16/12/2013

Ε.ΔΗ.Κ: Κεντρικές θέσεις και προτάσεις του εθνικοκοινωνικού προγράμματος

Στο εθνικό θέμα της Κύπρου υποστηρίζουμε την εφαρμογή απελευθερωτικής στρατηγικής που θα εδράζεται στις αρχές της αυτοδιάθεσης, της ανάκτησης της κατεχόμενης γης μας (επέκτασης της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στην κατεχόμενη επικράτεια της) και στην πραγματική λαϊκή δημοκρατία που αναδεικνύεται από την ισότητα μεταξύ των πολιτών πέραν κάθε διαχωρισμού γλωσσικού ή θρησκευτικού όπως μας επέβαλε το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης. Στα πλαίσια της απελευθερωτικής στρατηγικής απαιτούμε την στρατιωτική ένωση με την Ελλάδα και την διακοπή των ενδοτικών συνομιλιών.

Στο θέμα της εθνικής μας ταυτότητος και της παιδείας απαιτούμε την επανελλήνιση του λαού μας δηλαδή την επιστροφή στις ρίζες μας που είναι η αρχαία Ελλάδα και ο πολιτισμός της. Στα πλαίσια της επανελλήνισης υποστηρίζουμε την ανεξιθρησκεία, τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας και την αναγνώριση της ελληνικής θρησκείας με απόδοση όλων των δικαιωμάτων της.

Στο πολιτειακό ζήτημα τασσόμαστε κατά της δικτατορίας των κομμάτων ή κομματικών συμμοριών και προτείνουμε ένα λαϊκό πολίτευμα όπου η εξουσία θα παράγεται και διαφυλάσσεται από το λαό , από τις τοπικές και παραγωγικές του ενώσεις, πάνω στην αρχή της λαϊκής συνέλευσης και της πυραμιδωτής ανακλητής αντιπροσώπευσης. (Σχετική μελέτη επί του θέματος θα ανακοινωθεί σύντομα).

Σχετικά με το οικονομικό σύστημα τασσόμαστε κατά του καπιταλιστικού ληστρικού τραπεζικού συστήματος που παραδίδει την εθνική οικονομία στις ορέξεις των τραπεζιτών και της ιδιωτικής κερδοσκοπικής μανίας. Υποστηρίζουμε την θέσμιση κρατικής τράπεζας που θα στηρίζει την παραγωγή χωρίς τοκογλυφικές επιβαρύνσεις στα πλαίσια ενός κοινωνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού που είναι αλληλένδετος με την λαϊκή κυριαρχία. Ως εκ τούτου απαιτούμε επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και νομισματική κυριαρχία. Υποστηρίζουμε επίσης την συρρίκνωση του κρατικού τομέα και του δημοσιοϋπαλληλικού προς ενδυνάμωση του λαϊκού κοινωνικού τομέα. Γεγονός που θα επιτρέψει την ελάττωση της φορολογίας και την αλλαγή του φορολογικού συστήματος επί των πραγματικών εισοδημάτων και του πόθεν έσχες.

Στις διεθνείς σχέσεις προτείνουμε την μη συμμετοχή σε διάφορες ενώσεις που ελαττώνουν την εθνική μας κυριαρχία. Οι σχέσεις μας με τα άλλα κράτη θα πρέπει να εδράζονται στην αρχή της αμοιβαιότητος μεταξύ ελευθέρων και κυρίαρχων κρατών, αυστηρά συμφεροντολογικής αντίληψης και διάρκειας. Συνεπώς δεν ανήκουμε ούτε στη Δύση ούτε στην Ανατολή .

Στο θέμα της εισβολής λαθρομεταναστών στον εθνικό μας χώρο (Ελλάδα και Κύπρος) προτείνουμε αυστηρές ποινές σε όσους δίνουν εργασία και στέγη σε αυτούς, (όπως δήμευση περιουσιών, έγκλειστη κοινωνική εργασία και ισόβια εξορία. Τις ίδιες ποινές προτείνουμε και για κάθε μορφή διαφθοράς). Προτείνουμε παράλληλα την προγραμματισμένη εκδίωξη τους. Στηρίζουμε επίσης την εργασία των Ελλήνων έναντι των κοινοτικών μεταναστών για όσο καιρό θα υπόκειται η πατρίδα μας στους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οποία ζητούμε την έξοδο μας.

Πάνω σε αυτές τις κεντρικές θέσεις αναπτύσσεται πληθώρα προτάσεων που μπορεί να τις βρεί ο αναγνώστης στις ανακοινλώσεις του κόμματος στην ιστοσελίδα του ΕΔΗΚ: edikcyprus.blogspot.com

Τομέας ιδεολογικού πολέμου, Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

No comments :

Post a Comment