08/07/2015

Λέσβος: Νέα εξέγερση των ..."μεταναστών"

1.000 περίπου μετανάστες προτάσσοντας γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες της διαβίωσής τους εκεί και για τη μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης του πολυπόθητου εγγράφου που τους επιτρέπει να ταξιδέψουν προς Πειραιά. Ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια και στον Καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά–Τεπέ υπερβαίνει τους 4.500.

Δείτε σχετικό: https://www.youtube.com/watch?v=79Gx1ayh20k

Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν κάποιοι μετανάστες, στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΚΙΦΑ στον Καρά – Τεπέ. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους η εταιρεία έχει κλείσει εδώ και κάποιο καιρό αλλά οι εγκαταστάσεις τους με την κινητή και ακίνητη περιουσία τους παρέμεναν στον ιδιόκτητο χώρο τους. Χθες το βράδυ αντιλήφθηκαν ότι ενώ το κτίριό τους ήταν εδώ και πολύ καιρό χωρίς ηλεκτροδότηση ξαφνικά ήταν φωταγωγημένο σαν να μπήκαν καινούργιοι ιδιοκτήτες και ξεκίνησαν πάλι την επιχείρηση.Όταν πήγαν να ελέγξουν τι συμβαίνει διαπίστωσαν ότι ο ιδιόκτητος χώρος τους είχε καταληφθεί από μετανάστες που έφυγαν από τον παρακείμενο καταυλισμό και είχαν προξενήσει ανεπανόρθωτες ζημιές και λεηλασίες. Οι μετανάστες είχαν ξηλώσει ηλεκτρικά καλώδια από το εσωτερικό του κτιρίου και το σύνδεσαν με παρακείμενη επιχείρηση αλλά και από κολώνα της ΔΕΗ για να έχουν ρεύμα στο χώρο όπου διέμεναν.

Δείτε στο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=phOyJzQDmSE τι καταγγέλουν οι ιδιοκτήτες της ΚΙΦΑ και ποια ήταν η εικόνα που αντίκρισαν στην επιχείρησή τους.

http://www.lesvosnews.gr/

No comments :

Post a Comment