16.9.13

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ..ΜΠΥΡΕΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ

- Γιατί τα συστατικά δεν αναφέρονται στην ετικέτα;
- Ποιες μάρκες μπορούμε να εμπιστευθούμε;
- Ποιες μάρκες προσπαθούν να μας δηλητηριάσουν σιγά-σιγά με φθηνά και επιβλαβή συστατικά;
Όλες αυτές οι ερωτήσεις περνούν από το κεφάλι μου με ταχύτητα αστραπής. Έτσι, πριν από ένα χρόνο, άρχισα την έρευνα για το τι κρύβεται πραγματικά σε μπίρες και μετά από έρευνα σε αρκετές εταιρείες μπίρας, διαβάζοντας βιβλία για την επιστήμη των τροφίμων, και μιλώντας με τους ειδικούς, οι πληροφορίες που ανακάλυψα ήταν εντελώς σοκαριστικές. Το βλέπω κάθε φορά. Κάποιος που τρώει βιολογικά και κάνει τις σωστές επιλογές στο μανάβικο, είναι σε φόρμα και ζει έναν εξαιρετικά υγιή τρόπο ζωής, αλλά αφ' ετέρου πίνει μπύρα. Eίναι ΛΑΘΟΣ. Η μπύρα, κυρίως οι αμερικανικές μπύρες, γίνονται με όλα τα είδη των συστατικών πέρα ​​από τα βασικά του λυκίσκου, βύνης και μαγιάς. Υπάρχουν πολλά άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται για να σταθεροποιήσουν, να διατηρήσουν, και να ενισχυθεί το χρώμα και η γεύση της μπύρας. Όταν πίνετε μπίρα, υπάρχει σχεδόν 100% πιθανότητα ότι δεν ξέρετε τι πίνετε (εκτός αν ρώτησετε τις εταιρείες μπίρας, όπως έκανα). Τα συστατικά στη μπύρα δεν απαιτείται από το νόμο να αναγράφονται οπουδήποτε στην ετικέτα και οι κατασκευαστές δεν έχουν νομική υποχρέωση να αποκαλύψουν τα συστατικά. Για την κανονική μπύρα, τα επίπεδα θερμίδων και αλκοόλ τοις εκατό είναι προαιρετικά και για την ελαφρών θερμιδων μπύρα είναι υποχρεωτικά, αλλά τα επίπεδα αλκοόλ είναι προαιρετικά.

Η Michele Simon, μια δικηγόρος για τη δημόσια υγεία, και συγγραφέας του όρεξη για το κέρδος , και πρόεδρος της Πολιτικής ποτού και φαγητού, μου είπε το λόγο ότι οι εταιρείες μπίρας δεν αποκαλύπτουν τα συστατικά: Δεν χρειάζεται. "Η αναγραφή των συστατικών των προϊόντων διατροφής και μη αλκοολούχων ποτών απαιτείται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Αλλά ένα σύνολο απο άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες ρυθμίζουν τη μπύρα, και οχι πολύ καλά. Το Υπουργείο Οικονομικών - οι ίδιοι που συλλέγουν τους φόρους σας - επιβλέπουν τα αλκοολούχα ποτά. Αυτό εξηγεί ίσως γιατί ξέρουμε περισσότερα για το τι είναι σε ένα κουτάκι κόκα κόλα από ένα κουτάκι Bud. Μπορείτε επίσης να ευχαριστήσετε τη βιομηχανία οινοπνεύματος, η οποία πίεσε για χρόνια έναντι των προσπαθειών της να απαιτεί την αναγραφή των συστατικών. " Σκέφτηκα εάν οι εταιρείες μπίρας δεν πρέπει να μας πούν τον ακριβή κατάλογο των συστατικών, και έπρεπε να το ερευνήσω αυτό για τον εαυτό μου και τους υπέβαλα εύστοχες ερωτήσεις μέχρι που πήρα την αλήθεια. Πρώτα απ 'όλα, ήμουν σε θέση να πάρω μια λίστα αναφοράς με τα "νόμιμα" πρόσθετα που επιτρέπονται στην μπύρα από το βιβλίο "Χημικά πρόσθετα στη μπύρα" από το Κέντρο Επιστήμης και Δημόσιου ενδιαφέροντος. Η λίστα μου επέτρεψε να κάνω συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με κάθε μπύρα που διερευνώνται.

Για παράδειγμα η μπύρα που πωλείται στην Αμερική περιέχει πολλά από τα ακόλουθα συστατικά:
- Το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG). (Tο αλκοόλ είναι εθιστικό ήδη με κάποιους ανθρώπους, αλλά με MSG; Ιερός καπνός).
- Προπυλενογλυκόλη (ένα συστατικό που βρίσκεται στα αντιψυκτικά)
- Ασβέστιο δινάτριο ΕϋΤΑ (που αποτελείται από φορμαλδεΰδη, cayanide νάτριο και αιθυλενοδιαμίνη)
- Πολλοί διαφορετικοί τύποι απο θειώδη και αντι-μικροβιακά συντηρητικά (που συνδέονται με αλλεργίες και άσθμα)
- Φυσικές γεύσεις (μπορεί να προέλθουν από οτιδήποτε φυσικό συμπεριλαμβανομένου ενός πρωκτικού αδένα απο κάστορες)
- Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης. (Σάκχαρα-δεξτρόζη, το σιρόπι καλαμποκιού)
- Καραμέλα χρωματισμός (κλάση ΙΙΙ ή IV γίνεται από αμμωνία και ταξινομείται ως καρκινογόνος)
- FD & C Blue 1 (που αποτελείται από το πετρέλαιο και συνδέονται με αλλεργίες, άσθμα και υπερκινητικότητα)
- FD & C Red 40 (Κατασκευασμένο από το πετρέλαιο, που συνδέεται με αλλεργίες, άσθμα και υπερκινητικότητα)
- FD & C Yellow 5 (Κατασκευασμένο από το πετρέλαιο και συνδέονται με αλλεργίες, άσθμα και υπερκινητικότητα)
- Βαφές με βάση τα έντομα: καρμίνιο που προέρχεται από τα έντομα κωχενιλλών για να χρωματίσει την μπύρα τους.
- Διαυγαστήρες με βάση τα ζώα: ευρήματα που περιλαμβάνουν isinglass (αποξηραμένα ψάρια της ουροδόχου κύστης), ζελατίνη (από το δέρμα, συνδετικό ιστό και τα οστά), και την καζεΐνη (που βρίσκεται στο γάλα)
- Ελεγχος αφρού: Χρησιμοποιείται για την επικεφαλής διατήρηση (Μονοστεατική γλυκερίνη και πεψίνη είναι τόσο δυνητικά και προέρχονται από ζώα)
- BPA (δισφαινόλη Α είναι ένα συστατικό σε πολλά εσωτερικά του κουτιού που μπορεί να καταλήξουν στη μπύρα.
- Η BPA μπορεί να μιμηθεί το θηλυκό οιστρογόνο ορμονών και να επηρεάσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, καθώς και άλλες λειτουργίες των οργάνων.)
- Καραγενίνη (που συνδέεται με φλεγμονή του πεπτικού συστήματος, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και θεωρείται καρκινογόνος ουσιά σε ορισμένες περιπτώσεις)

ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΟΧΡΩΜΑ
Η μπύρα Newcastle, ένα εμπορικό σήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, ομολόγησε αυτό που νομίζαμε ως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσθετα τροφίμων. Το ψημένο κριθάρι είναι συνήθως αυτό που δίνει στη μπύρα χρυσό ή βαθύ καφέ χρώμα, όμως σε αυτή την περίπτωση, Η μπύρα Newcastle είναι επίσης χρωματισμένη τεχνητά με χρώμα καραμέλας. Αυτό το καραμελόχρωμα κατασκευάζεται με τη θέρμανση της αμμωνίας και άλας υπό υψηλή πίεση, το οποίο δημιουργεί καρκινογόνες ενώσεις. Εάν οι εταιρείες μπίρας απαιτούνταν από το νόμο να αναφέρουν τη λίστα με τα συστατικά, η Newcastle θα πρέπει πιθανότατα να έχει προειδοποιητικό σήμα για καρκίνο σύμφωνα με το δίκαιο της Καλιφόρνια, επειδή είναι καρκινογόνος και έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί όγκους στο ήπαρ, όγκους του πνεύμονα, του θυρεοειδούς και όγκους σε αρουραίους και ποντίκια.

ΓενετικάΤροποποιημένοΟργανισμοί(ΓΤΟ)
Πολλές από τις μπύρες που ρώτησα περιείχαν ένα ή περισσότερα ΓΤΟ συστατικά.
- Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (δεν είναι σε θέση να παράσχει υπεύθυνη δήλωση απόδειξης για μη-ΓΤΟ)
- Σιρόπι καλαμποκιού (Miller Light, Coors, Corona, Fosters, Pabst Blue Ribbon, Red Stripe)
- Δεξτρόζη (Budweiser, Bud Light, Busch Light, Michelob Ultra)
- Καλαμπόκι (Red Stripe, Miller Coors Brand, η Anheuser-Busch Brands)
Οι περισσότερες μπύρες που παρασκευάζονται εμπορικά γίνονται με ΓΤΟ καλαμπόκι από κριθάρι. Πολλές από τις εταιρείες που ήρθα σε επαφή απέφυγαν την ερώτηση για ΓΤΟ - όμως ο Miller Coors είχε μια πολύ ειλικρινή απάντηση. Δήλωσε ότι, "το σιρόπι καλαμποκιού δίνει στη μπύρα ηπιότερη και ελαφρύτερο σώμα γεύσης» και «τα σιρόπια καλαμποκιού μπορεί να προέρχονται από ένα μείγμα καλαμποκιού (συμβατικών και βιοτεχνολογίας.)», Παραδέχθηκε τη χρήση των ΓΤΟ. Η Pabst Blue Ribbon (εμπορικό σήμα μπίρας) απάντησε λέγοντας ότι το σιρόπι καλαμποκιού τους ήταν "ειδικό" και "από υδατάνθρακες και μερικά απλά σάκχαρα, όπως η δεξτρόζη και η μαλτόζη. Τα σάκχαρα που έχουν υποστεί ζύμωση σε αλκοόλη και CO2, και οι υδατάνθρακες, τόσο από το σιρόπι καλαμποκιού και η βύνη, παραμένουν στις μπύρες, όπως η γεύση, το χρώμα και τα συστατικά του σώματος." Η δεξτρόζη και η μαλτόζη είναι πιθανό να προέρχονται από μια ποικιλία ουσιών που είναι γλυκές, αλλά πιθανόν προέρχονται από ΓΤΟ καλαμπόκι, διότι είναι εξαιρετικά φθηνό για μια εταιρεία να χρησιμοποιήσει καλαμπόκι αντί των φρούτων ή άλλων μη-ΓΤΟ πηγών. Με τη φτηνή μπύρα - δεν παίρνεται απλά μια φτηνή μπύρα, παίρνετε το χειρότερο από τα χειρότερα. Ακριβώς όπως και με τα φθηνά fast food -εάν δεν επενδύετε στην μπύρα σας– θα πίνετε ένα προϊόν χαμηλότερης ποιότητας όπως η Pabst Blue Ribbon που γίνεται από ΓΤΟ καλαμπόκι και σιρόπι καλαμποκιού. Το 2007, η Greenpeace βρήκε μη εγκεκριμένο ΓΤΟ και πειραματική ποικιλία ρυζιού στην Anheuser-Busch (Budweiser, Bud Light) μπύρα.

ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗΣ ΚΑΙ ΚΥΣΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ
Μιλώντας για την εμπιστοσύνη των εταιρειών, πάρτε ένα παράδειγμα, Η μπύρα Guinness δεν είναι πλέον ιδιοκτησία της Ιρλανδίας, και τώρα ανήκουν σε μεγάλο όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων μπύρας που ονομάζεται Diageo και κατασκευάζονται σε πάνω από 50 διαφορετικές χώρες. Ηρθε η ώρα να σταματήσει επειδή χρησιμοποιούν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης στη μπύρα τους. Όμως, η μπύρα Guinness περιέχει επίσης isinglass η ζελατίνη-όπως ουσία που παράγεται από την νηκτική κύστη των ψαριών. Αυτό το συστατικό βοηθά στην αφαίρεση οποιασδήποτε "θολούρα", στερεά, ή υποπροϊόντα μαγιάς από τη μπύρα. Μμμμμ ... κύστη ψαριών ακούγεται νόστιμο, θέλετε; Το ύπουλο πράγμα της εν λόγω εταιρείας ή όπως και πολλές από τις εταιρείες που αναφέρονται εδώ σήμερα είναι να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση χρησιμοποιώντας τα καλύτερα συστατικά, όταν στην πραγματικότητα αυτό που θα σας πούν δημοσίως στις ιστοσελίδες τους είναι μια πλήρης φάρσα. Στην μπύρα Guinness σε συχνές Ερωτήσεις - έχουν μια ερώτηση που αναφέρει: «Ποια είναι τα βασικά συστατικά της Guinness" και η απάντηση δεν αποκαλύπτει ολόκληρη την εικόνα - αναφέρει μόνο «τα βασικά συστατικά μας - ψήνεται, βύνη κριθαριού, λυκίσκος , μαγιά και νερό. Αυτό είναι παραφροσύνη.

