08/05/2013

Το ΚΚΕ κατά του νομοσχέδιου για τον ..."ρατσισμό"

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν είναι ούτε αθώο ούτε έχει πραγματικό στόχο την αντιμετώπιση του ρατσισμού, του ναζισμού και της Χρυσής Αυγής», αναφέρει το ΚΚΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, το νομοσχέδιο «στηρίζεται και ενσωματώνει αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στοχοποιούν και βάζουν περιορισμούς στην πολιτική δράση κομμάτων και κινημάτων που αντιπαλεύουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ». «Άλλωστε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως ρητά αναφέρεται, ενσωματώνει απόφαση – πλαίσιο της ΕΕ στην οποία γίνεται λόγος για επικείμενες πρωτοβουλίες ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης. Αποτελεί προπομπό για επικίνδυνες διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, τη δράση ριζοσπαστικών οργανώσεων και των κομμουνιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση αντίστοιχων νόμων και του ανιστόρητου κατασκευάσματος για την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές χώρες της ΕΕ, την ίδια στιγμή που φασιστικά κόμματα και ομάδες δρουν ανενόχλητα, συμμετέχουν ακόμη και σε κυβερνήσεις», συμπληρώνει το ΚΚΕ.«Ο λαός με τη δική του πάλη μπορεί να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση της Χρυσής Αυγής και των άλλων φορέων του ρατσισμού και όχι το σύστημα που τους γεννά, τους θρέφει και τους αξιοποιεί για να βάλει στο στόχαστρο τη λαϊκή πάλη και να χτυπήσει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα», καταλήγει.

http://www.enikos.gr/politics/143085,To_KKE_gia_to_nomosxedio_kata_toy_ratsis.html

ΔΙΑΣ ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗΣ

Το κείμενο που ακολουθεί ΔΕΝ είναι ενυπόγραφο. Δίδει όμως μία διαφορετική διάσταση στο θέμα και έκρινα ότι έπρεπε να το κοινοποιήσω για ενημέρωση.

Ν. Ν.

Μην τρέφετε αυταπάτες. Ο Έλληνας δεν ήταν ποτέ ρατσιστής. Ακόμα και το “Πας μη Έλλην, Βάρβαρος” δεν αναφερόταν σε φυλετική, αλλά πολιτισμική διάκριση. Πως μπορούσε ο Έλληνας που είχε θεσμοθετήσει το διαζύγιο πριν από 3000 χρόνια, να ανεχθεί κτήνη που θεωρούσαν γυναίκες και παιδιά ως αντικείμενα; Την ίδια στιγμή οι Έλληνες απέδιδαν τιμές σε “αλλόφυλους” όπως οι Αφρικανοί, που μάλιστα λόγω του γεωκεντρικού τους πολιτισμού τους θεωρούσαν “πεφωτισμένους”. Όλα αυτά πάνε περίπατο με αυτόν τον νόμο – έκτρωμα. Ο Έλληνας θα μετατραπεί τάχιστα σε ένα φοβικό υποκείμενο που θα μισεί συλλήβδην τους μετανάστες, ακριβώς επειδή η εξουσία θα τους μετατρέψει σε “ιερές αγελάδες”. Ο Έλληνας θα καταπίνει τις προσβολές του “αλλοδαπού” που θα χουφτώνει το παιδι του στο λεωφορείο, ακριβώς επειδή εάν τολμήσει να αντιδράσει, θα βρεθεί φυλακή και διαπομπευμένος ως ρατσιστής. Η συσσώρευση του μίσους και του αισθήματος κατωτερότητας απέναντι σε κάποιον που μπορεί να πουλά ανενόχλητος παράνομα προϊόντα  έξω απο το μαγαζί του, να μπαίνει τσάμπα στο τραίνο που ο ίδιος πληρώνει ή να πουλά πρέζα στο σχολείο του παιδιού του, θα τον κάνει πραγματικό ρατσιστή. Απέναντι ακόμα και στον τίμιο εργάτη μετανάστη που ζει εδώ με την οικογένεια του, σεβόμενος την Ελλάδα περισσότερο από πολλούς ντόπιους. Ο Έλληνας θα μετατραπεί σε δολοφονικό κτήνος, σε υβρίδιο Τούρκου, χωρίς κανένα έλεος όποτε του δίνεται η ευκαιρία να βλάψει. Ο “Αντιρατσιστικός Νόμος” θα μετατρέψει τον Έλληνα σε ρατσιστική, δολοφονική μηχανή και αυτός είναι ο σκοπός του. Ένα ύπουλο εργαλείο που θα απογειώσει τον διχασμό και το μίσος στην Ελλάδα για να την οδηγήσει ευκολότερα στο ολοκαύτωμα.

No comments :

Post a Comment