, ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 3 ΠΕΡΙΟΧΕΣ....ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΖΩΗΣ..ΛΙΚΝΟ ΖΩΗΣ...ΚΑΤΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ 3 ΖΩΝΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΩΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΕΜΜΕΣΑ ΜΕ ΑΜΜΕΣΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ....ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΧΕΣ...ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ....

    Ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ (Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ) ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΥΜΜΗΡΙΔΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ..ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ..ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ "ΑΧΙΛΛΕΑ" ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ....ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΠΛΙΑ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΣ/ΑΤΛΑΝΤΕΣ=ΣΙΝΕΣ. ...ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ.

    ReplyDelete