06/06/2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ «Να μπει veto στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ»

Nα τεθεί βέτο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ από την στιγμή που συνεχίζει τις προκλήσεις σε βάρος της Κύπρου, όπως αυτή που προχώρησε χθες τα ξημερώματα όταν δύο τουρκικά πολεμικά κύκλωσαν τον στολίσκο των σκαφών που έκαναν σεισμογραφικές έρευνες. Αυτό ζήτησε ο επικεφαλής της "Συμμαχίας Πολιτών" στην Κύπρο Γιώργος Λιλλήκας. Πρόκειται για μία θέση που ουδείς άλλος σε Λευκωσία και Αθήνα διατύπωσε μέχρι στιγμής. (η εμμονή στο δόγμα ''μην ενοχλείτε την Τουρκία'' συνεχίζεται...). Ο Γ. Λιλλήκας ζητά καθολική καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και -ουσιαστικά- αλλαγή πλεύσης. Η πλήρης δήλωση του Κύπριου πολιτικού και αρχηγού της ''Συμμαχίας Πολιτών'': «Καταδικάζουμε τις χθεσινές τουρκικές προκλήσεις που στόχο έχουν την παρεμπόδιση των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία. Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να καταγγείλει τις τουρκικές προκλήσεις, τόσο προς τα Ηνωμένα Έθνη όσο και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εταίρους μας.

Με αυτά τα δεδομένα, τυχόν συναίνεση της κυβέρνησης για άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας για την περιφερειακή πολιτική, εντός Ιουνίου, θα αποτελέσει επιβράβευση της τουρκικής προκλητικότητας και ένδειξη αδυναμίας της κυπριακής κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Καλούμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη να ασκήσει το δικαίωμα το veto που διαθέτει, για να στείλει σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι ενόσω αμφισβητούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας θα μείνει σε αναστολή. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό σε προπώληση μέρους του φυσικού αερίου, με στόχο τον απεγκλωβισμό μας από το μνημόνιο της οικονομικής ύφεσης και οικονομικής δυστυχίας». Ο κύκλος ομιλιών με θέμα ''Το μνημονιακό μέλλον της Κύπρου'' συνεχίστηκε με ομιλίες των Γιώργου Λιλλήκα, Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου και Ανδρέα Αγγελίδη στην Λάρνακα, ενώ σήμερα συνεχίζεται στη Λευκωσία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ... Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΩΡΑ Ο ΛΙΛΛΗΚΑΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ;;; ΑΡΑΓΕ ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕ;;; ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΜΕ

No comments :

Post a Comment