03/03/2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΟΤΑΜ

Η Τουρκία μπορεί να απέσυρε την προκλητικότατη ΝΟΤΑΜ με την οποία χώριζε στα δύο το Αιγαίο και αξίωνε να δημιουργηθεί ένα πεδίο βολής στην «καρδιά» του Αρχιπελάγους παραβιάζοντας κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και κάθε ελληνικό κυριαρχικό δικαίωμα, αλλά διατηρεί σε ισχύ δύο ΝΟΤΑΜ σύμφωνα με τις οποίες έχει δεσμεύσει σε διεθνή χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο αλλά εντός του FIR Αθηνών δύο περιοχές για αεροναυτικές ασκήσεις. Η μία περικλείει μεγάλες περιοχές στο βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο τμήμα Αγίου Όρους, Θάσου, Σαμοθράκης και Λήμνου και η άλλη την προσφιλή της περιοχή νότια της Ρόδου και μέχρι το Καστελόριζο. Να σημειωθεί επίσης πως η Άγκυρα μπορεί να απέσυρε τη ΝΟΤΑΜ που προκάλεσε «διπλωματικό πυρετό» στην Αθήνα, αλλά δεν απέσυρε την NAVTEX 201/15 που την συνόδευε και βάσει αυτής έχει δεσμεύσει μεταξύ Σκύρου και Λήμνου, σε διεθνή ύδατα του Αιγαίου, μία περιοχή για ασκήσεις.  Έχει φροντίσει λοιπόν η Τουρκία να διατηρεί ταυτόχρονα ανοιχτά τρία σημεία στα οποία μπορεί να στείλει είτε πλοία της είτε μαχητικά της και να στήσει τεχνητή ένταση στο Αιγαίο ανά πάσα στιγμή.


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "ΙΣΧΥΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ 3/5/12: ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ "ΙΣΧΥΣ" ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΡΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΕΚΕΙ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΟΖ, ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΙ ΑΛΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΩΣ ΑΟΖ. ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΗΜΝΟΥ ΘΑΣΟΥ), ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΙΒΥΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ (ΓΑΥΔΟΣ-ΓΑΥΔΟΠΟΥΛΑ), ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΚΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΠΟΝΤΙΖΕΙ ΤΩΡΑ 3/3/2015 ΚΑΛΩΔΙΑ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ, ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!! ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

No comments :

Post a Comment