03/09/2015

Ρωσικά μαχητικά και UAV επιχειρούν ήδη στη Συρία; - Η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στο Ισλαμικό κράτος χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη σχετιζόμενη με την Αλ Κάιντα οργάνωση ισλαμιστών μαχητών Αλ Νούσρα, η οποία διαθέτει προνομιακές σχέσεις με την Τουρκία, που φέρεται να έχει τραβηχτεί πάνω από τη συριακή πόλη Ιντλίμπ, δείχνει ρωσικής κατασκευής αεροσκάφη να επιχειρούν στην περιοχή. Τα αεροσκάφη μοιάζουν, σύμφωνα με ειδικούς, με Sukhoi Su-27 Flanker (ή κάποιο παρόμοιο – έκδοχο), MiG-29 Fulcrum, Su-34 Fullback, αλλά ένα μη επανδρωμένο αερόχημα τύπου Pchela-1T με εμβέλεια περί τα 60 χιλιόμετρα. Ασφαλώς δεν έχει καταστεί εφικτό να διασταυρωθεί η αυθεντικότητα των φωτογραφιών, το αν όντως έχουν τραβηχτεί πάνω από την περιοχή που αναφέρεται από την ισλαμιστική οργάνωση. Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, θέλουν ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν αεροπορική βάση πλησίον της Δαμασκού, απ’ όπου εξαπολύουν επιθέσεις στο Ισλαμικό Κράτος, με μαχητικά αεροσκάφη εναέριας υπεροχής, αλλά και βομβαρδιστικά. Εν τω μεταξύ, ο ιστοχώρος http://flightradar24.com, όπως μεταφέρει ο «Aviationist», κατέγραψε τις προηγούμενες ημέρες αρκετές πτήσεις ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου Il-76 από και προς τη Δαμασκό, χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία «Manny 6». Η εικασία είναι ότι έχει αναλάβει την ανάπτυξη εκστρατευτικής δύναμης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη χώρα του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Το μέγα ερώτημα που ανακύπτει εάν οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την αλήθεια στο έδαφος και τον εναέριο χώρο της Συρίας, είναι εάν και κατά πόσον έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους Αμερικανούς και υπάρχει έστω μια μίνιμουμ συνεργασία, αφού σε διαφορετική περίπτωση, η συνάντηση κάποιου ρωσικού μαχητικού με αμερικανικό, δεν μπορεί να αποκλειστεί, ούτε και το τι θα επακολουθήσει.

http://www.defence-point.gr/news/?p=135949

«Η Ρωσία δεν πρόκειται να συνταχθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το διεθνή συνασπισμό που πλήττουν θέσεις του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία». Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους, σήμερα, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Μόσχας στα Ηνωμένα Έθνη, Βιτάλι Τσούρκιν, έπειτα από δημοσιεύματα ότι ρωσικές δυνάμεις αφίχθησαν στη Δαμασκό. «Δεν θα ενωθούμε με το συνασπισμό, ο οποίος ενεργεί χωρίς τη συγκατάθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Βομβαρδίζουν στο συριακό έδαφος χωρίς τη συγκατάθεση της κυβέρνησης της Συρίας, χωρίς την άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε ο διπλωμάτης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Itar Tass. Όπως δήλωσε ο ίδιος, τα μέλη του διεθνούς συνασπισμού δεν μπορούν ακόμη να καταλάβουν ποιοι είναι οι ακριβείς στόχοι που επιδιώκονται (από τις ΗΠΑ), ενώ το Ισλαμικό κράτος έχει ως στόχο να ρίξει την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ. «Θεωρούμε ως προφανή προτεραιότητα την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους από το συνασπισμό, αλλά δεν μπορούμε να καταλήξουμε τι ακριβώς επιδιώκεται, η καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους ή η ανατροπή της κυβέρνησης της Συρίας;», είπε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

The Hellenic Information Team

3 comments :

  1. Anonymous4/9/15 11:38

    Τη Uav έχουν οι ρώσοι ρε παιδιά?

    ReplyDelete
  2. Anonymous4/9/15 17:17

    https://www.youtube.com/watch?v=7g0d00RijUE

    ΒΑΡΟΣ ΠΕΝΤΕ ΤΟΝΟΥΣ...ΕΜΒΕΛΕΙΑ 10.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ,ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 48 ΩΡΩΝ ΠΤΗΣΗΣ..ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΒ SOKOL ΣΤΟ ΚΑΖΑΝ ΜΕ ΤΗΝ TRANSAS ΚΑΙ ΤΗΝ CAPO-Composites...ME STELTH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.


    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous4/9/15 18:09

    KAI AYTO....AΛΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟ.Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΑΖΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ.

    http://en.ruvsa.com/catalog/company/orlan/

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ.

    ReplyDelete