06/05/2013

Iron Curtain: Νέο σύστημα ενεργητικής προστασία (βίντεο)

Την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών πεδίου του συστήματος ενεργητικής προστασίας (APS: Active Protection System) Iron Curtain ανακοίνωσε η κατασκευάστρια αμερικανική εταιρία Artis. Κατά τις δοκιμές, στη διάρκεια των οποίων το σύστημα είχε ενσωματωθεί σε μη κατονομαζόμενο όχημα μάχης της BAE Systems, το Iron Curtain αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία (100%) όλες τις απειλές. Σημειώνεται ότι το Iron Curtain αναπτύχθηκε με σκοπό την προστασία οχημάτων αλλά και εγκαταστάσεων από προσβολές με όπλα όπως οι εκτοξευτές RPG. Σε όλες τις περιπτώσεις, ακόμα και όταν ο εχθρικός εκτοξευτής ρουκετών βάλλει σε πολύ μικρή απόσταση από τον στόχο, η αναχαίτιση και καταστροφή –αδρανοποίηση της επερχόμενης απειλής γίνεται μερικά εκατοστά από τον στόχο. Αυτό γίνεται με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι παράπλευρες ζημίες και απώλειες.

Κατά βάση το Iron Curtain αποτελείται από δύο ανεξάρτητους αισθητήρες, ένα ραντάρ που έχει αναπτυχθεί από τον όμιλο Mustang Technology και έναν ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα. Οι δύο αισθητήρες, μαζί με τα πυρομαχικά –αντίμετρα είναι ολοκληρωμένοι σε ένα υψηλής ταχύτητας υπολογιστικό σύστημα που χρησιμοποιεί ειδικούς αλγόριθμους για την ελαχιστοποίηση των λάθος συναγερμών και την επίτευξη πολύ υψηλής αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια παρά το γεγονός ότι την παρούσα περίοδο δεν υπάρχει στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενεργό πρόγραμμα προμήθειας APS, οι απειλές από τα RPG και άλλα αντίστοιχα όλα στο πεδίο της μάχης κάθε άλλο παρά έχουν εξαφανιστεί. Κατά συνέπεια νωρίτερα ή αργότερα η συγκεκριμένη απαίτηση θα προκύψει. Η Artis μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προαναφερθέντων απαιτητικών δοκιμών πεδίου θεωρεί ότι το σύστημα είναι έτοιμο προς επιχειρησιακή χρήση, ενώ το κόστος του είναι τέτοιο που το καθιστά ελκυστικό προς προμήθεια. 


1 comment :

  1. Anonymous7/5/13 10:55

    ΚΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ARENA ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ Τ-90MS!ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΛΕΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!ΑΝΤ'ΑΥΤΟΥ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ "ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ" ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ'ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑ@@@ΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    http://www.youtube.com/watch?v=1hzC4jSnRis

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΡΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete