02/06/2013

ABC Australia: "Στόχος είναι η Ελλάδα και ο ενεργειακός της πλούτος" - Βολές κατά Ερντογάν από την Κυβέρνηση Άσαντ - Το CNN Turk μεταδίδει …μαθήματα μαγειρικής! - 90 διαδηλώσεις σε 48 πόλεις - Έκοψαν την πρόσβαση σε Facebook και Twitter

...απάντησε ο Ντέιβιντ Κοβάλσκι, απεσταλμένος του ABC Australia στη Κων/πολη, σε ερώτηση της Αλισον Μαδερς, κεντρικής παρουσιάστριας του δελτίου ειδήσεων του σταθμού! Αναλυτικά, το ρεπορτάζ του Κοβάλσκι έχει ως εξής:

"Απο πολλά μέτρα μακρυά μυρίζει οτι το σκηνικό που λάμβάνει χώρα απο προχτές το βράδυ, μυρίζει προβοκάτσια του Στρατού προς τη κυβέρνηση Ερτογάν! Πηγές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, αναφέρουν οτι οι λόγοι που έχει στηθεί αυτό το σκηνικό, είναι να αναγκάσουν σε παραίτηση τη κυβέρνηση οι στρατιωτικοί, για να μπορέσουν έτσι να επανακτήσουν τον έλεγχο της χώρας, να αναδείξουν δικούς τους ανθρώπους στα κυβερνητικά πόστα και να βρούν την αφορμή που επιθυμούν, ούτως ώστε να επιτεθούν άμεσα και γρήγορα στην Ελλάδα, με σκοπό να αλλάξουν το στάτους στο Αιγαίο και να ελέγξουν τον ενεργειακό της πλούτο!Είναι γνωστό οτι οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα κατά τη διακυβέρνηση της χώρας απο τον ισλαμιστή Ερτογάν. Τον θεωρούν άμεσα υπέυθυνο για την απώλεια του ελέγχου της χώρας και παραβάτη της παρακαταθήκης του Κεμάλ Ατατούρκ, που θέτει ως εγγυητή τον Στρατό για το πολίτευμα της χώρας και την εξωτερική της πολιτική. Είναι επίσης γνωστό σε όλο το πολιτικό φάσμα της Τουρκίας, οτι ο Ρατζίπ Ερτογάν ονειρεύται την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με τον εαυτό του ως πρώτο Σουλτάνο μετά τον Αμντουλ Χαμίτ πριν 100 χρόνια και έπρεπε να βάλει το άκρως διεφθαρμένο πλέον Στρατό στην άκρη για να εκλπηρώσει το όραμά του.

Ομως, οι στρατιωτικοί τον περιμένουν στη γωνία κυριολεκτικά, έχοντας, όπως λένε σχετικές πηγές, το δικαίωμα ακόμη και της πραξικοπηματικής ανατροπής του, για να επαναφέρουν το προηγούμενο πολιτικό στάτους. Δηλαδή την περίφημη "Θεματοφυλακή" του Στρατού, έναντι του "απαγορευμένου" ισλαμισμού απο τον Πατέρα των Τούρκων"! Ο στόχος όμως είναι άλλος. Οι στρατιωτικοί θεωρούν τον Ερτογάν ως ...ανίκανο να χειριστεί επαρκώς τα θέματα που αφορούν τη κατάσταση στα εξωτερικά της χώρας και ως άτολμο στο να προχωρήσει δυναμικά στη διεκδίκηση των δικαίων της και των συμφερόντων της.
Εδώ φυσικά υποννοείται οτι ο Ερτογάν δεν τολμάει να τα βάλει ανοιχτά με τους Ελληνες διεκδικώντας αυτό που η Τουρκία θεωρεί αποκλειστικά δικό της, δηλαδή τον φερόμενο ως τεράστιο ενεργειακό πλούτο ο οποίος κρύβεται στα σπλάχνα της Ανατολικής Μεσογείου και της θάλασσας του Αιγαίου! Προσπαθούν να βρούν εναγωνίως την αφορμή για να τον ανατρέψουν, να επαναφέρουν και πάλι το προηγούμενο πολιτικό στάτους και να εφαρμόσουν το σχέδιο "Βαριοπούλα", το οποίο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τον ανοιχτό πόλεμο με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα επεισόδια που συντελούνται εδώ στη Κων/πολη, τη "μητέρα" (όπως τη χαρακτηρίζει ο Κοβάλσκι) του δυτικού προσανατολισμού και της κοσμικότητας της Τουρκίας, δεν θεωρούνται τυχαία. Δεν εξεγείρεται έτσι ο κόσμος, με ...απλά την αιτία της...καταστροφής του περιβάλλοντος ή την απαγόρευση του αλκοόλ. Εδώ το τοπίο θυμίζει έντονα "Λαική Επανάσταση", η οποία είναι φανερό οτι δεν είναι απλώς αυθόρμητη. Κάποιοι κινούν τα νήματα. Ούτε έιναι τυχαία η παρέμβαση του Αρχηγού του Στρατού οτι ...εάν δε σταματήσουν άμεσα οι δολοφονικές επιθέσεις της Αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, θα υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση υπέρ των! Οπως και να έχει το πράγμα, η επόμενη μέρα στη Τουρκία δεν θα είναι καθόλου ίδια με τη προηγούμενη και θα έχει το μέτρο εκείνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε όλη τη μουσουλμανική Μέση Ανατολή..."

