27/06/2013

Η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ τον Ιανουάριο

- Η προκήρυξη αναρτήθηκε στον διαδικτυακό βόθρο indymedia. (pdf) Eπιχείρησαν να πλήξουν τα γραφεία του κόμματος με ρουκέτα, χρησιμοποιώντας ρουκετοβόλο τύπου RPG, αλλά δεν το πέτυχαν «λόγω αστοχίας υλικού του υπό εκτόξευση βλήματος», γι΄ αυτό στην συνέχεια πυροβόλησαν με καλάσνικοφ το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
- Yιοθετεί την προπαγάνδα των δύο άκρων της κυβέρνησης: «Παρόλη τη διαμετρικά αντίθετη ιδεολογική τους φόρτιση Συριζα και Χρυσή Αυγή λειτούργησαν αποφασιστικά προς αυτήν την κατεύθυνση: αποτέλεσαν σημαντικές βαλβίδες αποσυμπίεσης της κοινωνικής διαμαρτυρίας. Από τη μια λοιπόν ο Σύριζα…  Και από την άλλη η Χ.Α. …», σελ. 15 και 16 Στη μακροσκελή προκήρυξη γίνεται εκτενής ανάλυση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα και διεθνώς, στην Χρυσή Αυγή, αλλά και κριτική στην αριστερά.
- Για την Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι είναι πολλαπλά πριμοδοτούμενη από τη δεξιά μετατόπιση του αστικού πολιτικού φάσματος.
- Για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σεβόμενος την υπογραφή του στην συνθήκη του Μάαστριχ, θα παραδίδει τα διαπιστευτήρια της υποταγής του στην Ε.Ε.», 
- Για το ΚΚΕ οτι «θα υποστείλει ακόμα και αυτόν τον προσχηματικό αντιιμπεριαλισμό του, υιοθετώντας την άκρως οπορτουνιστική και ιστορικά ξοφλημένη θέση περί αλληλεξάρτησης».
- Από την κριτική της οργάνωσης δεν ξεφεύγει και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, χαρακτηρίζοντας τον πολιτικό σχηματισμό ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως «αλήστου μνήμης».
- Τέλος απειλεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα.

No comments :

Post a Comment