02/03/2015

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΑΝΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Τα χρόνια πέρασαν και ο εκτελεστικός της CIA Ρόμπερτ Ντρέιφους δεν έπαψε ποτέ να διατηρεί άριστες σχέσεις με το αρμένικο κίνημα. Φθάνουμε στο 1993, στο μήνα Μάιο. ΤΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: ΑΘΗΝΑ. Οι τρεις πράκτορες της CIA (διαπιστευμένοι διπλωμάτες ) στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, οι Τσάρλς Φάντις, Τζάκ-Καρλ Σλιούαρ και Μπέν Νόουλαντ διατάχθηκαν από τον Ρόμπερτ Ντρέιφους να συμμετάσχουν στην επιχείρηση (HORSMAN) Ιππότης. Η επιχείρηση αυτή προέβλεπε τη δολοφονία του αρχηγού της ΟΑΠ Γιάσερ Αραφάτ στην Αθήνα όταν αυτός θα επισκεπτόταν επίσημα την ελληνική κυβέρνηση τον Νοέμβριο η αρχές Δεκεμβρίου του 1993. Στην επιχείρηση αυτή θα έπαιρναν μέρος και δεκαοκτώ άτομα, μέλη του ASALA (αρμένικου στρατού) από τα οποία τα οκτώ δεν ήταν μέλη του αρμένικου στρατού, αλλά «συνεργαζόμενοι», μέλη της νεοναζιστικής ομάδας Χόφμαν. Ένα διαμέρισμα πέντε δωματίων στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Σπάρτης (Πλατεία Αμερικής) ήταν το στρατηγείο των τριών πρακτόρων της CIA. Οι άλλοι ήταν διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Σύνδεσμος μεταξύ της ομάδας των τριών και των υπόλοιπων ατόμων του “ASALA” και των νεοναζί, ήταν ο Ούντο Άλμπρεχτ, φιλοπαλαιστίνιος νεοναζί! Ο Άλμπρεχτ το 1980 βρισκόταν στη Βηρυτό, όπου είχε βάλει σε κυκλοφορία αμερικανικά πλαστά δολάρια για να ενισχύσει τις τρομοκρατικές ομάδες. Έχοντας δυο διεθνή εντάλματα σύλληψης σε βάρος του κατέφυγε στην Ανατολική Γερμανία. Από τότε δεν είχε παρουσιασθεί στη Δύση. Τον βρίσκουμε την άνοιξη του 1993 στην Αθήνα για να πάρει μέρος στη δολοφονία του Γιασέρ Αραφάτ.

Σύμφωνα με μια έκθεση της CIA, η ομάδα των υποψήφιων δολοφόνων του Αραφάτ κατείχε εβδομήντα πυροκροτητές τσέχικης προέλευσης, από το εργοστάσιο Ζμπροζόβκα Βεστίν, δώδεκα χειροβομβίδες τύπου «Φ1» σοβιετικής προέλευσης, τις οποίες χρησιμοποιούσαν τα στρατεύματα του Συμφώνου της Βαρσοβίας, είκοσι δυο αυτόματα μάρκας Στάγιερ, αυστριακής προέλευσης. Ο εκτελεστικός πράκτορας της CIA Ρόμπερτ Ντρέιφους βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας και μέχρι τη νύχτα της 16ης Νοεμβρίου 1993, στο γραφείο του σταθμάρχη της CIA, στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Ο Αμερικανός πρέσβης Τόμας Νάιλς ήταν ενήμερος αναφορικά με τον τελικό σκοπό της επιχείρησης. ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΣΕΡ ΑΡΑΦΑΤ. Αν η επιχείρηση επετύγχανε, τότε η Ελλάδα θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Η oμάδα των τριών πρακτόρων της CIA εργαζόταν αδιάκοπα κάτω από την καθοδήγηση του εκτελεστικού Ρόμπερτ Ντρέιφους. Ολόκληρο το καλοκαίρι η ομάδα των δεκαοκτώ, επισκέφθηκε διάφορα λιμάνια σε νησιά, σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Πελοπόννησο, Μακεδονία και Κεντρική Ελλάδα, διάφορα αεροδρόμια, με σκοπό το σχεδιασμό καλύτερης και ασφαλούς διαφυγής στο εξωτερικό με την ολοκληρώσει της επιχείρησης.

Τελικά έφτασαν στο απρόβλεπτο: Ο Ούντο Άλμπρεχτ κατόπιν υπόδειξης του αμερικανού πρεσβευτή Τόμας Νάιλς πρόδωσε τους τρεις πράκτορες της CIA στις ελληνικές αρχές… (Τον Nαιλς είχε συμβουλέψει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζώρτζ Μπούς, «να κοιτάξει με κάθε κόστος να ματαιώσει την επιχείρηση…..» !!). Ο Aλμπρεχτ ειδοποίησε τις ελληνικές αρχές δίνοντας τα απαραίτητα στοιχεία για να κινηθούν σοβαρά για την περίπτωση, όπως: ότι δυο ένοπλοι στην οδό Μηθύμνης 57, διαθέτουν ένα μπλε φορτηγάκι μάρκας φολκσβαγκεν, με αριθμό πιν. ΥΒΒ 3917, το οποίο φερόταν καταχωρημένο στο όνομα Μ Λαγκαδινός. Ο Άλμπρεχτ πληροφόρησε επίσης τις αρχές ότι μέσα στο φορτηγάκι βρισκόταν δυο ασύρματοι, περούκες και όπλα. Γιατί βρισκόταν στην περιοχή της Πλατείας Αμερικής; Η πιο σωστά γιατί επέλεξαν το σημείο αυτό οι πράκτορες της CIA; Επειδή στην περιοχή αυτή υπάρχει αρκετό παλαιστινιακό στοιχείο και ήθελαν να παρακολουθούν τις κινήσεις τους… Ο Ντρέιφους είχε απόλυτο δίκιο, επειδή στις αρχές Νοέμβριου έφθασε εκεί –κάπου στην οδό Μηθύμνης- ο Αμπουσαλέμ, ηγετικό στέλεχος της ομάδας FPLP ! Ο Μπέν Νόουλαντ, ο τρίτος πράκτορας της CIA που διέφυγε τη σύλληψη, είχε αναλάβει να δολοφονήσει τον Αμπουσαλέμ εξοφλώντας ένα παλιό «γραμμάτιο» -λάθος του τελευταίου προς τη CIA !! Η δολοφονία θα γινόταν την ίδια μέρα και ώρα της δολοφονίας του Αραφάτ-εκεί στη διάρκεια της μάχης. Επειδή οι Παλαιστίνιοι που ήταν για την ασφάλεια του Αραφάτ, θα έδιναν τη μάχη τους ενάντιων των δολοφόνων….

Τελικά η επιχείρηση ματαιώθηκε κυρίως, χάρη στη βιασύνη των ελληνικών αρχών και την σύγχυση στην οποία περιήλθαν. Κανονικά θα έπρεπε να παρακολουθήσουν στενά τους πράκτορες -υποψήφιους δολοφόνους- να πληροφορούνταν τον τελικό τους στόχο και στην κατάλληλη στιγμή να τους συνελαμβαναν, έτσι ώστε να συγκέντρωναν και το αποδεικτικό υλικό για την μεγάλη επιχείρηση ΑΝΘΡΩΠΟΣΦΑΓΗΣ την οποία προετοίμαζαν. Οι Αμερικανοί πράκτορες μετατέθηκαν -ΔΕΝ ΑΠΕΛΑΘΗΚΑΝ– όπως ψευδώς ισχυρίστηκε η ελληνική κυβέρνηση. Ο Ρόμπερτ Ντρέιφους αναχώρησε το πρωί της 17ης Νοέμβριου 1993 για την τότε Δ. Γερμανία και όλα πήραν το δρόμο της προκατασκευασμένης λησμονιάς. Για να αποτινάξει από πάνω του τις οποίες τυχόν υποψίες, ο πρεσβευτής Ναιλς κατέδωσε μυστικό συνεργάτη του, τον Ούντο Άλμπρεχτ, στο διευθυντη συγκαλυμμένων επιχειρήσεων της CIA στα κεντρικά. Ο διευθυντής διέταξε τον Ντρέιφους να προβεί στην «τελική θεραπεία» (ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ) ΤΟΥ ΑΛΜΠΡΕΧΤ. ΣΤΙΣ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΑΑΤ ΧΟΛ.

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ)

ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΔΩ: http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9592.html

No comments :

Post a Comment