14/09/2015

Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ηθικό, κοινωνικό και αμυντικό θέμα με όλους αυτούς τους φυγόστρατους

ΗΘΙΚΟ
α) διότι είναι ανήθικο να αποφεύγεις μία εκ του νόμου υποχρέωση που έχουν όλοι οι άρρενες Έλληνες σε ηλικία στράτευσης στην Ελλάδα,
β) διότι όλες αυτές οι αρλουμποϊδείς και φτηνές δικαιολογίες –με διάφορα ψυχολογικού περιεχομένου συγκεκαλυμμένα κίνητρα– περί ηθικού προβλήματος να φέρω όπλο, είμαι ομοφυλόφιλος, έχω ψυχολογικά προβλήματα, δεν μου το επιτρέπει η θρησκεία μου, είμαι προστάτης οικογένειας (παλιός θεσμός που πρέπει να αλλάξει σύμφωνα με τα σημερινά κοινωνικά, οικονομικά και οικογενειακά δεδομένα), είμαι αιώνιος φοιτητής και παίρνω συνεχείς αναβολές μέχρι να υπάρξει ευεργετική διάταξη για απαλλαγή, πρέπει να εκλείψουν.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
α) Δεν μπορεί να υπάρχουν εξυπνάκηδες που μονίμως αποφεύγουν τις ευθύνες τους και κάποιος άλλος θα τις φορτωθεί,
β) ο νομοθέτης στη σύγχρονη Ελλάδα, έχοντας ως πρότυπο την Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία προέβλεψε την υποχρεωτική ενασχόληση με τα κοινά (υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος), την υποχρεωτική στράτευση και την φορολόγηση όλων. Δυστυχώς όμως δεν προέβλεψε και τις αντίστοιχες συνέπειες για όσους δεν εφάρμοζαν τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους όπως στη Αρχαία Αθήνα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση του προβλήματος της άρνησης συμμόρφωσης στις πιο πάνω υποχρεώσεις σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας. Σε όλους δε αυτούς που προβάλουν όλες αυτές τις φαιδρές (άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο) δικαιολογίες, ένα έχω να απαντήσω, ότι δεν θα πάνε τα παιδιά των άλλων να σκοτωθούν η να μείνουν ανάπηρα, για να προστατεύσουν την οικογένεια και την περιουσία των φυγόστρατων στη δύσκολη στιγμή.
ΑΜΥΝΤΙΚΟ
α) υποεπάνδρωση Μονάδων και Σχηματισμών,
β) στις σημερινές δύσκολες οικονομικά συγκυρίες αδυνατεί η Ελλάδα να συμπληρώσει τα κενά επάνδρωσης με επαγγελματίες οπλίτες, πέραν άλλων προβλημάτων που έχει ο θεσμός
γ) δεν υπάρχει ο κρίσιμος επαρκείς αριθμός υπηρετούντων και εφέδρων.

Τί λύσεις υπάρχουν; Αρκετές θα έλεγα:
α) Κατ’ αρχάς, πρέπει να υπάρξει κοινωνική και σχολική παιδεία γύρω από το θέμα της θητείας. Πρέπει να αλλάξει η ψυχολογία και νοοτροπία, ότι η θητεία είναι άχρηστη και χαμένος χρόνος, ειδικά τώρα που είναι 12 μήνες, πρέπει να εξηγηθούν οι πραγματικές συνθήκες σχέσεων και απειλών με τους γείτονες και ποιες είναι οι πιθανές συνέπειες και επιπτώσεις.
β) Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο γυναικείος πληθυσμός, πρέπει οι μητέρες να συνειδητοποιήσουν το κρίσιμο του ζητήματος, καθώς όλα από το σπίτι ξεκινάνε.
γ) Πρέπει να σταματήσουν οι βουλευτές και τα κόμματα να εκμεταλλεύονται το θέμα ψηφοθηρικά και να σταματήσουν οι εκάστοτε ΥΠΑΜ να μειώνουν την θητεία χωρίς την έγκριση των επιτελείων για ψηφαλάκια.
δ) Εισαγωγή θητείας για τις γυναίκες σε μη μάχιμες θέσεις, ώστε να απελευθερωθεί από τέτοια καθήκοντα ο ανδρικός πληθυσμός που υπηρετεί και να μεταταχθεί σε μάχιμες θέσεις.
ε) Όλοι όσοι δηλώνουν Αντιρρησίες Συνείδησης και Κώλυμα Θρησκείας για να αποφύγουν τη στράτευση, να υφίστανται συνέπειες, όπως στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (δεν θα αρέσει καθόλου στα αριστερά κόμματα και νεολαίες που δηλώνουν ειρηνόφιλοι ένα τέτοιο μέτρο), καμία ατομική ή εταιρική φορολογική απαλλαγή δια βίου (π.χ. πρώτης κατοικίας, ελάχιστο αφορολόγητο εισόδημα), ενώ επειδή θα ακουστούν πολλά περί Συνταγματικότητας και Διεθνών Συμβάσεων, θα απαντήσω ότι όταν αυτό-εξαιρείσαι δεν μπορείς να απαιτείς να έχεις τα προνόμια των άλλων που αναλαμβάνουν πλήρως και τις υποχρεώσεις τους, γιατί αυτά είναι προνόμια κατά τον νόμο, οι δε Διεθνείς Συμβάσεις αναστέλλονται ή ακυρώνονται κατά το δοκούν. Σε τελική ανάλυση, όσοι υπηρετούν κανονικά, δικαιούνται επιβράβευσης με τη μορφή προνομίων – ή οποιαδήποτε άλλη – ώστε να μην μετατρέπει το ίδιο το σύστημα όσους υπηρέτησαν, σε απλά… κορόιδα.
ζ) Όσον αφορά τους ομοφυλόφιλους, εδώ πρέπει κατ’ αρχάς να αλλάξει ο ίδιος ο Στρατός. Ξέρω πολλούς ομοφυλόφιλους που -προς τιμήν τους- υπηρέτησαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Το τι κάνουν οι άνθρωποι στο κρεβάτι τους, είναι αποκλειστικά δικό τους θέμα και κανενός άλλου.
η) Οι εξ αναβολής σπουδών, το ανώτερο τρεις ετήσιες αναβολές και ενδεχομένως κάποιες διευκολύνσεις σε ειδικούς επιστήμονες που προχωρούν σημαντικά σε διδακτορικό και μεταδιδακτορικό επίπεδο, με την υποχρέωση τμηματικής υπηρέτησης, ως απόδειξη πρόθεσης εκπλήρωσης των υποχρεώσεων σε μελλοντικό χρόνο.
θ) Για τους εξ αναβολής λόγω υγείας, θα πρέπει να κλείσουν όλες οι «τρύπες» εκμετάλλευσης του θέματος. Πρόκειται για ένα θέμα αντικειμενικό, ενώ οι «στρατιές» όσων παριστάνουν τους τρελούς, ενώ δεν είναι, θα πρέπει να εκλείψουν.

Αυτές είναι μερικές προτάσεις για προβληματισμό και συζήτηση ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος και σίγουρα υπάρχουν πολλές άλλες που μπορούν να προταθούν. Όπου υπάρχει θέληση βρίσκονται και οι λύσεις.

Του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ (Γ.Α.)
http://www.defence-point.gr/news/?p=136732

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Πρόταση για την αναμόρφωση της στρατιωτικής θητείας
Μετατροπή του συστήματος εφεδρείας στην Ελλάδα

No comments :

Post a Comment