http://hellasxg.blogspot.com/2013/06/blog-post_1508.html

Ευκαιρία να “ανταποδώσει” τις βολές του Τούρκου πρωθυπουργού Tayyip Erdoğan κατά του Bashar al-Assad βρήκε το καθεστώς της Δαμασκού, καθώς η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδιδε ζωντανά επί πολλές ώρες σκηνές από την Κωνσταντινούπολη και τις συγκρούσεις χιλιάδων διαδηλωτών με τις ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας."Τα αιτήματα του τουρκικού λαού δεν αξίζουν όλη αυτή τη βία" δήλωσε από τηλεοράσεως ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών Omran Zoabi και πρόσθεσε: “Αν ο Erdoğan δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει μη βίαια μέσα, θα πρέπει να παραιτηθεί. Η καταστολή από μέρους του Erdoğan ειρηνικών διαδηλώσεων... δείχνει τον βαθμό της απομάκρυνσής του από την πραγματικότητα".

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9416.html

Εξαλλοι είναι οι δημοσιογράφοι και τα διευθυντικά στελέχη του CNN στην Ατλάντα και την Ουάσιγκτον, με την απαράδεκτη στάση του CNN Turk, που αντί να μεταδίδει τις διαδηλώσεις και την αστυνομική βία εναντίον Τούρκων πολιτών, μετέδιδε …μαθήματα μαγειρικής! Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το CNN και το CNN International μετέδιδαν “ζωντανά” σε όλο τον κόσμο με τον Ιβάν Γουάτσον τα “ανδραγαθήματα” του Ταγίπ Ερντογάν και της αστυνομίας, το θυγατρικό κανάλι στην Τουρκία τάχθηκε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας. Δεν έγινε γνωστό εάν διακόπηκε η συνεργασία με το CNN Turk, όπως μεταδίδεται μέσω των κοινωνικών δικτύων, αλλά είναι σίγουρο πως στα ανώτατα κλιμάκια του CNN αλλά κυρίως στους δημοσιογράφους. επικρατεί οργή για το ατόπημα του CNN Turk.
http://mignatiou.com/2013/06/

ΣΜΥΡΝΗ: Στην κεντρική πλατεία της πόλης συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν. Αργότερα έκλεισαν την κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών. Αμέσως μετά υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας όπου συνελήφθησαν 90 άτομα.

ΑΓΚΥΡΑ: Χιλιάδες διαδηλωτές το βράδυ κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κιζιλάϊ. Την ειρηνική πορεία τη διέλυσαν οι αστυνομικοί με δακρυγόνα. Ξεκίνησε πετροπόλεμος με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα. Ελήφθησαν ειδικά μέτρα ε΄ω από το γραφείο του πρωθυπουργού. Οι άνδρες των τουρκικών ΜΑΤ αποχώρησαν και μπροστά στο γραφείο του Ερντογάν εγκαταστάθηκαν άνδρες ειδικών δυνάμεων. Άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Κοινοβούλιο. Ελήφθησαν έκτακτα μέτρα ασφάλειας στο κτίριο του Υπουργείο Εσωτερικών όπως και στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάτπυξης.

ΜΠΟΛΟΥ: Περίπου χίλιοι διαδηλωτές για περίπου 20 λεπτά έκλεισαν το δρόμο Κωνσταντινούπολης-Άγκυρας. Μετά την επέμβαση αστυνομικών πραγματοποιήθηκε πορεία προς τομκέντρο της Πόλης.

ΑΦΙΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡ: Συνελήφθησαν 21 άτομα επείδη συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Οι περισσότεροι διαδηλωτές συμμετείχαν στην καθιστική διαμαρτυρία.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές. «Κυβέρνηση παραιτήσου» φώναζαν οι διαδηλωτές και αργά το βράδυ συνέχιζαν την πορεία τους.

ΒΑΝ: 1000 άνθρωποι ανάμεσα τους μέλη των συνδικάτων συμμετείχαν στην πορεία συμπαράσταση των διαδηλωτών της πλατείας Ταξίμ.

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ: Χιλιάδες οι διαδηλωτές. Ανάμεσα τους κάποιοι εισέβαλλαν στα γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προκαλώντας ζημιές.

Επίσης πορείες πραγματοποιήθηκαν στα Άδανα, στην Προύσα, στο Ικόνιο, στο Τούντζελί, στη Μερσίνη στην Καισάρεια, στην Αντιόχεια , την Αττάλεια και σε πολλές άλλες περιοχές της Τουρκίας.

http://www.onalert.gr/stories/toyrkia-diadilwseis-poleis

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας έκοψε την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Twitter, λόγω της γενικότερης εξέγερσης των πολιτών. Αντίθετα, ο επικεφαλής της Αρχής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Tayfun Acarer, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου από το ΑΑ απάντησε ότι το μπλοκάρισμα στην πρόσβαση στο Facebook και Twitter φέρεται να έχει συμβεί από την υπερφόρτωση των συνδέσεων σε αυτά ή από το ‘ανέβασμα’ βίντεο που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο, όπως είπε σύμφωνα με το Haberkita.
--
The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment