17/05/2013

"Μαύρη Βίβλο" για "100 χρόνια διωγμών" από τους Έλληνες εκδίδουν τα Σκόπια - Επίθεση διαστρέβλωσης από το νοτιοσλαβικό υπουργείο πολιτισμού: «Προώθηση της εθνικής μακεδονικής κληρονομιάς και της δημιουργικότητας»

Την "Μαύρη" Βίβλο των "100 χρόνων διωγμών" από τους Έλληνες (!) εκδίδει η κυβέρνηση Γκρουέφσκι βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο το χάσμα που χωρίζει τη χώρα των Σκοπίων, από την Ελλάδα, αλλά και την κυβέρνησή του από την ιστορική λογική. Έτσι μετά τα καρναβάλια με τους "αρχαίους Μακεδόνες" έχουμε την έκδοση ενός βιβλίου από την κυβέρνηση των Σκοπίων το οποίο είναι αφιερωμένο στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και,ειδικότερα, στην πολιτική της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια για την αλλαγή της «συνταγματικής» ονομασίας της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αλβανόφωνου τηλεοπτικού σταθμού ALSAT-M, η κυβέρνηση ολοκληρώνοντας μια εκδοτική σειρά βιβλίων με θέμα «Οι Περιπέτειες των Σλαβομακεδόνων» ανακοίνωσε την έκδοση "Μαύρης Βίβλου" για τους «διωγμούς» των "Μακεδόνων" από τους Έλληνες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ν.Γκρουέφσκι σε ομιλία του, τόνισε ότι το σχέδιο «Οι Περιπέτειες των Σλαβομακεδόνων» αποτελεί μια λογοτεχνική και επιστημονική παρουσίαση (η οποία θα γυριαστεί και ταινία!) της ιστορίας του "Μακεδονικού Έθνους".

Η τελευταία έκδοση έχει τίτλο «100 χρόνια διωγμών» και εμφανίστηκε στην τηλεόραση των Σκοπίων κάποια VIOLETA ACKOSKA, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, η οποία δήλωσε ότι η Ελλάδα "Συνεχίζει και σήμερα την πολιτική της μη αναγνώρισης και της διαγραφής της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και επιμένει στην αλλαγή στο θέμα της ονομασίας της χώρας ως συνέχεια του διωγμού 100 χρόνων των Μακεδόνων από τους Έλληνες". Στο βιβλίο γίνεται μια ιστορική αναδρομή στα τελευταία εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας και των Σκοπίων από τον τουρκικό ζυγό, όπου οι Έλληνες άριχαν να εξοντώνουν τους "Μακεδόνες" και να τους διώχνουν από τα σπίτια τους. Το ίδιο έγινε και μετά το τέλος του Β'ΠΠ. Πρακτικά πρόκειται για μια περιγραφή "...γενοκτονίας" Πιστεύουμε ότι ο Γκρουέφσκι μετά την ολοκλήρωση του κύκλου «Οι Περιπέτειες των Σλαβομακεδόνων» με τους "Διωγμούς των Μακεδόνων από τους Έλληνες", θα πρέπει να προχωρήσει στην δημιουργία του κύκλου "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", ή "Οι περιπέτειες του Πήτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ", καθότι η ιστορική του αξία είναι ανάλογη με των δύο παραμυθιών. Με την διαφορά ότι τα δύο παραμύθια γλύκαναν παιδικές ψυχές, δεν τις δηλητηρίασαν, όπως επιχειρεί για άλλη μια φορά ο Ν.Γκρουέφσκι...

Τι έχει κάνει το υπουργείο Εξωτερικών του Δ.Αβραμόπουλου για το θέμα; Μα, υποθέτουμε ότι εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης της διαδικασίας "εκδημοκρατισμού" της Συρίας...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Η διεθνής συνεργασία είναι τοποθετημένη υψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού. Ως χώρα έχουμε πραγματικά μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και σύγχρονη δημιουργική παρουσία και ο στόχος μας, είναι να γίνουν όλα αυτά γνωστά σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου, τόσο στον τομέα του πολιτισμού, όσο και στα φεστιβάλ», δήλωσε η υπουργός πολιτισμού του νοτιοσλαβικού κράτους Ελιζαμπέτα Καντσεσκα Μιλέφσκα σε συνέντευξη Τύπου. Η υπουργός ανακοίνωσε τις προσεχείς δραστηριότητες στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας από το Υπουργείο καθώς και ο προγραμματισμός του ετήσιου προγράμματος που θα υλοποιηθεί κατά την προσεχή περίοδο. Η υπουργός είπε ότι θα παρουσιασθούν στις Βρυξέλλες οι «Ημέρες του Μακεδονικού Πολιτισμού» [στα νοτιοσλαβικά: Денови на македонската култура] για την προώθηση της πολιτισμού για τουριστικούς σκοπούς και θα παρουσιασθούν ιδιαίτερα τα αρχαιολογικά επιτεύγματα της χώρας με την υποστήριξη του αμερικανικού «Archaeology magazine» που έχει μια παράδοση 65 ετών με παγκόσμια φήμη και πάνω από 200 χιλιάδες συνδρομητές και περισσότερα από 2 χιλιάδες μέλη.

Θα γίνει παρουσία στις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης και στις χώρες που γιορτάζουν τις επετείους των διμερών σχέσεων. ‘Θα τονίσουμε ότι το όνομα της χώρας μας είναι «Μακεδονία» ‘Μια σημαντική παράμετρος είναι η παρουσίαση του έργου του συγγραφέα Βένκο Αντονόσκι που θα παρουσιασθεί σε εκδήλωση στη Σόφια με την παρουσία ενός μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών που ασχολούνται στο φάσμα προώθησης της χώρας διεθνώς. «Συχνά μιλάμε για το ζήτημα της ονομασίας της χώρας μας, εμείς θα υποστηρίξουμε ότι το όνομα είναι «Μακεδονία», και αυτό θα προβληθεί σε πολιτικές γραμμές και θα χρεωθεί έτσι στα θεσμικά όργανα.
» Η πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού είναι επιθετική στο διεθνές επίπεδο, όσον αφορά την προάσπιση του ονόματος «Μακεδονία» για τη χώρα μας και αυτό το βλέπω θεμιτό.
»Δεν υπάρχει τίποτε πιο πολύτιμο και από μια λογοτεχνική βραδιά στο εξωτερικό, να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους που θα αναρωτηθούν «που είναι η Μακεδονία;» ή όταν γνωρίζουν το πρόβλημα με το όνομα.
» Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να τονίσω, ότι δεν κάνουμε, απλά, μια πολιτιστική δράση για να υποστηρίξουμε το υπουργείο μας, αλλά κάνουμε έναν αγώνα για την ταυτότητα και το όνομα της χώρας μας», είπε ο Αντονόφσκι- σύμφωνα με το Πρες24 των Σκοπίων.

«Είναι πλέον καιρός να επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος. Εμείς δεν θέλουμε πια, ως Αλβανοί να αποκαλείται το κράτος μας, FYROM, γιατί δεν είμαστε Σλάβοι (στο κείμενο ‘тие не се словени’- δεν είμαστε σλάβοι). Είμαστε μια χώρα χωρίς όνομα». Τα παραπάνω είπε ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος της Νοτιοσλαβίας, Αλί Αχμέτι, στην τηλεόραση των Σκοπίων «Alsat TV» μετά τη διπλωματική ‘επίθεσή’ του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ανέφερε τις συζητήσεις που είχε με Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με την επίλυση της διαφοράς του ονόματος του νοτιοσλαβικού κράτους με την Ελλάδα. Ο Αχμέτι επεσήμανε ότι η τελευταία πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, δεν ενέχει κινδύνους για την ταυτότητα του πολίτη του νοτιοσλαβικού κράτους, ούτε για την ονομασία της νοτιοσλαβικής γλώσσας που επιδιώκουν να την κατοχυρώσουν ως «μακεδονική» (που στην ουσία τους Αλβανούς δεν τους ενδιαφέρει).

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment