15/04/2013

Αποβατικό πλοίο του Ναυτικού των ΗПА κατέπλευσε στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ - Β.Κορέα και ΗΠΑ είχαν μυστικές συναντήσεις

Το αποβατικό πλοίο Peleliu του Ναυτικού των ΗΠΑ και δύο σκάφη συνοδείας έριξαν σήμερα άγκυρα στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ αναφέρει το πρακτορείο Voice of Russia. Στα πλοία επιβαίνουν περισσότεροι από 2.500 ναύτες και πεζοναύτες και υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν εκεί περίπου τέσσερις ημέρες. «Πρόκειται για επίσκεψη ρουτίνας. Έχει προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό και πραγματοποιείται αποκλειστικά για την ανάπαυση του πληρώματος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διοικητής της ομάδας. Το Χονγκ Κονγκ, το οποίο αποτελεί μια ειδική διοικητική περιοχή της Κίνας,το επισκέπτονται κατά διαστήματα αμερικανικά πολεμικά πλοία για τεχνική συντήρηση και ανάπαυση των ναυτικών.

Σύμφωνα με το «The Foreign Policy» ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου, Κλίφαρτ Χάρτ, και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, Χαν Σολ Ρελ, πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση στα μέσα Μαρτίου. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μετά ακολούθησε από τις αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, η ρητορική, για «επίθεση» εναντίον του ‘άσπονδων εχθρών’ – Νότια Κορέα και ΗΠΑ. Τι οδήγησε την Πιονγκγιάνγκ να ακολουθήσει αυτή την πορεία είναι άγνωστο, επισημαίνει η αμερικανική έκδοση. Πηγές της αμερικανικής «The Foreign Policy» ωστόσο, δηλώνουν ότι οι αμερικανικές επαφές είχαν ως σκοπό να πείσουν τους διπλωμάτες της Βόρειας Κορέας να ακολουθήσουν τα διεθνή ψηφίσματα και να υποχωρήσουν από τη θέση τους για τα πυρηνικά όπλα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ "ΚΟΙΝΩΣ" ΠΛΑΚΑΚΙΑ;;; ΚΑΤΑΠΛΟΥΣ ΕΝ ΜΕΣΩ (ΑΡΑΓΕ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ;;;) ΚΡΙΣΗΣ ΣΕ ΣΙΝΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΤΑΝ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ Η ΚΙΝΑ ΤΙΘΟΤΑΝ (ΛΕΚΤΙΚΩΣ) ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ, ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ. ΤΟΝ Γ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΝΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ...ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ;;;

No comments :

Post a Comment