19/08/2015

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Μεγάλης κλίμακας νατοϊκή άσκηση «Swift Response–2015»

Καθορίζεται από τη μεγαλύτερη συσσώρευση ευρωπαϊκών δυνάμεων από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Η άσκηση που έχει την ονομασία «Swift Response–2015» θα αρχίσει στις 20 Αύγουστου και θα περατωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας. Από τις 21 έως τις 24 Αυγούστου θα γίνουν αεροπορικές ασκήσεις από τη Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιταλία στις περιοχές Μπαλτσίκ και Τένεβο που είναι μια προσομοίωση εισβολής από αερομεταφερόμενες μονάδες. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος στρατιωτικές δυνάμεις και από άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ όπως: Ελλάδα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες. Από τη βουλγαρική πλευρά θα συμμετάσχουν περίπου 150 στρατιώτες και σύνθεση χερσαίων δυνάμεων, καθώς και 30 αλεξιπτωτιστές από τις ειδικές δυνάμεις. Ο σκοπός της άσκησης, που βρίσκεται υπό την καθοδήγηση των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι να ενδυναμώσει τις δυνάμεις σε υψηλή ετοιμότητα των μεμονωμένων μελών σε μια ενιαία λειτουργία, ώστε να είναι σε θέση να αντιδράσουν συνολικά και αποτελεσματικά για την ασφάλεια σε όλα τα εδάφη της Συμμαχίας. Θα βοηθηθούν, επίσης, οι νέες δυνάμεις (VJTF) που δημιουργήθηκαν από το ΝΑΤΟ, αποδίδοντας στο μέγιστο την ετοιμότητά τους.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΕΝ;;; ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΣΚΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΛΗΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Η.Β, ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ (ΑΥΤΕΣ ΛΟΓΩ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ),  ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ  ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΕΝΤΟΣ 72 ΩΡΩΝ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΥΡΡΑΞΗ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Ο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ (ΠΛΗΝ ΗΠΑ) ΠΟΥ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ.

9 comments :

  1. Anonymous20/8/15 12:34

    Ε καλά, το ίδιο σκορποχώρι θα γινόταν και η Φιλανδία το '44. Σε πολυ εκτίμηση τους έχετε τους ρώσους!

    ReplyDelete
  2. Anonymous20/8/15 12:38

    Το '44 είπα? Το '39, είναι και πρωί ακόμα!

    ReplyDelete
  3. Anonymous20/8/15 14:01

    ΕΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...

    ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΩΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ (ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΗΠΑ) ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ "ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ" ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΟΠΟΥ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ, ('40) Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΟΥ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΟΠΛΙΤΗΣ ΤΟΥ 40 ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΣΟ Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΟΠΛΙΤΗ ΤΟΥ 2010. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΛΛΑ ΑΜΥΝΑ. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ, ΕΝΩ ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous20/8/15 14:06

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous20/8/15 15:43

    Αντικειμενικό σχόλιο είναι αυτο? "ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΕΝΤΟΣ 72 ΩΡΩΝ" ή το ότι οι ρώσοι θα προελαύνουν στο κέντρο της ευρώπης και οι Σκανδιναβοί απλά θα κοιτάνε? Μία τέτοια επίθεση δίνει την ευκαιρία στους αμερικανούς να ενώσουν όλες τις χώρες εναντίον της ρωσίας με το πρόσχημα "σταματήστε τον πούτιν, το νέο χίτλερ". Ούτε την πολωνία δεν θα καταλάβουν, σε 72 ώρες που λες εσύ θα μπορεί να κατέβει μοίρα F22 στην περιοχή που παράλληλα με τα δυτικά αντιαεροπορικά και τα μαχητικά κάθε χώρας θα στερήσουν τον εναέριο χώρο από τους ρώσους, κατόπιν με τις δυνατότητες που έχουν αναπτύξει οι αμερικανοί στο συντονισμό δυνάμεων σε πραγματικό χρόνο, πράγμα που λείπει εμπειρικά και τεχνολογικά από τους ρώσους, η ιστορία θα είναι playstation.! Λέω'γω τώρα, εναλλακτικό σενάριο.!

    ReplyDelete
  6. Anonymous20/8/15 18:43

    Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Δεν είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με τη Ρωσία του Πούτιν»
    ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΠΑΝΔΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ http://www.defencenet.gr/defence/20150816/defencenet/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85-%C2%AB%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1

    ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ;

    ReplyDelete
  7. Anonymous21/8/15 16:20

    Χαχαχχ σοβαρά τώρα? Defencenet? Έλα, και αυτό ακόμα ποιό αντικειμενικό!
    http://www.defencenet.gr/defence/20150818/defencenet/%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-mig-%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B1-%E2%80%93

    Μάθε πότε οι αμερικάνοι "διαρρέουν" έγγραφα για το καλό της πολεμικής βιομηχανίας τους, αν ποτέ διέρρευσε τίποτα δλδ και δεν είναι οι γνωστές παπάτζες του συγκεκριμένου site. Εν το μεταξύ η μισή αεροπορία των ρώσων είναι καθηλωμένη και τα υπερ-άρματα για τα οποία μας έχετε ζαλίσει στα blogs μένουν στις παρελάσεις! Βγάλε τις αποκαλύψεις των ρώσων ότι το Τ14 δεν είναι αυτό που διαφημίζονταν. Άντε, σε 72 ώρες μπορεί να πάνε μέχρι το μινσκ για βόλτα και να γυρίσουν πίσω!

    ReplyDelete
  8. Anonymous21/8/15 17:26

    ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ. ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙΞΕΙ "ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΗ" ΟΥΤΕ "ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ" ΤΑΣΗ. ΙΣΑ-ΙΣΑ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΗΝΤΗΣΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΟΥ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΠΙ ΣΥΝΟΛΩ, ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ.

    ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ..ΣΚΩΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΟΠΩΣ ..."ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ", ή ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΣΟΙΓΚΟΥ.

    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ "ΙΣΧΥ" ΜΕ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ, ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΠΩΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΠΕΔΙΟΥ ΕΝΤΟΣ 72 ΩΡΩΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΡΙΝΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.

    ReplyDelete
  9. Anonymous22/8/15 11:19

    Το κρίνω σαν πολύ καλό και το παρακολουθώ, άλλα η δική μου άποψη είναι ότι τα περί 72 ωρών είναι υπερβολικά. Και να μην έχετε αμφιβολία ότι η νεολαία των ρώσων δεν διαφέρει πολύ από την των δυτικών πλέον. Δεν γνωρίζω το τη γίνετε στον επαγγελματικό στρατό τους αλλά και οι ρώσοι νεολαίοι καταναλίσκονται σε κλαμπς, mcdonalds και στον δυτικό τρόπο ζωής.

    Αυτό πάντως..."ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ" είναι πολύ πετυχημένο σχόλιο χαχαχα!

    ReplyDelete