18/05/2015

ΥΠΕΘΑ: Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο μικροσκόπιο…

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας συναντήθηκε με τον Υπεύθυνο Προγραμμάτων Στρατιωτικής Βοήθειας του Στρατού των ΗΠΑ Robert L. Moore. Κατά τη συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Ταφύλλης, συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών. Η συνάντηση είναι σημαντική και εν όψει της επίσκεψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ, όπου στην ατζέντα θα βρεθεί η επιθυμία ενίσχυσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αξιόμαχα οπλικά συστήματα από τα αποθέματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

http://www.defence-point.gr

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ..."ΑΛΛΟΥ ΤΡΩΣ ΑΛΛΟΥ ΠΙΝΕΙΣ, ΑΛΛΟΥ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ"

7/10/11 ΓΡΑΦΑΜΕ...http://isxys.blogspot.com/2011/10/blog-post_3654.html
"ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΟΡΕΥΘΕΙ ΜΕΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙ "ΠΟΥΣΤΙΕΣ" ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ, ΙΣΩΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΜΑΣ."

No comments :

Post a Comment