ΟΠΟΤΕ ΠΟΙΕΣ ΜΠΥΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΑ;
Αν σας αρέσει περιστασιακά η μπύρα και επιθυμείτε να διατηρήσετε ενα υγιή τρόπο ζωής, είναι ιδανικό να επιλέξετε μια χωρίς ΓΤΟ και πρόσθετα. Δυστυχώς, οι περισσότερες από τις μπύρες χρησιμοποιούν πρόσθετα, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν μερικές που δεν το κάνουν. Για παράδειγμα, η ζυθοποιία Sierra Nevada Heineken και Amstel
- (31.7 Ενημέρωση: Έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι η Heinken των ΗΠΑ έχουν αλλάξει τον τύπο τους για τη χρήση ΓΤΟ - κάλεσα τη γραμμη εξυπηρέτησης πελατών για να επιβεβαιώσω και ζήτησα τον κατάλογο των συστατικών - ο άνθρωπος μου είπε "νερό, μαγιά, βύνη κριθαριού και λυκίσκος» - στη συνέχεια ρώτησα αν η μπύρα τους περιείχε γενετικά τροποποιημένα υλικά και επιβεβαίωσαν πως «ΝΑΙ», αλλά δεν μου μου είπε ποιά συστατικά. Άλλαξαν πρόσφατα τον τύπο τους μετά την αρχική έρευνα μου που ξεκίνησε στα τέλη του 2012.)
- (8/1 Ενημέρωση: Η Heineken είπε σε μένα προσωπικά ότι το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών έκανε έναλάθος στην αφήγηση της μπύρα τους κι οτι έχει ΓΤΟ. Η Heinken και Amstel Light δεν περιέχουν ΓΤΟ - ζητούν συγγνώμη για τη σύγχυση), φαίνεται να είναι αρκετά καθαρό (αλλά αυτές οι εταιρείες ακόμα δεν αποκαλύπτουν την πλήρη λίστα των συστατικών σε μένα. Έκαναν όμως δήλωση οτι δεν χρησιμοποιούν ΓΤΟ σπόρους χωρίς τεχνητά συστατικά.., σταθεροποιητές ή συντηρητικά).

Τελικά - αν αποφασίσετε να πιείτε μπίρα, θα είναι σίγουρα με δική σας ευθύνη για πολλούς λόγους όπως τα συστατικά που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αυτές. Το βασικό σημείο που πρέπει να θυμάστε είναι - αν θέλετε να πιείτε μπύρα και θέλετε να είστε υγιής, να πίνετε σπάνια και να κάνετε ενα κουίζ στις εταιρείες μπίρας για την αλήθεια. Βρείτε μια μπύρα που μπορείτε να εμπιστευθείτε και κολλήστε με αυτή.
Εδώ είναι μερικές σημαντικές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στην αγαπημένη σας εταιρία μπύρας:
- Ποια είναι τα συστατικά της μπύρας σας; (όλα αυτά από την αρχή μέχρι το τέλος)
- Είναι κάποιο από τα συστατικά σας ΓΤΟ;
- Χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε σόγια, καλαμπόκι, ή συστατικά επεξεργασίας ρυζιού; (Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν: δεξτρόζη, σιρόπι καλαμποκιού, κ.λπ.)
- Μήπως μπορείτε να προσθέσετε φυσικά, τεχνητά αρώματα ή χρώματα στην μπύρα; (Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν: κίτρινο # 5, καραμέλα χρώμα, κόκκινο # 40, MSG, φυσικές γεύσεις)
- Υπάρχουν πρόσθετα συντηρητικά, σταθεροποιητές και/ή απο παράγοντες που προστίθενται στην μπύρα σας κατά την επεξεργασία; (Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν: προπυλενογλυκόλη, ασβέστιο δινάτριο EDTA, οτιδήποτε τελειώνει σε "θειώδες", όπως μεταδιθειώδες νάτριο, Heptylparaben, η isinglass)
Αυτά τα συστατικά δεν είναι αστεία. Πρέπει να ενημερώσετε και να προστατεύσετε ο ένας τον άλλο από αυτές τις βιομηχανικές χημικές ουσίες, που έχουν δοκιμαστεί και είναι δυνητικά επιβλαβή συστατικά.

Η αθέατη γνώση βρήκε και μετέφρασε αυτο το άρθρο απο το foodbabe.com

5 comments :

xristosxxx7 said...

γεια σας ειμαι ζυθοποιος αυτο εινα ιτο επαγγελμα μου.ηθελα να τονισω ενα σωρο ανακριβειες που υπαρχουν στο συγκεκριμενο αρθρο.1)δεξτροζη παραγεται φυσιλογικα κατα τη πολτοποιηση.2)τα msg ασβεστιο δινατριο κ θειωδη χρησιμοποιουνται κ στην οινοποια σε ελληνικους αμπελωνες μαλιστα.οι ποσοτητες τους ειναι μικρες τοσο μικρες που ειναι ανεθλαβεις για τον ανθρωπο.κ το πιο σημαντικο...το χρωμα της μπυρας οφειλεται καθαρα στο ειδος βυνης που χρησιμοποιειται κ οχι στο καραμελοχρωμα.το καραμελοχρωμα εχει καταργηθει εδω κ χρονια σαν μεθοδος.εοισης ολες αυτες οι ζυθοποιιες ελεγχονται απο ενα σωρο οργανισμους.το αρθρο ειναι επιεικως απαραδεκτο.να ειστε σιγουροι πριν ανεβασετε οτιδηποτε .

Anonymous said...

ΕΑΝ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΞΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ. ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ "ΙΣΧΥΣ" ΑΠΟΚΟΜΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:

- ΠΡΕΠΕΙ ή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ;;;

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΧΤΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ;;; ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;;; Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ..."ενα σωρο οργανισμοί" ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΓΙΑ Γ.Τ.Π.

ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ, ΩΣ ΖΥΘΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ;;; ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ή ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΕΔΩ ΣΤΟ "ΙΣΧΥΣ" ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΖΥΘΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΑΖΕΣΤΕ/ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΤΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ. (ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΗΣ).

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΣΑΣ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΑΣ.

Υ.Γ: ΚΑΡΑΜΕΛΟΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΟΝΟΝ Η μπύρα Newcastle. ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ;; ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ;;; ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΖΥΘΠΟΠΟΙΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙΝΟΠΟΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΥΘΟΠΟΙΕΙΑ

xristosxxx7 said...

μια απλη παρατηρηση εκανα κ ειπα για το δικο σασ καλο να ειστε σιγουροι πριν ανεβασετε κατι στο blog σας.επισης καθε ζυθοποια εχει μυστικα στις συνταγες της οπως η κοκα κολα..αλλιως ο οποιοσδηποτε θα εβγαζε τη ιδια μπυρα με τα ιδια ποιοτικα η μη χαρακτηριστικα αρα δεν θα ειχε νοημα το επαγγελμα μου.για παραδειγμα στα οινοποια χρησιμοποιειται θειωδης ανυδριτης το οποια συνηθως γραφεται στις ετικετες.σε πολυ μικρο ποσοστο για να αποφευχθουν πιθανες μολυνσεις που ενας οινοποιος χωρις γνωση μπορει να την πατησει.αν πιω εγω η εσεις 2 λιτρα θειωδη ανυδριτη ε δεν ειναι κ οτι καλυτερο.μια απλη κριτικη εκανα.δεν τη δεχεστε μαλλον.οκ λοιπον η δημοσιογραφος τα ξερει ολα κ ως συνηθως ολοι οι δημοσιογραφοι δεν ειναι υπερβολικοι δεν γουσταρουν την καταστροφολογια γενικα δεν τρομοκρατουν τον κοσμο απο το πιο απλο ως το πιο σοβαρο θεμα...α μακαρι να εργαζομουν στη newcastle αλλα διστυχως οχι.τουλαχιστον εγω δεν ημουν ειρωνικος οπως εσεις αφου δεν δεχεστε μια παρατηρηση απο εναν ειδικο τα στοιχεια μου οποτε θελετε σας τα δινω....γραψτε οτι θελετε...αν η γη γραπσει καποιος ειναι τετραγωνη γραψτε το κ υοθετηστε το κιολας.ευχαριστω κ δεν μπηκα για να δημιουργησω αντιπαραθεσεις αλλα γι να συμβουλευσω.αφου δεν δεχεστε πιθανον να εχετε γνωσεις κ εσεις ο ιδιος στο θεμα σας αφηνω στο σκοταδι σας...

