16/05/2013

Μια «χρυσή» Jaguar για την ελληνική πρεσβεία

Πολυδάπανη αποδεικνύεται η πολυτελής καλογυαλισμένη λιμουζίνα μάρκας Jaguar με πινακίδα 1GRC που διαθέτει η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο για τις μετακινήσεις του πρέσβη μας στη βρετανική πρωτεύουσα και πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, καθώς και των υπόλοιπων υπηρεσιακών παραγόντων. Οπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα της διεύθυνσης προμηθειών του υπουργείου Εξωτερικών, μέσα σε δεκαοκτώ μήνες έχουμε πληρώσει για το συγκεκριμένο όχημα πάνω από 4.000 ευρώ! Ειδικότερα: 
- Στις 30 Νοεμβρίου του 2011 εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 1.148,48 ευρώ για την προμήθεια τεσσάρων ελαστικών του εν λόγω αυτοκινήτου.
- Στις 17 Μαΐου του 2012 δαπανώνται 368,91 ευρώ για να επισκευαστεί η ανάρτηση του οχήματος.
- Στις 30 Οκτωβρίου 2012 το υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε να καταβάλει 376,88 ευρώ «για την αντικατάσταση ελαστικού υπηρεσιακού αυτοκινήτου Jaguar πρεσβείας Λονδίνου».
- Το 2013 η λιμουζίνα αρχίζει να παρουσιάζει σωρεία προβλημάτων. Στις 3 Ιανουαρίου αποφασίζεται η επιπλέον έγκριση κονδυλίου ύψους 432,59 ευρώ για την επισκευή της, χωρίς να διευκρινίζεται στα σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα τι ακριβώς είχε πάθει.
- Στις 6 Φεβρουαρίου δίνουμε άλλα 441,34 ευρώ για την ετήσια συντήρηση της Jaguar, ενώ μία μέρα αργότερα καλούμαστε να καταβάλουμε άλλα 501,09 ευρώ για δαπάνη προμήθειας ανταλλακτικών.
- Στις 9 Απριλίου θα ξοδευτούν 59,13 ευρώ για... ευθυγράμμιση των τροχών, ενώ στις 23 Απριλίου δεσμεύτηκε ποσό 863,88 ευρώ για επισκευή του κιβωτίου ταχυτήτων! Λεφτά υπάρχουν!

Γ. ΣΑΡΡΗΣ

Διαβάζοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Espresso» γελάσαμε πολύ για τη «μαύρη τρύπα», την «καταβόθρα» (η λέξη που μας ήρθε στο μυαλό αμέσως) που καταπίνει λεφτά (!) παρότι ο λόγος γίνεται για το πολυτελέστατο αυτοκίνητο που μεταφέρει τον Έλληνα πρεσβευτή στο Λονδίνο. Στο συγκεκριμένο πόστο έχει τοποθετηθεί ο πρώην διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Κωνσταντίνος Μπίκας, για τον οποίο δεν ακούγονται και λίγα το τελευταίο διάστημα για την εποχή που ηγείτο της ΕΥΠ, με κορυφαίες τις διαρροές των Wikileaks που τον εμφανίζουν να μιλάει στις 8 Φεβρουαρίου 2010 με χαρακτηριστική άνεση με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Νταν Σπέκχαρντ, κατηγορώντας την υπηρεσία του ως «αντιπαραγωγική»! Προφανώς δεν θα μπούμε στην ουσία του θέματος (αξιολόγηση ΕΥΠ), αφού είναι αρμοδιότητα άλλων να το πράξουν, όμως, πέρασε από το μυαλό μας η σκέψη, μπας και πάει στο Foreign Office και λέει, ότι και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είναι… αντιπαραγωγικό (ούτε εδώ θα σχολιάσουμε προφανώς)! Να υπογραμμίσουμε ότι απαιτείται από όλους λίγη σοβαρότητα όταν εκπροσωπείται η χώρα. Όλοι τα ξέρουμε τα προβλήματα, δεν είναι ανάγκη να γινόμαστε «ρόμπες» μόνοι μας διεθνώς για να χαρακτηριστούμε ως «αρεστοί» και «συνεργάσιμοι». Και αυτό εννοείται ότι δεν αφορά μόνο τον τέως διοικητή της ΕΥΠ.


ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ Jaguar ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;; ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ;;; ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ  Jaguar ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΛΙΓΟ ΠΙΟ "ΤΑΠΕΙΝΟ" ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ Η.Β;;;

No comments :

Post a Comment