xristosxxx7 said...

απο οτι βλεπω δε νδεχεστε κριτικη...πιστεψτε λοιπον την δημοσιογραφο γιατι ως συνηθως οι δημοσιογραφοι δεν ειναι υπερβολικοι καταστροφολογοι κ λενε τα πραγματα ως εχουν.επισης δε νειρωνευτηκα οπως εσεις εκραξα την δημοσιογραφο οχι εσας κ ειπα να ειστε πιο προσεχτικοι με το τι ανεβαζετε.αλλα δε νθελετε συμβουλες.οκ η γη εινα ιτετραγωνη δημοσιευστε το κ αυτο το εγραψε δημοσιογραφος στο διαδικτυο.εγκυρο κ αυτο.την μπυρα στην εταιρεια που εργαζομαι την φτιαχνω ο ιδιος.η μαγια η βυνη κ ο λυκισκος εινα ιελεγμενα γιατι ξερετε εχουμε κ ποιοτικο ελεγχο.μακαρι να εργαζομουν στη newcastle παντως.επισης εδωσα συμβουλη...δεν θελετε εμπιστευτειτε το καθε δημοσιογραφο λοιπον...ευχαριστω για τον χρονο σας.μαλιστα ειχα τη ν καλη διαθεση να σας δωσω τα στοιχεια μου κ του διυθυντη παραγωγης για μια ενημερωση οταν του ανεφερα το αρθρο...αλλα σας αφηνω στοσκοταδι σας.τελος μια μπυρα δνε πρεπει να γραφε ιτην συνταγη της γιατ ιαλλιως οποιοσδηποτε μπορει να παραγει την ιδια μπυρα.αρα ποιος ο λογος να υπαρχουν ζυθοποιεια.?κατι αναλογο με την κοκα κολα για να σας βαλω στο νοημα.αλλα τι σας εξηγω η δημοσιογραφος τα λεει καλυτερα..ξερει αυτη το χει σπουδασει.α κ κατι ακομα εκει που δουλευω στα 10 χρονια εμπειριας εινα ιη τριτη μου δουλεια.σε 3 ζυθοποιιες δε νγινονται αυτα που λεει το αρθρο.αλλ α τι σημασια εχει?κ να χουμε γνωμη να την βαλουμε εκει που ξερουμε σωστα?καλο θα ηταν αφου δεν σηκωνετε κουβεβτες να απενοργοποιησετε τα σχολια...οτι πειτε ειναι νομος....ευχαριστω ...τωρα θα πιω 10 newcastle me καραμελοχρωμα κ κακες ουσιες

Anonymous said...

ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
- ΠΡΕΠΕΙ ή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ (ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ) ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΥΤΑ;;;

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΟ Η "ΣΥΝΤΑΓΗ" ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΣΥΝΤΑΓΗ, ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΘΕΜΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΙ ΑΝΑΜΕΙΞΗΣ ΑΥΤΩΝ.

ΟΥΤΕ ΕΙΡΩΝΕΣ ΟΥΤΕ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ. Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ (ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ) ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

ΕΙΡΩΝ ΚΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΙΟΛΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΤΕ ΤΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΥΣ.

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ.

ΥΓ: ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΜΗΝ ΦΕΡΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΥΤΗ ΕΥΚΟΛΩΣ ΤΕΚΜΑΙΡΕΤΑΙ ή/και ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.